Haal je hart op middenin de wildernis.

Reis als een ware avonturier door prachtige stukken natuur. Observeer wilde dieren in hun natuurlijke habitat of trek door de stilte van de ongerepte wildernis. Ontmoet vergeten volkeren, geïsoleerd van de wereld.

Deel deze beleving

Je zou het niet meteen verwachten, maar in de Sahara krioelt het van de beesten. Ga mee op avontuur en spot vanuit een luchtballon kuddes gazellen, een karavaan dromedarissen en aanschouw hoe de eindeloze woestijn onder je voorbij glijdt. 

There is no WiFi in the forest, but we promise you’ll find a better connection

Terwijl je met een bootje op de rivier vaart krijg je de kans om grizzlyberen te spotten op zoek naar verse zalm tijdens de zalm trek. Een gepassioneerd bioloog vertelt je meer over de levenswijze van deze dieren terwijl jij in alle rust, elke beweging kan observeren. 

 

De eindeloze rijstterrassen van Sapa

Trekken door groene heuvels en langs traditionele dorpjes

In het uiterste noorden, tegen de grens met China aan vind je de mooiste bergdorpen van Vietnam. De steile heuvels en diepe valleien liggen er bezaaid met eindeloze rijstterrassen. Vanuit het voormalige Franse 'Hill Station' Sapa kun je verschillende wandelingen en daguitstappen maken die zonder twijfel een onvergetelijke indruk zullen nalaten. Met de optrekkende mist boven de groene bergen, de kleurrijke traditionele bergstammen en de prachtige watervallen heb je er ogen te kort. 

Meerdaagse kanotocht in West-Canada

Avontuurlijk kamperen aan de oevers van een meer

Een enthousiaste begeleider neemt je mee voor een 2-daagse kanotocht middenin een natuurreservaat. Onderweg heb je kans om beren, elanden en wolven te spotten. Na de middag zet je voet aan wal en help je mee met het opzetten van het kamp. Duik nadien het water in of sla een vis aan de haak vooraleer het avondmaal wordt geserveerd.

Cruise door Milford Sound

Het achtste Wereldwonder

In Fiordland, het uiterste zuidwesten van het Zuidereiland ligt de absolute must see van Nieuw Zeeland: de slingerende Milford Highway die eindigt aan de imposante Milford Sound. De meeste toeristen komen hier enkel als vluchtige daguitstap vanuit Queenstown, maar de pracht van Fiordland ervaar je pas echt als je overnacht in Milford Sound zelf. De zonsopgang en -ondergang aan Mitre Peak – een 1700 meter hoge, mijtervormige fjord die loodrecht boven de zee uitrijst – is gewoonweg magisch. Als klap op de vuurpijl maak je een natuurcruise door de fjord zelf, langs talloze watervallen en steile kliffen en heb je de kans om dolfijnen, zeeotters en penguins te spotten

Plan jouw Kriski+ Puur Natuur reis

Reis als een ware avonturier doorheen magnifieke stukken natuur.
Observeer wilde dieren in hun natuurlijke habitat of trek door de stilte van de ongerepte wildernis. Ontmoet vergeten volkeren geïsoleerd van de wereld.

GA VOOR PUUR NATUUR

De groene tongbreker canyon

Ontspannen hiken langs Fjadrargljufur

De slingerende Fjadrargljufur is een 100 meter diepe en 2 kilometer lange kloof, uitgesneden door de smalle Fjadra gletsjerrivier. Het zachte vulkanische gesteente van de kloof zorgt voor een mooie, afgeronde vorm van de canyon. Fjadrargljufur ligt niet direct aan de Ringweg 1, maar is enkel te bereiken via een gravelweg, waardoor veel toeristen de kloof gewoon overslaan. Veel kans dat je hier dus bijna alleen bent! Er loopt een zacht oplopend wandelpad langs de kloof dat je naar enkele viewpoints leidt. De echte durvers kunnen ook door de kloof zelf trekken, het water van de rivier is vrij ondiep, om zo langs de afgelegen watervallen te passeren. 

Kleurrijke Quetzales spotten

Een opwindende zoektocht naar de zeldzame, mythische vogel

In de tropische bergen van Costa Rica huist de erg zeldzame Quetzal, een kleurrijke vogel met een lange, sierlijke pluimstaart. De Quetzal heeft een mythische, legendarische status, maar hem spotten is geen sinecure. Met een professionele gids word je bij zonsopgang naar de beste plek geleid om de Quetzales te bewonderen, terwijl ze hun typische lokroep zingen. 

Spot de Big Five in Etosha

Op zoek naar wilde dieren op een immense zoutvlakte

Etosha is één van de grootste en beroemdste wildparken van zuidelijk Afrika. Centraal in het park ligt een immense zoutvlakte die zelfs vanuit de ruimte zichtbaar is en een aantrekkingspool vormt voor grote hoeveelheden wild. Parkeer je jeep gewoon bij één van de vele drinkplaatsen in deze kurkdroge savanne en je ziet de kuddes dieren er massaal langskomen: olifanten, struisvogels, zebra's, giraffen, antilopen, etc. Zelfs leeuwen, neushoorns en hyena's laten zich vrij makkelijk zien. Etosha is hierdoor één van de beste plaatsen ter wereld waar je het spotten van de Big Five kan afvinken van je bucketlist.

Plan jouw Kriski+ Puur Natuur reis

Reis als een ware avonturier doorheen magnifieke stukken natuur.
Observeer wilde dieren in hun natuurlijke habitat of trek door de stilte van de ongerepte wildernis. Ontmoet vergeten volkeren geïsoleerd van de wereld.

GA VOOR PUUR NATUUR
Laat je nummer achter Bel ons: +32 9 226 31 81 Mail ons: info@kriski.be Bekijk alle highlights

Blijf op de hoogte van onze aanbiedingen, nieuwe bestemmingen en belevingen.