Exotisch Avontuur

Borneo, een gigantisch eiland bedekt door de oudste tropische regenwouden ter wereld.

Ideale periode Borneo kan je het gehele jaar door bezoeken. Er heerst een tropisch klimaat, de temperaturen schommelen er rond de 30°C. Wanneer je het regenwoud bezoekt, moet je rekening houden met dagelijkse buien. Deze komen frequenter voor tussen oktober en febr - Klik hier voor een prijsindicatie

Deel deze bestemming

Reizen naar Borneo

Reis als een echte avonturier naar Borneo en geniet er van wandeltochten in het regenwoud: kikkers camoufleren er zich in het bladerdek, apen slingeren er tussen de boomtoppen en de Iban verwelkomen je in hun typische longhouses. Maak deel uit van de cultuur en neem de ongerepte natuur onder de loep. 

Op Borneo kan je orang-oetans zien in een rehabilitatieprogramma of spotten in de jungle. Wist je dat neusapen enkel op dit eiland voorkomen? Een bijzondere beleving om oog in oog te staan met deze merkwaardige apensoort. Bezoek Bako National Park en houd je ogen open voor leguanen, gecamoufleerde slangen en tal van kleurrijke vogelsoorten.

Sluit jouw onvergetelijke rondreis af met een deugddoend verblijf op één van de hemelse zandstranden. 

Borneo

Boven de wolken op de Kinabalu

Bedwing de hoogste berg van Zuidoost-Azië

Met zijn 4095 meter is de Gunung Kinabalu de hoogste piek van Zuidoost-Azië. De lokale stammen noemen hem ‘Aki Nabalu’, wat zoveel betekent als ‘De Plaats Waar Geesten Rusten’ en wijst op zijn heilige status. Een stevige driedaagse tocht brengt je in verschillende etappes naar de top. Onderweg overnacht je in basecamps, dragers zorgen ervoor dat je bagage meereist en een gids leidt je de weg. De steile klim naar de top is erg zwaar en je dient vroeg uit de veren te komen om de prachtige zonsopgang mee te maken, hoog boven het wolkendek op de top van de Kinabalu. Een uitputtende inspanning, maar een magisch moment om nooit te vergeten. 

Oogverblindende eilanden

Snorkelen en duiken langs de mooiste plekjes

Rond Borneo vind je exclusieve, witte eilanden; echte pareltjes! Maak je klaar voor de mooiste duikplaatsen ter wereld. Ook snorkelen is er een ongelooflijke beleving. Of wil je gewoon niksen op de godverlaten stranden? Je verblijft in alle comfort en luxe in kleinschalige resorts.

Een onontgonnen paradijs.

Plan jouw Kriski+ Puur Natuur reis

Reis als een ware avonturier doorheen magnifieke stukken natuur.
Observeer wilde dieren in hun natuurlijke habitat of trek door de stilte van de ongerepte wildernis. Ontmoet vergeten volkeren geïsoleerd van de wereld.

GA VOOR PUUR NATUUR

De Orang Oetans van Borneo

Majestueuze koning van het regenwoud

De orang oetan, wat wilde mens betekent, opsporen in zijn natuurlijke habitat..., da's pas een uitzonderlijke beleving! Met een ervaren gids trek je het hart van Borneo binnen, diep in de ongerepte jungle.

Wie minder avontuurlijk is aangelegd kan de dieren ook bezoeken in één van de reservaten op het prachtige eiland. Naast de orang oetan kan je er ook neushoorns, neushoornvogels, beren, katachtigen, gibbons en olifanten aantreffen.

Dé ultieme jungle ervaring en een onvergetelijk avontuur!

Riviercruise avontuur

Jungle expeditie op de Kinabatangan rivier

Je bevindt je middenin de pure natuur. Na een trektocht langs junglepaden neem je de ‘longboat’. Je vaart dieper de dichte jungle binnen. Volop oerwoudgeluiden rondom je.

Vanop de rivier is het de ideale kans om in alle stilte vele dieren te zien: otters, grote hagedissen, krokodillen en veel aapjes die langs de oevers slingeren; ook orang oetans, olifanten, neusapen en de neushoornvogels laten zich gemakkelijk spotten.

Je kan overnachten in een ‘longhouse’ bij een inheems volk of in een ‘jungle lodge’. Wie het helemaal mysterieus wil, kan deze rivercruise 's nachts maken.

 Kriski Plus

Jeroen

Azië, Costa Rica en Namibië expert

The world is a book, and those who do not travel read only a page.

Lees meer

Bel mij:
+32 486 07 97 64
Mail mij:
jeroen@kriski.be
Azië, Costa Rica en Namibië expert: Jeroen Bel Jeroen: +32 486 07 97 64 Mail Jeroen: jeroen@kriski.be Bekijk alle hoogtepunten

Blijf op de hoogte van onze aanbiedingen, nieuwe bestemmingen en belevingen.