Puur en authentiek

Myanmar, het vroegere Birma, is pas sinds enkele jaren toegankelijk voor toeristen. Een ideaal moment dus om een reis naar dit authentieke land te maken. De vriendelijke en goedlachse bevolking bezorgt je ongetwijfeld unieke belevingen. Ontdek er historische schatten en ontmoet lachende monniken. Vlieg met een luchtballon boven één van Azië's mooiste tempels.

Ideale periode De beste periode om Myanmar te bezoeken is van oktober tot en met het Boeddhistisch nieuwjaar, in april. - Klik hier voor een prijsindicatie

Deel deze bestemming

Myanmar spreekt tot de verbeelding: een indrukwekkend en divers landschap, van ruige bergen over tropisch regenwoud tot prachtige witte stranden, een open en gastvrije bevolking en de mooiste cultuurhistorische sites van de wereld.

Myanmar heeft het allemaal en wordt snel de bestemming voor de meerwaardereiziger.

Wacht niet te lang.

Belevingen

Maak intense contacten met vergeten volkeren.

Myanmar is een ideaal fietsland, tussen eeuwenoude pagodes en kloosters. Of voel je meer voor een trekking in de bergen, een wandeling, luxe strandvakantie in verlaten baaien, een zeiltrip in het zuiden, cruise naar Bagan, boottocht op het Inlemeer of een ballonvaart? Als het helemaal exclusief mag zijn, maak je een rondreis met je oldtimer...

Myanmar

Zonsondergang aan de U Bein brug

Bewonder de gouden gloed aan de fotogenieke teakbrug

De oudste en langste teakhouten brug ter wereld ligt in het dorpje Amarapura bij Mandalay. De voetgangers- en fietsersbrug meet 1,2 kilometer lang, telt 1086 steunpilaren en wordt elke dag druk gebruikt door de locals die zo vlotjes het Taung Tha Man meer kunnen oversteken. Bij zonsondergang vaar je in een bootje het meer op, om de zon langzaam te zien zakken achter de brug. De hemel kleurt er eerst goudgeel en nadien dieprood, een zalige, fotogenieke belevenis. 

Spirituele ervaring in de Shwedagon pagode

Een unieke inkijk in de grootste gouden stoepa

De 99 meter hoge Shwedagon pagode is de belangrijkste landmark van Yangon, het blinkende bladgoud zorgt voor een mystieke gloed over heel de hoofdstad. Onze gids leidt je de tempel in via een achterpoortje, weg van de toeristische massa, om je binnenin het lokale, unieke spirituele te laten beleven: het geloof in ‘nats’, een soort geesten. Je ontmoet er een authentieke waarzegger en brengt traditionele offergaven aan de monniken. 

Logeren in een bungalow op een droomstrand

De paradijselijke stranden van Ngapali

Ngapali is dé strandbestemming van Myanmar. De naam van dit idyllische vissersdorpje is een verbastering van Napoli en werd ooit toegekend door een Italiaanse reiziger die zich er meteen thuis voelde. Je logeert hier in een luxe bungalow op het strand, terwijl de golven subtiel de stilte doorbreken. Overdag trek je met een bootje de zee op om te snorkelen tussen duizenden kleurrijke, exotische visjes. In de authentieke restaurantjes geniet je van heerlijke verse curry’s, terwijl de zon zorgt voor de meest schilderachtige zonsondergang. 

 

Interesse in een Kriski+ reiservaring?

Reizen is beleven. Verleg je grenzen, ga op avontuur en ontdek.

CONTACTEER ONS

Zweef boven eindeloze tempels

Ballonvaart boven de mooiste tempels van Azië

De grootste verzameling Boeddhistische tempels ter wereld ligt verspreid langs de Ayeyarwaddy rivier in Bagan. De bouw van de zowat 3.000 tempels en stoepa’s – groot en klein door elkaar – dateert van de 9e tot de 13e eeuw. Meerdere aardbevingen hebben ernstige schade aangebracht, maar wat nog resteert blijft niettemin indrukwekkend. Om de omvang en de schoonheid van de sprookjesachtige tempelvlakte echt te ervaren maak je best een zonsopgangvlucht per heteluchtballon. Bij de zachte landing word je getrakteerd op een heerlijk glas bubbels. 

Kikkerkots in Hpa An

Op ontdekking langs spectaculaire grotten en meren

Hpa An, een klein dorpje in het zuiden van Myanmar, laat zich letterlijk vertalen als 'Kikkerkots'. Niet meteen een smakelijke naam, maar die heeft alles te maken met een boeddhistische legende waarin een kikker een grote slang opat en daarna misselijk werd. Het karstgebergte bij Hpa An is bezaaid met grotten, waarvan de meeste zijn ingericht als schrijn of tempel. De meest indrukwekkende grot is Kawgun, pas ontdekt in 1975 en vol met duizenden kleine boeddhabeeldjes uit de 7de eeuw. Bij zonsopgang en -ondergang is het Kan Thar Yar meer erg fotogeniek, met zicht op de Zwegabin berg en de reflectie van de rotsen in het vlakke water. 

De mysterieus balancerende Gouden Rots

Trek met de pelgrims mee naar de heilige Mount Kyaiktiyo

Eén van de vreemdste en meest bevreemdende ervaringen die je kan hebben in Myanmar is een bezoek aan de Golden Rock, Mount Kyaiktiyo. De rit ernaartoe alleen al is als een rollercoaster: opeengepakt in een open laadbak van een truck word je de steile bergflank opgereden. Eens boven komen duizenden Myanmarese pelgrims en toeristen het met bladgoud bekleed rotsblok aanschouwen, dat op een miraculeuze wijze lijkt te balanceren op de rand van de afgrond en doet denken aan de kale kop van een monnik. De legende beweert dat een haartje van Boeddha zorgt voor het evenwicht en dat de rots vanop de bodem van de zee tot daar is geraakt (op zo’n 1100 m hoogte). De Golden Rock is daarom één van de belangrijkste heilige plaatsen voor Myanmarese Boeddhisten. Bijkomend detail: vrouwen mogen de rots niet aanraken, enkel kijken mag.

 Kriski Plus

Jeroen

Azië, Costa Rica en Namibië expert

The world is a book, and those who do not travel read only a page.

Lees meer

Bel mij:
+32 486 07 97 64
Mail mij:
jeroen@kriski.be
Azië, Costa Rica en Namibië expert: Jeroen Bel Jeroen: +32 486 07 97 64 Mail Jeroen: jeroen@kriski.be Bekijk alle hoogtepunten

Blijf op de hoogte van onze aanbiedingen, nieuwe bestemmingen en belevingen.