Van woestijn tot safari

Namibië is een unieke parel in zuidelijk Afrika. Beleef er de ultieme self drive door imposante woestijnlandschappen en kom oog in oog met de Big Five in de uitgestrekte natuurparken.

Ideale periode Namibië is het hele jaar door te bereizen. Het is er altijd warm tot heet en hoe zuidelijker je gaat hoe droger het wordt. Enkel in het noorden valt tijdens onze winter en het voorjaar wat neerslag. - Suggestie reisduur In 2 weken kun je een mooie lus maken langs de highlights en zelfs diep zuidelijk tot in Fish River Canyon reizen. Heb je 3 weken de tijd kun je ook het noorden mee pikken en zo terug vliegen vanuit de majestueuze Victoria Falls.

Deel deze bestemming

De uitgestrektheid van Namibië zorgt ervoor dat een reis ernaartoe garant staat voor een gevarieerde beleving. 

In de uitgestrekte Namib Naukluft woestijn tref je de torenhoge rode zandduinen van de Sossusvlei en dorre, door rotsbergen doorsneden vlaktes. In natuurparken als Erindi, Onguma en vooral Etosha heb je kans om de wilde dieren van de Big Five te spotten. In het ruwe Damaraland passeer je langs de traditionele dorpen van de Himba en Herero en beklim je de beroemde Spitzkoppe berg. Rond Swakopmund en Walvisbaai spot je duizenden flamingo's en zeerobben en de occasionele walvis en dolfijn. In het zuiden maak je uitdagende wandelingen door de Fish River Canyon en bezoek je het spookdorp Koolmanskop. In het noorden krijg je weer een heel ander, veel groener landschap te zien in de Caprivi Strip. Hier, op de grens met Angola, Botswana, Zimbabwe en Zambia vaar je over de rivier langs nijlpaarden en olifanten en piepkleine traditionele dorpjes op de oever. Indien je voldoende tijd hebt kun je de reis beëindigen in Victoria Falls, één van de 7 natuurlijke wereldwonderen en één van de grote Afrikaanse trekpleisters. 

Praktisch gezien is Namibië een vrij makkelijke bestemming om te bereizen. Het wegennet is er over het algemeen goed, met een heel aantal asfaltwegen en andere verharde routes. Een 4x4 is dus niet eens overal nodig. Namibië staat ook gekend als 1 van de properste en veiligste landen van Afrika en als je enkel de zuidelijke helft meepikt hoef je niet eens te vrezen voor malaria. 

Het leuke aan een self drive door Namibië is dat je kan afwisselen tussen meer luxueuze lodges en kamperen in een tent op het dak van je jeep. Zo druk je niet alleen de kosten van je reis, maar beleef je het ultieme Namibië, wanneer je slaapt onder de eindeloze sterrenhemel met het geluid van wilde dieren in de verte. 

Namibië

Sunrise safari in de Kalahari

Met de jeep door het oranjerode woestijnzand

Het grootste stuk van zuidoost Namibië wordt gedomineerd door de Kalahari, een uitgestrekte halfwoestijn die bij regen het dorre grasland omtovert naar vruchtbaar groen. De combinatie aan verschillende ecosystemen en de minimale bevolkingsdichtheid zorgt er voor een weelde aan wilde dieren, zoals giraffen, antilopen, stokstaartjes en wildebeesten. Je ontmoet er ook de oudste traditionele stam van de Kalahari: de San of Bosjesmannen. 

Je trekt voor zonsopgang op safari door de typische oranjerode zandduinen met hun stugge gras en stekelige struiken. Op de top van een heuvel geniet je van een verse koffie met zicht op de opkomende dieprode zon. Magisch gewoon!

De desolate uitgestrektheid van NamibRand

Luxueus overnachten in de woestijn van Wolwedans

De NamibRand Wilderness Reserve is een immens privaat natuurdomein van 20000 hectare. Hier bewonder je enkele van de meest spectaculaire panorama’s, met uitgestrekte, dorre graslanden en bergen met een blauwe en rode schijn. 's Morgens vroeg en in de late namiddag zorgt het zachte zonlicht er voor een magische sfeer.

