Ongerept Azie

Een oase van rust. De Laotianen zijn ontzettend gastvrij en onthalen je overal met een brede glimlach! Laos staat op de wereldkaart met één van de meest ongerepte landschappen in Zuid-Oost Azië. Het heeft een cultuur die nog grotendeels intact is en de mensen zijn er zeer relax. Degene die het echte Azië wil ervaren, ongerepte oorden wil opzoeken en in een rustig land tijd wil doorbrengen, mag Laos absoluut niet overslaan en moet er nu heen.

Ideale periode Je kan Laos het hele jaar door bezoeken. Tussen mei en oktober passeert de moesson. Het is er evenwel zonnig terwijl een hevige regenbui in de namiddag voor verfrissing zorgt. De beste periode is het droogseizoen, van november tot februari. - Klik hier voor een prijsindicatie

Deel deze bestemming

Belevingen

Laos is vooral in alle rust genieten van een massage, sauna, meditatiesessie,...

Vaar op een cruise en maak aangename wandelingen in een uitzonderlijke natuurpracht. Iets actiever zijn kooklessen, fietsen, zwemmen, ‘tubing’ in de Mekongrivier, olifantentochten in de jungle of een trektocht in de bergen. Voor de sportievelingen zijn er mountainbikemogelijkheden, zipline in de jungle of kayakexcursies.

Laos

Fiets in één dag over 4000 eilanden

Ontspannen Si Phan Don verkennen

In het zuiden van Laos liggen de ‘Si Phan Don’, letterlijk ‘de 4000 Eilanden’. Hier is de machtige Mekong op zijn allerbreedste punt, bezaaid met eilandjes van allerlei afmetingen, velen ervan zo klein dat zelfs compleet overstroomd geraken tijdens het moessonseizoen. Het is er zalig fietsen langs plattelandsweggetjes, rijstvelden en lokale dorpjes. Je passeert er Franse koloniale huizen, een antieke spoorlijn en de overdonderende Li Phi watervallen. In een bootje vaar je de Mekong op om zeldzame dolfijnen te spotten. We sluiten de dag af met een heerlijke kom noedelsoep bij zonsondergang, terwijl het eilandleven er verder zijn trage gangetje gaat. 

 

Koloniale cruise op de Mekong

Eén van 's werelds mooiste vaarroutes

Vaar mee met dit koloniale cruiseschip langs één van de mooiste routes van Zuidoost-Azië. Je vertrekt vanuit Luang Prabang, de oude hoofdstad van Laos, en reist doorheen een gevarieerd landschap. Je bezoekt diverse lokale dorpjes, bezichtigt onderweg tempels en heiligdommen met duizenden Boeddhabeelden en geniet van het unieke decor van een ruig natuurgebied met hoge bergpieken en reusachtige bomen.

 

De watervallen van het Bolaven Plateau

Weg van de gebaande paden in het Aziatische regenwoud

Het zuiden van Laos is door het massatoerisme nog een onontdekt gebied. Je vindt er het Bolaven Plateau, een vruchtbare streek met een koeler klimaat, koffieplantages en een aantal spectaculaire watervallen als Tad Lo, Tad Champei, Tad Yuang en Tad Fane. Vooral deze laatste is echt indrukwekkend: een tweelingwaterval waarbij het water uit de dichte jungle meer dan 120 meter de afgrond in stort. Vanuit de ecolodge kijk je uit over het prachtige natuurlijke schouwspel.

Jouw reis is onze passie

Reizen uitstippelen op maat van jouw interesses, dat is onze passie. Contacteer ons voor een reisvoorstel op maat!

CONTACTEER ONS

De Vang Vieng Loop

Een tocht langs grotten, poelen en viewpoints

De regio rond Vang Vieng wordt gedomineerd door een adembenemend mooi karstgebergte dat quasi loodrecht uit de rijstvelden oprijst. De rustige, stoffige gravelweg maakt een lus door de heuvels en leidt je dwars door het Laotiaanse platteland, langs de indrukwekkendste viewpoints. Onderweg kan je halt houden voor een verfrissende duik in de Blue Lagoon en kan je verschillende vleermuizengrotten bezoeken. Deze zogenaamde Vang Vieng Loop rijd je best met de brommer, hoewel sportievelingen de 25 km lange tocht ook perfect met de mountainbike kunnen afleggen. 

Vlieg door de jungle in Laos

Met de zipline van berg tot berg

In de jungle van Laos vlieg je tussen de toppen van gigantische bomen, van berg tot berg. Via een wandelpad trek je langs afgelegen dorpjes en plantages naar hoger gelegen plekken. Je dwarst metershoge watervallen, rivieren en steile valleien al vliegend: je hangt vastgegespt aan een zipline hoog boven de grond. Echt een waanzinnige ervaring! 

De beleving wordt compleet met een overnachting in een boomhut, hoog uitkijkend over de jungle en enkel bereikbaar met de zipline. 's Morgens ontwaak je met het gekwetter van vogels en een heerlijk ontbijt in de natuur. De tocht is geschikt voor alle leeftijden en ideaal om met het hele gezin te beleven 

Tak Bat bij zonsopgang

Beleef de monnikenbedelronde door Luang Prabang

Een absolute must-do in Luang Prabang is het voor dag en dauw gadeslaan van de Tak Bat, bedelronde van de monniken. Elke dag kleuren honderden monniken de straten van de stad, terwijl gelovigen eten in hun rijstkom leggen. De sfeer tijdens de Tak Bat is altijd erg sereen en oprecht. Door de prachtige setting met de vele tempels in het stadscentrum is dit dagelijkse ritueel een uniek, romantisch gebeuren. 

 Kriski Plus

Jeroen

Azië, Costa Rica en Namibië expert

The world is a book, and those who do not travel read only a page.

Lees meer

Bel mij:
+32 486 07 97 64
Mail mij:
jeroen@kriski.be
Azië, Costa Rica en Namibië expert: Jeroen Bel Jeroen: +32 486 07 97 64 Mail Jeroen: jeroen@kriski.be Bekijk alle hoogtepunten

Blijf op de hoogte van onze aanbiedingen, nieuwe bestemmingen en belevingen.