Authentiek Argentinië

Een land van contrasten: vuur en ijs, stoere Argentijnse cowboys en de passionele tango, steden met een rijk historisch verleden en ontzagwekkende landschappen. Een reis door Argentinië prikkelt alle zintuigen en boeit van de eerste tot de laatste seconde.

Ideale periode De beste reistijd voor Argentinië is tijdens de maanden april en mei; en september en oktober. Het hele land kent tijdens deze maanden een aangenaam klimaat, behalve het zuiden. Hier zomert het van december tot februari. - Suggestie reisduur Vanaf 14 dagen
Klik hier voor een prijsindicatie

Deel deze bestemming

Evita Péron, Maxima en Maradona zullen zonder twijfel beamen dat Argentinië vurige passie en spectaculaire natuur op een bijzondere wijze weet te combineren. Het is de bakermat van de Argentijnse cowboys, ook wel gauchos genoemd, wijngaarden en koloniale architectuur.

We do believe it's time for a new adventure!

Reis van het kleurrijke Salta in het noorden tot het adembenemende Patagonië in het zuiden, logeer in authentieke estancia's of typisch Argentijnse boerderijen en wandel langs de besneeuwde bergtoppen in het Andesgebergte.

 

Argentinië

Fietsen in Buenos Aires

De verschillende wijken tegemoet

Tijdens een begeleide fietstocht in Buenos Aires proef je van de rijke kunst en cultuur van deze machtige stad in Argentië. Je fietst afwisselend door parken en langs prachtige momumenten, voorbij winkels en restaurants in sfeervolle straten, en houdt halt bij tangodansers die de terrassen opfleuren. Dankzij deze fietsroute zijn de wijken La Boca, Recoleta en San Telmo voor jou geen onbekenden meer. 

De Perito Moreno gletsjer

Imposant UNESCO Werelderfgoed

De ijsmassa van Perito Moreno is één van de grootste toeristische trekpleisters in Argentinië. Je vindt deze ijsmassa in Los Glaciares nationaalpark dat maar liefst 51 gletsjers telt. De Perito Moreno gletsjer schreeuwt er om aandacht met zijn reusachtige witte ijsmassa middenin een grijsgrauw landschap.

De zoutvlakten van Salinas Grandes

De fotogenieke zoutpan van Argentinië

In het noorden van Argentinië ligt een surreëel landschap te schitteren onder de zon: de Salinas Grandes. Bij helder weer vormen deze omvangrijke zoutvlakten een prachtig contrast met de helderblauwe hemel. De bergtoppen in de verte herinneren je eraan dat je je op een hoogte van 4000 meter bevindt. Breng jouw creatieve geest mee voor een orginele foto! 

Interesse in een Kriski+ reiservaring?

Reizen is beleven. Verleg je grenzen, ga op avontuur en ontdek.

CONTACTEER ONS

Trektocht naar Fitz Roy

Langs gletsjers en spitse Andespieken

Op de grens van Argentijns en Chileens Patagonië vind je het Los Glaciares nationaal park, een uitgestrekt natuurgebied met honderden gletsjers en indrukwekkende spitse bergpieken. De uitschieter hiervan is Mount Fitz Roy, waar je gerust enkele dagen kan spenderen met lichtere wandelingen en stevige trektochten. Je vertrekt er vanuit bergdorpje El Chaltén en volgt de paden door de bossen, langs gletsjermorenes, ijsvelden, diepblauwe bergmeren en viewpoints. Onvergetelijk!  

De overdonderende Iguazu watervallen

Het unieke ecosysteem van Iguazu National Park

Iguaçu betekent “groot water”, zonder twijfelen de beste beschrijving voor deze watervallen van maar liefst 2,7 kilometer breed. Deze watervallen zijn hoger en wilder dan de Niagara watervallen én behoren meteen ook tot het UNESCO Werelderfgoed. Dit natuurverschijnsel ligt aan de bron van een uniek ecosysteem met meer dan 2000 planten- en 500 diersoorten. Toekans, papegaaien, tapirs, miereneters, brulapen en kleurrijke vlinders hebben hier hun thuis. De Iguazu watervallen bezoeken is een absolute must-do tijdens een rondreis door Argentinië. 

Dieren spotten aan Peninsula Valdes

Kajakken tussen zuidkapers

Het schiereiland Peninsula Valdés vormt de thuisbasis van de zeldzame zuidkaper. In mei en juni zakken deze walvissen af naar de rustige wateren rondom het schiereiland om te paren of te baren. Ook voor zeeleeuwen en pinguïns is dit een ideale plek om hun jongen groot te brengen. Je kan deze prachtige dieren vanop het land bezichtigen. Mag het wat actiever? Peddel dan met een kajak langs de kustlijn en houd de horizon in het oog voor spectaculaire sprongen van de zuidkapers.

 Kriski Plus

Greta

Expert voor Zuid-Amerika & Oceanië

What I see is what you get. 

Lees meer

Bel mij:
+32 468 10 20 35
Mail mij:
greta@kriski.be
Expert voor Zuid-Amerika & Oceanië: Greta Bel Greta: +32 468 10 20 35 Mail Greta: greta@kriski.be Bekijk alle hoogtepunten

Blijf op de hoogte van onze aanbiedingen, nieuwe bestemmingen en belevingen.