Authentiek Argentinië

Een land van contrasten: vuur en ijs, stoere Argentijnse cowboys en de passionele tango, steden met een rijk historisch verleden en ontzagwekkende landschappen. Een reis door Argentinië prikkelt alle zintuigen en boeit van de eerste tot de laatste seconde.

Ideale periode De beste reistijd voor Argentinië is tijdens de maanden april en mei; en september en oktober. Het hele land kent tijdens deze maanden een aangenaam klimaat, behalve het zuiden. Hier zomert het van december tot februari. - Suggestie reisduur Vanaf 14 dagen
Klik hier voor een prijsindicatie

Deel deze bestemming

Evita Péron, Maxima en Maradona zullen zonder twijfel beamen dat Argentinië vurige passie en spectaculaire natuur op een bijzondere wijze weet te combineren. Het is de bakermat van de Argentijnse cowboys, ook wel gauchos genoemd, wijngaarden en koloniale architectuur.

We do believe it's time for a new adventure!

Reis van het kleurrijke Salta in het noorden tot het adembenemende Patagonië in het zuiden, logeer in authentieke estancia's of typisch Argentijnse boerderijen en wandel langs de besneeuwde bergtoppen in het Andesgebergte.

 

Argentinië

EOLO Patagonia Spirit

Stijlvol logeren in de Argentijnse pampa’s

Deze lodge vind je middenin de uitgestrekte pampa’s, blootgesteld aan alle grillen van de natuur en met torenhoge bergen op de achtergrond. Een unieke plek die de geest van het legendarische Patagonië en de oude ‘estancias’ belichaamt. Hier eer je de schoonheid van eenvoud.  

Van hieruit kan je El Calafate en de Perito Moreno gletsjer bezoeken en ook deelnemen aan andere gegidste activiteiten, zoals mountainbiken, vogel spotten, sterrenkijken of wandelen. 

De Perito Moreno gletsjer

Imposant UNESCO Werelderfgoed

De ijsmassa van Perito Moreno is één van de grootste toeristische trekpleisters in Argentinië. Je vindt deze ijsmassa in Los Glaciares nationaalpark dat maar liefst 51 gletsjers telt. De Perito Moreno gletsjer schreeuwt er om aandacht met zijn reusachtige witte ijsmassa middenin een grijsgrauw landschap.

Salta y el Norte

De toegangspoort tot het noorden

Salta, de grootste stad in het noorden van Argentinië, vormt het ideale vertrekpunt voor een ontdekkingstocht in deze regio. Op enkele uren rijden van de stad ben je in Purmamarca, waar je de zevenkleurige berg Cerro de los Siete Colores kan bezichtigen. Van hieruit reis je ook makkelijk naar de schilderachtige vallei Humahuaca Gorge en naar de immens grote zoutvlakte Salinas Grandes. De rit er naartoe is gevuld met rit met surrealistische landschappen.

Interesse in een Kriski+ reiservaring?

Reizen is beleven. Verleg je grenzen, ga op avontuur en ontdek.

CONTACTEER ONS

Dieren spotten aan Peninsula Valdes

Kajakken tussen zuidkapers

Het schiereiland Peninsula Valdés vormt de thuisbasis van de zeldzame zuidkaper. In mei en juni zakken deze walvissen af naar de rustige wateren rondom het schiereiland om te paren of te baren. Ook voor zeeleeuwen en pinguïns is dit een ideale plek om hun jongen groot te brengen. Je kan deze prachtige dieren vanop het land bezichtigen. Mag het wat actiever? Peddel dan met een kajak langs de kustlijn en houd de horizon in het oog voor spectaculaire sprongen van de zuidkapers.

Het leven op de Argentijnse pampa

Maak kennis met de stoere gaucho’s

De gaucho’s zijn de cowboys van Argentinië. Op grote landerijen drijven ze met hun paarden het vee over de uitgestrekte pampa. Een verblijf op een authentieke estancia of ranch laat je kennismaken met dit bijzondere leven. Geniet ’s avonds in de warmte van het kampvuur van hun verhalen die niets tot de verbeelding overlaten.

Op het ritme van de tango

In vuur en vlam

Je kan Buenos Aires niet verlaten zonder de tango te hebben gedanst of op zijn minst een optreden te hebben bijgewoond. Een zuivere mix van zwoele bewegingen, sensueel en passioneel ritme! Bezoek een traditionele milonga waar je fiere Argentijnen aan het werk ziet. Wedden dat de opzwepende muziek jou ook aan het dansen krijgt? 

 Kriski Plus

Greta

Expert voor Zuid-Amerika & Oceanië

What I see is what you get. 

Lees meer

Bel mij:
+32 468 10 20 35
Mail mij:
greta@kriski.be
Expert voor Zuid-Amerika & Oceanië: Greta Bel Greta: +32 468 10 20 35 Mail Greta: greta@kriski.be Bekijk alle highlights

Blijf op de hoogte van onze aanbiedingen, nieuwe bestemmingen en belevingen.