In de uitgestrekte wildernis van NamibRand zijn er maar een handvol kleinschalige, afgelegen lodges. Je logeert er ofwel eerder basic ofwel in de ultieme luxe van Wolwedans. Beide zijn onvergetelijke ervaringen, weg van de massa. 

Bedwing Fish River Canyon

Trek langs de viewpoints van deze indrukwekkende rotskloof

Fish River Canyon is de tweede langste canyon ter wereld, na de Grand Canyon. Op sommige plaatsen is deze roestbruine kloof in het uiterste zuiden van Namibië zelfs meer dan 500 meter diep. Je kan er wandelingen maken door de canyon of gewoon met de wagen van viewpoint tot viewpoint rijden om wildebeesten en zebra’s te spotten. Een aanrader is een bezoek aan Sulphur Springs waar heet water tot 57°C recht uit de grond komt gespoten.

Interesse in een Kriski+ reiservaring?

Reizen is beleven. Verleg je grenzen, ga op avontuur en ontdek.

CONTACTEER ONS

In een Mokoro door de Caprivi

Op bootsafari door de vruchtbare rivierdelta

De Caprivi Strook is een langwerpig deel van Noord-Namibië dat gekneld ligt tussen Angola, Botswana en Zambia. Hier maken de dorre woestijnen en roodbruine bergen plaats voor een vlak, vruchtbaar landschap met talloze wetlands, gevoed door rivieren als de Okavango, de Linyanti en de Chobe. Hierdoor is de Caprivi een echt paradijs voor vogelliefhebbers en kun je er in de natuurparken ook makkelijk groot wild als olifanten, krokodillen en nijlpaarden spotten. De leukste manier om hier op safari te trekken is de rivier af te varen in een 'Mokoro', een traditionele boomstamkano. Bovendien is de Caprivi door de afgelegen ligging nog niet gekend bij de grote massa toeristen. Je hebt er de natuurparken dus zo goed als voor jou alleen!

Spot de Big Five in Etosha

Op zoek naar wilde dieren op een immense zoutvlakte

Etosha is één van de grootste en beroemdste wildparken van zuidelijk Afrika. Centraal in het park ligt een immense zoutvlakte die zelfs vanuit de ruimte zichtbaar is en een aantrekkingspool vormt voor grote hoeveelheden wild. Parkeer je jeep gewoon bij één van de vele drinkplaatsen in deze kurkdroge savanne en je ziet de kuddes dieren er massaal langskomen: olifanten, struisvogels, zebra's, giraffen, antilopen, etc. Zelfs leeuwen, neushoorns en hyena's laten zich vrij makkelijk zien. Etosha is hierdoor één van de beste plaatsen ter wereld waar je het spotten van de Big Five kan afvinken van je bucketlist.

Logeer in een vuurtoren

Luxueus overnachten omringd door zeehonden, jakhalzen en flamingo's

De Pelican Point Lodge is een prachtige, luxueuze lodge op een afgelegen en uitgestrekt schiereiland voor de kust van Walvisbaai. De lodge is ondergebracht bij een nog actieve vuurtoren uit 1932. Je wordt er omringd door de ongerepte stranden van de Atlantische Oceaan, waar zeehondenkolonies, zwermen flamingo's en pelikanen en nieuwsgierige jakhalzen gewoon rondhangen. Vanuit de boot ernaartoe of vanop je privé terras heb je de kans om ook dolfijnen en walvissen te spotten. 's Avonds schuif je aan voor een overheerlijk diner bij het gezellige haardvuur. Echt een magische ervaring op een unieke locatie! 

 

 Kriski Plus

Jeroen

Azië, Costa Rica en Namibië expert

Plannen om Namibië (en eventueel ook Botswana en Victoria Falls) te bezoeken? Ik help jullie graag verder! Ik ken het land van voor naar achter en werk met plezier een op maat gemaakt voorstel uit dat jullie zeker zal bekoren. 

Lees meer

Bel mij:
+32 486 07 97 64
Mail mij:
jeroen@kriski.be
Azië, Costa Rica en Namibië expert: Jeroen Bel Jeroen: +32 486 07 97 64 Mail Jeroen: jeroen@kriski.be Bekijk alle hoogtepunten

Blijf op de hoogte van onze aanbiedingen, nieuwe bestemmingen en belevingen.