Haal je hart op middenin de wildernis.

Reis als een ware avonturier door prachtige stukken natuur. Observeer wilde dieren in hun natuurlijke habitat of trek door de stilte van de ongerepte wildernis. Ontmoet vergeten volkeren, geïsoleerd van de wereld.

Deel deze beleving

Je zou het niet meteen verwachten, maar in de Sahara krioelt het van de beesten. Ga mee op avontuur en spot vanuit een luchtballon kuddes gazellen, een karavaan dromedarissen en aanschouw hoe de eindeloze woestijn onder je voorbij glijdt. 

There is no WiFi in the forest, but we promise you’ll find a better connection

Terwijl je met een bootje op de rivier vaart krijg je de kans om grizzlyberen te spotten op zoek naar verse zalm tijdens de zalm trek. Een gepassioneerd bioloog vertelt je meer over de levenswijze van deze dieren terwijl jij in alle rust, elke beweging kan observeren. 

 

Tongariro Crossing

De vulkaanreuzen bij Mount Doom

Eén van de meest adembenemende dagexcursies die je kan maken in Nieuw Zeeland is de stevige trektocht over en langs de beroemde Mount Doom uit de Lord of the Rings films. In de tocht van zo’n 20 km bereik je de 3 centrale, erg actieve vulkaanreuzen van het Noordereiland: Tongariro, Ngauruhoe en Ruapehu. Je trekt er door een desolaat, kaal landschap met smaragdgroene vulkanische meren. Door de spirituele en culturele waarde die Tongariro heeft voor de Maori werd de site uitgeroepen tot Werelderfgoed. Echt een trip om nooit te vergeten. 

Ongekende oase op hoogste top

Kom tot rust in deze kasbah, in de magie van ongerepte natuur

Van hieruit kan je korte of lange trektochten maken door het Toubkal Massief (Marokko), de thuisbasis van de hoogste berg van Noord-Afrika (4.167 meter), langs ongerepte ruige landschappen en kleine Berber dorpjes. Naar uw keuze gaat de tocht van een paar uur tot een paar dagen. Tijdens langere tochten overnacht je in berghutten.

Ook met kinderen kan je tochten maken met muilezels. Je verblijft in een ecologische lodge in een luxueuze kasbah (soort bouwwerk in Noord-Afrika) aan de voet van de Toubkal. Fantastisch gelegen met al even fenomenale uitzichten. Meermaals bekroond met prijzen voor zijn unieke locatie. Geen traditioneel hotel, wel een uitbreiding van de gastvrijheid van de Berbers.

Fotografeer de meest fotogenieke berg

De watervallen bij Kirkjufell, de Kerkberg

Hij meet amper 463m, maar door zijn uitzonderlijke puntige vorm en setting is Kirkjufell, letterlijk Kerkberg, een populaire stop op het Snaefelsness schiereiland. De berg diende recent nog als cruciaal decor in Game of Thrones en The Secret Life of Walter Mitty. Als je Kirkjufell bekijkt vanaf de watervallen aan de voet lijkt hij op een kerktorenspits of pijlpunt, terwijl hij vanuit andere hoeken eerder op een heksenhoed doet denken. Vanaf het kleine parkeerterrein is het een korte, makkelijke wandeling over en langs de watervallen tot aan het meertje, van waar je het beste zicht hebt op Kirkjufell. Zonsondergang draagt nog extra bij aan de magische sfeer, want de zon zakt bijna recht achter de berg de zee in. 

 

Plan jouw Kriski+ Puur Natuur reis

Reis als een ware avonturier doorheen magnifieke stukken natuur.
Observeer wilde dieren in hun natuurlijke habitat of trek door de stilte van de ongerepte wildernis. Ontmoet vergeten volkeren geïsoleerd van de wereld.

GA VOOR PUUR NATUUR

Koloniale cruise op de Mekong

Eén van 's werelds mooiste vaarroutes

Vaar mee met dit koloniale cruiseschip langs één van de mooiste routes van Zuidoost-Azië. Je vertrekt vanuit Luang Prabang, de oude hoofdstad van Laos, en reist doorheen een gevarieerd landschap. Je bezoekt diverse lokale dorpjes, bezichtigt onderweg tempels en heiligdommen met duizenden Boeddhabeelden en geniet van het unieke decor van een ruig natuurgebied met hoge bergpieken en reusachtige bomen.

 

Met de kano door de wildernis

Logeer in een typische Canadese blokhut

Geef je over aan de onaangetaste, bosrijke wereld van Algonquin Provincial Park waar je, aan de oevers van een meer, in een typische Canadese blokhut overnacht. Kom tijdens een kanotocht oog in oog te staan met grazende elanden, merk de door bevers gebouwde burchten op en houd je oren gespitst voor het speels getjirp van de vogels die zich in de bossen verstoppen. 

Ontmoet vergeten bergvolkeren

Verken waanzinnige landschappen in Noord-Vietnam

Op de rijstterrassen in de bergen en in de noordelijke regio’s kan je kennismaken met verschillende 'vergeten' etnische volkeren die je meenemen tot in hun markten, dorpen, huizen en die hun traditionele leefgewoontes met je delen. Je kan er rustige tot stevige wandelingen maken. Je logeert bij de mensen thuis of in een prachtig gelegen lodge op de top van een berg. De uitzichten zijn waanzinnig mooi.

Plan jouw Kriski+ Puur Natuur reis

Reis als een ware avonturier doorheen magnifieke stukken natuur.
Observeer wilde dieren in hun natuurlijke habitat of trek door de stilte van de ongerepte wildernis. Ontmoet vergeten volkeren geïsoleerd van de wereld.

GA VOOR PUUR NATUUR
Laat je nummer achter Bel ons: +32 9 226 31 81 Mail ons: info@kriski.be Bekijk alle highlights

Blijf op de hoogte van onze aanbiedingen, nieuwe bestemmingen en belevingen.