Van woestijn tot safari

Namibië is een unieke parel in zuidelijk Afrika. Beleef er de ultieme self drive door imposante woestijnlandschappen en kom oog in oog met de Big Five in de uitgestrekte natuurparken.

Ideale periode Namibië is het hele jaar door te bereizen. Het is er altijd warm tot heet en hoe zuidelijker je gaat hoe droger het wordt. Enkel in het noorden valt tijdens onze winter en het voorjaar wat neerslag. - Suggestie reisduur In 2 weken kun je een mooie lus maken langs de highlights en zelfs diep zuidelijk tot in Fish River Canyon reizen. Heb je 3 weken de tijd kun je ook het noorden mee pikken en zo terug vliegen vanuit de majestueuze Victoria Falls.

Deel deze bestemming

De uitgestrektheid van Namibië zorgt ervoor dat een reis ernaartoe garant staat voor een gevarieerde beleving. 

In de uitgestrekte Namib Naukluft woestijn tref je de torenhoge rode zandduinen van de Sossusvlei en dorre, door rotsbergen doorsneden vlaktes. In natuurparken als Erindi, Onguma en vooral Etosha heb je kans om de wilde dieren van de Big Five te spotten. In het ruwe Damaraland passeer je langs de traditionele dorpen van de Himba en Herero en beklim je de beroemde Spitzkoppe berg. Rond Swakopmund en Walvisbaai spot je duizenden flamingo's en zeerobben en de occasionele walvis en dolfijn. In het zuiden maak je uitdagende wandelingen door de Fish River Canyon en bezoek je het spookdorp Koolmanskop. In het noorden krijg je weer een heel ander, veel groener landschap te zien in de Caprivi Strip. Hier, op de grens met Angola, Botswana, Zimbabwe en Zambia vaar je over de rivier langs nijlpaarden en olifanten en piepkleine traditionele dorpjes op de oever. Indien je voldoende tijd hebt kun je de reis beëindigen in Victoria Falls, één van de 7 natuurlijke wereldwonderen en één van de grote Afrikaanse trekpleisters. 

Praktisch gezien is Namibië een vrij makkelijke bestemming om te bereizen. Het wegennet is er over het algemeen goed, met een heel aantal asfaltwegen en andere verharde routes. Een 4x4 is dus niet eens overal nodig. Namibië staat ook gekend als 1 van de properste en veiligste landen van Afrika en als je enkel de zuidelijke helft meepikt hoef je niet eens te vrezen voor malaria. 

Het leuke aan een self drive door Namibië is dat je kan afwisselen tussen meer luxueuze lodges en kamperen in een tent op het dak van je jeep. Zo druk je niet alleen de kosten van je reis, maar beleef je het ultieme Namibië, wanneer je slaapt onder de eindeloze sterrenhemel met het geluid van wilde dieren in de verte. 

Namibië

Bezoek een spookstad

Ultiem fotomoment in Kolmanskop

Vanaf het nietige woestijnstadje Aus geraak je vlot tot in de Duits aandoende havenstad Lüderitz en het er vlakbij gelegen spookdorpje Kolmanskop, een ideale plek voor een fotostop. Dit kleine voormalige mijnstadje was ooit een bloeiend centrum voor de diamantindustrie, maar nadat de diamantaders vanaf de jaren '40 stilaan uitstierven trokken de bewoners er weg en overspoelde de woestijn geleidelijk aan de regio. Verschillende huizen, de kliniek, de school en andere gebouwen zijn nog steeds zichtbaar, maar lijken zo'n anderhalve meter weggezakt in het zand. 

Tel de gestrande scheepswrakken

Een avontuurlijke rit langs de Skeleton Coast

Langs de ruige Skeleton Coast ten noorden van Swakopmund liggen enkele fotogenieke scheepswrakken die hier ooit zijn vergaan. De onherbergzame regio langs de Atlantische Oceaan werd door de Portugese ontdekkingsreizigers 'de Zandvlakte van de Hel' gedoopt, omdat veel schepen in de dichte mist strandden in de branding. Landinwaarts wachtte de drenkelingen enkel een desolate, snikhete en eindeloze woestijn. Met de 4x4 volg je de kustlijn, langs zeehondenkolonies en geïsoleerde en bizarre nederzettingen. Enkel voor avontuurlijke zielen!

