Van kangoeroe tot Uluru

Australië, een constante op de lijst van mooiste bestemmingen ter wereld. Bekend om z’n eindeloze rode outback, de diepgroene, eeuwenoude regenwouden en kleurrijke koraalriffen.

Ideale periode De beste reistijd voor Australië hangt af van je reisplannen. Over het algemeen zijn de maanden september, oktober en november voor bijna heel het eiland de beste. Ga je buiten deze periode, dan is het raadzaam je reisschema wat aan te passen aan het - Suggestie reisduur Australië is lang vliegen, dus neem je best je tijd eens je daar bent. Reken zeker op zo’n 3-4 weken om te kunnen rondreizen. Heb je minder tijd, beperk je dan tot 1 van de beide eilanden

Deel deze bestemming

De klassiekers van Australië zijn wereldberoemd. Maar er is meer, veel meer. Zo kan je er slapen onder een duizelingwekkende sterrenhemel, oesters plukken in Tasmanië, genieten van eindeloze lunches in Eagle Bay of de stoere ‘jackaroos’ achterna gaan en het vee bijeendrijven te paard, 4WD of helikopter.

Australië

Robinson Crusoe achterna bij het Great Barrier Reef

Snorkelen en ontspannen op een paradijselijk privé eilandje

Haggerstone Island is een unieke locatie om te verblijven. Het eilandje ligt zo’n 10 kilometer voor de kust van Cape York, vlakbij het Great Barrier Reef. UitbatersRoy en Anne, die hier toevallig terechtkwamen tijdens een zoektocht naar een gezonken schip (kan het nog echter?), leggen je in de watten van begin tot eind. Schoenen zijn hier absoluut net nodig. Het enige wat je moet beslissen is of je gaat snorkelen, vissen, wandelen of languit met een boek in de hangmat blijven liggen. 

De Billabongs van Kimberley

Met de boot door het ongerepte noordwesten

The Kimberly is één van de regio's die Australië zo uniek maakt. Het is een onontgonnen gebied, mysterieus en eindeloos uitgestrekt. Hier proef je nog de echte Outbacksfeer, met Billabongs, buffels, zoutwaterkrokodillen, Aboriginal kunst en moeilijk doordringbare landschappen. Je vindt er ook miljoenen jaren oude rode kloven, met diepe rivieren, waterpoelen, watervallen en witte stranden. Als je hier bent lijkt het niet alleen of niet veel mensen je voor zijn geweest, het ís gewoon ook zo. 

Een absolute must do is een ochtendlijke boottocht over de billabongs, de unieke moerasgebieden. Je bent er getuige van hoe de natuur ontwaakt: lelies die langzaam opengaan bij de eerste zonnestralen, krokodillen die slaapdronken even aan het wateropvlak komen, een nevel die over het water hangt en dan… de prachtige opkomende zon. En dan is de dag nog maar net begonnen…

Interesse in een Kriski+ reiservaring?

Reizen is beleven. Verleg je grenzen, ga op avontuur en ontdek.

CONTACTEER ONS

Met het watervliegtuig over de baai van Sydney

Een panoramische vlucht naar Palm Beach

Geen Australië zonder een bezoek aan Sydney! Baz Luhrmann vatte het mooi samen ‘If Paris is the city of lights, Sydney is the city of fireworks’. Elke keer ontdek je er weer nieuwe wijken of word je omvergeblazen door een nieuwe schitterende art gallery. In de binnenstad bezoek je klassiekers als het operagebouw en de Harbour Bridge, maar je bent ook in een oogwenk op één van de talloze mooie stranden en baaien. 

Een unieke belevenis hier is om een watervliegtuig te nemen naar Palm Beach, één van de mooiste stranden van Sydney. Alleen al het vliegen is meer dan de moeite. Al die baaien en geweldige villa’s, de ene al impressionanter dan de andere. Zacht landen, en dan met de auto naar het restaurant. Een prachtig uitzicht, een overheerlijke maaltijd... puur genieten. 

Tasmanië, het paradijs onder Down Under

Verlaten stranden, epische kustwegen en ongerepte natuur

Het magische eiland Tasmanië is een bestemming op zich. Het lijkt alsof de tijd er is blijven stilstaan en net dat maakt alles er zo geweldig. Je treft er een ongerept binnenland, met groene bergen, schilderachtige meren en watervallen. Langs de kust liggen verlaten baaien met paradijselijke stranden waar je walvissen, zeehonden en dolfijnen kan spotten. En wie weet spot je er wel het Aurora Australis, het Zuiderlicht, onder een eindeloze sterrenhemel. 

 Kriski Plus

Greta

Expert voor Zuid-Amerika & Oceanië

What I see is what you get. 

Lees meer

Bel mij:
+32 468 10 20 35
Mail mij:
greta@kriski.be
Expert voor Zuid-Amerika & Oceanië: Greta Bel Greta: +32 468 10 20 35 Mail Greta: greta@kriski.be Bekijk alle hoogtepunten

Blijf op de hoogte van onze aanbiedingen, nieuwe bestemmingen en belevingen.