Van woestijn tot safari

Namibië is een unieke parel in zuidelijk Afrika. Beleef er de ultieme self drive door imposante woestijnlandschappen en kom oog in oog met de Big Five in de uitgestrekte natuurparken.

Ideale periode Namibië is het hele jaar door te bereizen. Het is er altijd warm tot heet en hoe zuidelijker je gaat hoe droger het wordt. Enkel in het noorden valt tijdens onze winter en het voorjaar wat neerslag. - Suggestie reisduur In 2 weken kun je een mooie lus maken langs de highlights en zelfs diep zuidelijk tot in Fish River Canyon reizen. Heb je 3 weken de tijd kun je ook het noorden mee pikken en zo terug vliegen vanuit de majestueuze Victoria Falls.

Deel deze bestemming

De uitgestrektheid van Namibië zorgt ervoor dat een reis ernaartoe garant staat voor een gevarieerde beleving. 

In de uitgestrekte Namib Naukluft woestijn tref je de torenhoge rode zandduinen van de Sossusvlei en dorre, door rotsbergen doorsneden vlaktes. In natuurparken als Erindi, Onguma en vooral Etosha heb je kans om de wilde dieren van de Big Five te spotten. In het ruwe Damaraland passeer je langs de traditionele dorpen van de Himba en Herero en beklim je de beroemde Spitzkoppe berg. Rond Swakopmund en Walvisbaai spot je duizenden flamingo's en zeerobben en de occasionele walvis en dolfijn. In het zuiden maak je uitdagende wandelingen door de Fish River Canyon en bezoek je het spookdorp Koolmanskop. In het noorden krijg je weer een heel ander, veel groener landschap te zien in de Caprivi Strip. Hier, op de grens met Angola, Botswana, Zimbabwe en Zambia vaar je over de rivier langs nijlpaarden en olifanten en piepkleine traditionele dorpjes op de oever. Indien je voldoende tijd hebt kun je de reis beëindigen in Victoria Falls, één van de 7 natuurlijke wereldwonderen en één van de grote Afrikaanse trekpleisters. 

Praktisch gezien is Namibië een vrij makkelijke bestemming om te bereizen. Het wegennet is er over het algemeen goed, met een heel aantal asfaltwegen en andere verharde routes. Een 4x4 is dus niet eens overal nodig. Namibië staat ook gekend als 1 van de properste en veiligste landen van Afrika en als je enkel de zuidelijke helft meepikt hoef je niet eens te vrezen voor malaria. 

Het leuke aan een self drive door Namibië is dat je kan afwisselen tussen meer luxueuze lodges en kamperen in een tent op het dak van je jeep. Zo druk je niet alleen de kosten van je reis, maar beleef je het ultieme Namibië, wanneer je slaapt onder de eindeloze sterrenhemel met het geluid van wilde dieren in de verte. 

Namibië

De desolate uitgestrektheid van NamibRand

Luxueus overnachten in de woestijn van Wolwedans

De NamibRand Wilderness Reserve is een immens privaat natuurdomein van 20000 hectare. Hier bewonder je enkele van de meest spectaculaire panorama’s, met uitgestrekte, dorre graslanden en bergen met een blauwe en rode schijn. 's Morgens vroeg en in de late namiddag zorgt het zachte zonlicht er voor een magische sfeer.

In de uitgestrekte wildernis van NamibRand zijn er maar een handvol kleinschalige, afgelegen lodges. Je logeert er ofwel eerder basic ofwel in de ultieme luxe van Wolwedans. Beide zijn onvergetelijke ervaringen, weg van de massa. 

Sunrise safari in de Kalahari

Met de jeep door het oranjerode woestijnzand

Het grootste stuk van zuidoost Namibië wordt gedomineerd door de Kalahari, een uitgestrekte halfwoestijn die bij regen het dorre grasland omtovert naar vruchtbaar groen. De combinatie aan verschillende ecosystemen en de minimale bevolkingsdichtheid zorgt er voor een weelde aan wilde dieren, zoals giraffen, antilopen, stokstaartjes en wildebeesten. Je ontmoet er ook de oudste traditionele stam van de Kalahari: de San of Bosjesmannen. 