Slaap onder een eindeloze sterrenhemel

Overnachten op je terras in een afgelegen lodge

Namib Naukluft is een uitgestrekt gebied dat zowel de Namib woestijn als het Naukluft gebergte omvat. Het gebied is 's nachts één van de donkerste plaatsen van Namibië en staat garant voor een ongeziene sterrenhemel. In deze afgelegen lodge overnacht je hier op een unieke manier: je bed staat op wieltjes, waardoor je het buiten kan rollen en zo kan overnachten onder miljoenen sterren. 's Morgens ontwaak je met een adembenemend uitzicht over de kleurrijke bergen en rotsen. Een magische ervaring. 

 

Interesse in een Kriski+ reiservaring?

Reizen is beleven. Verleg je grenzen, ga op avontuur en ontdek.

CONTACTEER ONS

Logeer in een vuurtoren

Luxueus overnachten omringd door zeehonden, jakhalzen en flamingo's

De Pelican Point Lodge is een prachtige, luxueuze lodge op een afgelegen en uitgestrekt schiereiland voor de kust van Walvisbaai. De lodge is ondergebracht bij een nog actieve vuurtoren uit 1932. Je wordt er omringd door de ongerepte stranden van de Atlantische Oceaan, waar zeehondenkolonies, zwermen flamingo's en pelikanen en nieuwsgierige jakhalzen gewoon rondhangen. Vanuit de boot ernaartoe of vanop je privé terras heb je de kans om ook dolfijnen en walvissen te spotten. 's Avonds schuif je aan voor een overheerlijk diner bij het gezellige haardvuur. Echt een magische ervaring op een unieke locatie! 

 

Trek bij het eerste zonlicht de Sossusvlei in

De Deadvlei ontdekken en Big Daddy beklimmen voor de massa

Eén van de absolute hoogtepunten bij een reis door Namibië is een bezoek aan de imposante Sossusvlei. Hier tref je de typische hoge, oranje en rode zandduinen van de Namib, de oudste woestijn ter wereld. Wie binnen de toegangspoorten tot de Sossusvlei logeert kan al voor zonsopgang de vallei in trekken. Zo arriveer je als één van de allereersten aan Big Daddy, de hoogste duin met meer dan 300m hoogte en de unieke Deadvlei, een witte kleivlakte met eeuwenoude, versteende acaciabomen, omgeven door hoge duinen. Echt een surreële plek! 

In een Mokoro door de Caprivi

Op bootsafari door de vruchtbare rivierdelta

De Caprivi Strook is een langwerpig deel van Noord-Namibië dat gekneld ligt tussen Angola, Botswana en Zambia. Hier maken de dorre woestijnen en roodbruine bergen plaats voor een vlak, vruchtbaar landschap met talloze wetlands, gevoed door rivieren als de Okavango, de Linyanti en de Chobe. Hierdoor is de Caprivi een echt paradijs voor vogelliefhebbers en kun je er in de natuurparken ook makkelijk groot wild als olifanten, krokodillen en nijlpaarden spotten. De leukste manier om hier op safari te trekken is de rivier af te varen in een 'Mokoro', een traditionele boomstamkano. Bovendien is de Caprivi door de afgelegen ligging nog niet gekend bij de grote massa toeristen. Je hebt er de natuurparken dus zo goed als voor jou alleen!

 Kriski Plus

Jeroen

Azië, Costa Rica en Namibië expert

Plannen om Namibië (en eventueel ook Botswana en Victoria Falls) te bezoeken? Ik help jullie graag verder! Ik ken het land van voor naar achter en werk met plezier een op maat gemaakt voorstel uit dat jullie zeker zal bekoren. 

Lees meer

Bel mij:
+32 486 07 97 64
Mail mij:
jeroen@kriski.be
Azië, Costa Rica en Namibië expert: Jeroen Bel Jeroen: +32 486 07 97 64 Mail Jeroen: jeroen@kriski.be Bekijk alle hoogtepunten

Blijf op de hoogte van onze aanbiedingen, nieuwe bestemmingen en belevingen.