De Gordel van Smaragd

Indonesie is een mozaiek van volkeren, culturen en religies in al even gevarieerde landschappen. Het is een collage van pareltjes. Elk eiland heeft zijn eigen karakter en zijn eigen cultuur.

Ideale periode Indonesië kan je het hele jaar door bezoeken. De archipel heeft een tropisch klimaat waarbij de temperatuur er het hele jaar rond de 30°C ligt. Het is er iets koeler tijdens juli en augustus. - Klik hier voor een prijsindicatie

Deel deze bestemming

Bali is een tropisch paradijs, maar Indonesië biedt nog meer.

Het is een ideale bestemming voor een combinatie van meerdere eilanden. Je vliegt in kleine vliegtuigjes of vaart van het ene eiland naar het andere. Zo maak je in één reis kennis met meerdere culturen. Het verschil in natuurlandschappen en de enorme culturele diversiteit maakt het land zo boeiend. Wie heel Indonesië wil ontdekken, komt best meerdere keren terug. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Belevingen

Op de vele Indonesische eilanden valt er nog heel veel te ontdekken en te herontdekken. Ontmoetingen met inheemse volkeren blijven je altijd bij en zijn een absolute aanrader. Je kunt daarnaast ook culturele sites bezoeken, natuurwandelingen maken, fauna en flora observeren, trekken, moutainbiken, fietsen, zeilen, diepzeeduiken, snorkelen, cruises maken en kooklessen volgen.

Op Bali kun je allerlei sportieve uitdagingen aangaan zoals waterskiën, raften, surfen, valschermzweven en golfen. Bali is ook uitermate geschikt voor een langer verblijf, bijvoorbeeld in een villa op een unieke locatie met panoramisch uitzicht. En niet te vergeten: overheerlijk eten!

Indonesië

Eindeloos varen langs verlaten eilanden

Stijlvol avontuur met je privé zeilschip

Met een traditionele, houten phinisi verken je gedurende een week de bijzondere omgeving langs onbewoonde eilanden van Indonesië. Aan boord logeer je in comfortabele, luxueuze kajuiten. Je ontdekt er de prachtige onderwaterwereld vol haaien, schildpadden, octopussen en reuze roggen. Het warme water dat uit het noorden komt is hier helderder dan elders met een zichtbaarheid tot 30 meter. Naast snorkelen of duiken kan je er ook kajakken op blauwgroen water. Wie weet komen er dolfijnen speels mee zwemmen...

De Sasak van Lombok

Een trip langs traditionele dorpen

De Sasak zijn de oorspronkelijke inwoners van het eiland Lombok, ten oosten van Bali. Ze zijn verwant aan de Balinezen, maar zijn in tegenstelling tot hen geen Hindoes, maar animistische Moslims. Vooral in het droge zuiden van het eiland kun je verschillende traditionele Sasak dorpen bezoeken, met authentieke Lumbung hutten van stro en hout. Pik er zeker ook een Gendang Beleq mee, een populaire, ceremoniële dans die letterlijk 'grote trom' betekent en zich afspeelt rond 2 centrale drummers.  

De watertempel en het kratermeer

Via Tirtagangga naar Sidemen

Vandaag zet de reis zich verder naar Sidemen. Onderweg hou je halt aan het vogelpark en de watertempel van Tirta Empul, waar je zelfs een ritueel bad kan nemen als je dat wenst. Nadien reis je verder via Kintamani langs de flanken van de spectaculaire Batur vulkaan. Bij het kratermeer kun je baden in de heetwaterbronnen terwijl je uitkijkt over de hoog oprijzende vulkaan.

Interesse in een Kriski+ reiservaring?

Reizen is beleven. Verleg je grenzen, ga op avontuur en ontdek.

CONTACTEER ONS

De rotsgraven van Tana Toraja

Maak een mystiek begrafenisritueel mee vanop de eerste rij

Eén van de meest unieke en vreemdste ervaringen die je kan beleven in Indonesië is het bijwonen van een begrafenisritueel in Torajaland in Sulawesi. De begrafenissen duren meerdere dagen en kosten een fortuin, omwille van de vele buffels die ritueel worden geofferd, soms met tientallen tegelijk. Het lijk is doorgaans al enkele jaren voordien overleden en opgebaard in huis, zodat hij of zij nog bezoek kan blijven ontvangen. Na de begrafenis wordt de overledene in een rotsgraf geplaatst en wordt er eventueel een tau tau pop bij opgesteld.

Heersende Komodo draken

Komodo, Drakeneiland, het wildste stukje natuur

Beroemd en berucht: de komodovaraan is het grootste en gevaarlijkste reptiel ter wereld. Je kan hem enkel vinden op 2 droge vulkaaneilandjes voor de kust van Flores. Hij is een koelbloedige killer die verzot is op buffels, zwijnen, geiten en herten.

Met een ranger trek je de ruige natuur in. Je komt er zeker deze fascinerende komodovaraan tegen, hij laat zich immers probleemloos bewonderen in zijn habitat. 

Het geïsoleerde maanlandschap van het Komodo National Park is enkel bereikbaar per boot, een ‘must do’ tijdens je privécruise tussen deze verlaten Indonesische eilanden, een ideale afsluiter van je rondreis op Flores, of zelfs een leuke uitbreiding op je Bali reis. 

Rafting op de Telaga Waja

Adembenemende boottocht door de jungle

Vandaag trek je de Telaga Waja rivier op, die hoog op de flanken van de Agung vulkaan ontspringt. Je maakt er een rafting langs stroomversnellingen, door diepe canyons met tropisch groen, steile rijstterrassen en natuurlijke watervallen. Een ervaren gids zorgt ervoor dat alles veilig verloopt.

 Kriski Plus

Jeroen

Azië, Costa Rica en Namibië expert

The world is a book, and those who do not travel read only a page.

Lees meer

Bel mij:
+32 486 07 97 64
Mail mij:
jeroen@kriski.be
Azië, Costa Rica en Namibië expert: Jeroen Bel Jeroen: +32 486 07 97 64 Mail Jeroen: jeroen@kriski.be Bekijk alle hoogtepunten

Blijf op de hoogte van onze aanbiedingen, nieuwe bestemmingen en belevingen.