Je trekt voor zonsopgang op safari door de typische oranjerode zandduinen met hun stugge gras en stekelige struiken. Op de top van een heuvel geniet je van een verse koffie met zicht op de opkomende dieprode zon. Magisch gewoon!

Bezoek een spookstad

Ultiem fotomoment in Kolmanskop

Vanaf het nietige woestijnstadje Aus geraak je vlot tot in de Duits aandoende havenstad Lüderitz en het er vlakbij gelegen spookdorpje Kolmanskop, een ideale plek voor een fotostop. Dit kleine voormalige mijnstadje was ooit een bloeiend centrum voor de diamantindustrie, maar nadat de diamantaders vanaf de jaren '40 stilaan uitstierven trokken de bewoners er weg en overspoelde de woestijn geleidelijk aan de regio. Verschillende huizen, de kliniek, de school en andere gebouwen zijn nog steeds zichtbaar, maar lijken zo'n anderhalve meter weggezakt in het zand. 

Interesse in een Kriski+ reiservaring?

Reizen is beleven. Verleg je grenzen, ga op avontuur en ontdek.

CONTACTEER ONS

Het indrukwekkende watergordijn van Victoria Falls

Bezoek één van de natuurlijke wereldwonderen

De Victoria Watervallen, Vic Falls voor de locals, liggen niet in Namibië zelf, maar markeren de grens tussen buurlanden Zambia en Zimbabwe. Vanuit de Caprivi Strip in Noord-Namibië kun je de watervallen als dagtrip bezoeken of je kan er zelfs je rondreis beëindigen. De watervallen zijn één van de natuurlijke wereldwonderen en maken met samen Niagara Falls en Iguazu de top 3 uit van grootste ter wereld. Het geraas van de massa water is indrukwekkend: over een afstand van bijna 2 kilometer stort de Zambezi rivier er de steile kloof in, tot meer dan 100 meter diep. In de hoog opstijgende sproei zorgen talloze regenbogen voor een kleurrijk schouwspel. Vanaf het pad langs de rand van de kloof wandel je langs diverse viewpoints waar je het langgerekte watergordijn uitstekend kan bewonderen. Vergeet wel je regenjas niet, want je wordt er gegarandeerd nat. 

De houtsnijkunst van de Caprivi

Off the beaten track langs traditionele dorpjes

De Caprivi Strook is een langwerpig deel van Noord-Namibië dat gekneld ligt tussen Angola, Botswana en Zambia. Uniek aan de Caprivi regio zijn de authentieke Afrikaanse dorpjes met hun aparte talen en cultuur. De locals worden aanzien als de beste houtkunstenaars van het land. 

Trek bij het eerste zonlicht de Sossusvlei in

De Deadvlei ontdekken en Big Daddy beklimmen voor de massa

Eén van de absolute hoogtepunten bij een reis door Namibië is een bezoek aan de imposante Sossusvlei. Hier tref je de typische hoge, oranje en rode zandduinen van de Namib, de oudste woestijn ter wereld. Wie binnen de toegangspoorten tot de Sossusvlei logeert kan al voor zonsopgang de vallei in trekken. Zo arriveer je als één van de allereersten aan Big Daddy, de hoogste duin met meer dan 300m hoogte en de unieke Deadvlei, een witte kleivlakte met eeuwenoude, versteende acaciabomen, omgeven door hoge duinen. Echt een surreële plek! 

 Kriski Plus

Jeroen

Azië, Costa Rica en Namibië expert

Plannen om Namibië (en eventueel ook Botswana en Victoria Falls) te bezoeken? Ik help jullie graag verder! Ik ken het land van voor naar achter en werk met plezier een op maat gemaakt voorstel uit dat jullie zeker zal bekoren. 

Lees meer

Bel mij:
+32 486 07 97 64
Mail mij:
jeroen@kriski.be
Azië, Costa Rica en Namibië expert: Jeroen Bel Jeroen: +32 486 07 97 64 Mail Jeroen: jeroen@kriski.be Bekijk alle hoogtepunten

Blijf op de hoogte van onze aanbiedingen, nieuwe bestemmingen en belevingen.