Haal je hart op middenin de wildernis.

Reis als een ware avonturier door prachtige stukken natuur. Observeer wilde dieren in hun natuurlijke habitat of trek door de stilte van de ongerepte wildernis. Ontmoet vergeten volkeren, geïsoleerd van de wereld.

Deel deze beleving

Je zou het niet meteen verwachten, maar in de Sahara krioelt het van de beesten. Ga mee op avontuur en spot vanuit een luchtballon kuddes gazellen, een karavaan dromedarissen en aanschouw hoe de eindeloze woestijn onder je voorbij glijdt. 

There is no WiFi in the forest, but we promise you’ll find a better connection

Terwijl je met een bootje op de rivier vaart krijg je de kans om grizzlyberen te spotten op zoek naar verse zalm tijdens de zalm trek. Een gepassioneerd bioloog vertelt je meer over de levenswijze van deze dieren terwijl jij in alle rust, elke beweging kan observeren. 

 

Trek bij het eerste zonlicht de Sossusvlei in

De Deadvlei ontdekken en Big Daddy beklimmen voor de massa

Eén van de absolute hoogtepunten bij een reis door Namibië is een bezoek aan de imposante Sossusvlei. Hier tref je de typische hoge, oranje en rode zandduinen van de Namib, de oudste woestijn ter wereld. Wie binnen de toegangspoorten tot de Sossusvlei logeert kan al voor zonsopgang de vallei in trekken. Zo arriveer je als één van de allereersten aan Big Daddy, de hoogste duin met meer dan 300m hoogte en de unieke Deadvlei, een witte kleivlakte met eeuwenoude, versteende acaciabomen, omgeven door hoge duinen. Echt een surreële plek! 

La Isla Bonita

Exotische dieren spotten op een onbewoond eiland

Het schiereiland Nicoya is bekend voor zijn aaneenrijging van paradijselijke surfstranden en diepgroen binnenland. In het uiterste zuiden, vlakbij Montezuma ligt het kleine vissersdorpje Tambor, dat geldt als uitvalsbasis voor de mangrovebossen van de Curu Wildlife Reserve en het Isla Tortuga, een klein, onbewoond eilandje omgeven door een rif waar het zalig snorkelen is. In de hoefijzervormige Bahia Ballena kun je zelfs walvissen spotten. 

Fiets in één dag over 4000 eilanden

Ontspannen Si Phan Don verkennen

In het zuiden van Laos liggen de ‘Si Phan Don’, letterlijk ‘de 4000 Eilanden’. Hier is de machtige Mekong op zijn allerbreedste punt, bezaaid met eilandjes van allerlei afmetingen, velen ervan zo klein dat zelfs compleet overstroomd geraken tijdens het moessonseizoen. Het is er zalig fietsen langs plattelandsweggetjes, rijstvelden en lokale dorpjes. Je passeert er Franse koloniale huizen, een antieke spoorlijn en de overdonderende Li Phi watervallen. In een bootje vaar je de Mekong op om zeldzame dolfijnen te spotten. We sluiten de dag af met een heerlijke kom noedelsoep bij zonsondergang, terwijl het eilandleven er verder zijn trage gangetje gaat. 

 

Plan jouw Kriski+ Puur Natuur reis

Reis als een ware avonturier doorheen magnifieke stukken natuur.
Observeer wilde dieren in hun natuurlijke habitat of trek door de stilte van de ongerepte wildernis. Ontmoet vergeten volkeren geïsoleerd van de wereld.

GA VOOR PUUR NATUUR

Snorkelen met schildpadden op Gili Air

Tropisch genieten op een mini paradijsje

De Gili's zijn drie minuscule eilandjes voor de noordwestkust van Lombok. Het bekendste eilandje van de drie, Gili Trawangan, staat gekend als drukke feestbestemming en is daarom niet zo aantrekkelijk, maar de twee andere eilandjes, Gili Meno en Gili Air zijn wel volop de moeite. Je vindt er prachtige zandstranden met palmbomen en houten hutjes, steegjes met kleurrijke tropische bloemen en gezellige bamboeterrasjes met zitzakken. Auto's mogen er niet rijden, alles gebeurt te voet of met paard en kar. De grootste troefkaart van de Gili Eilanden is echter het onderwaterleven: het rif voor de kust is één van de mooiste snorkelspots van heel Indonesië. Je stapt zo vanaf het strand de zee in of gaat in een klein bootje de verder afgelegen locaties ontdekken. In de riffen rond de Gili's kun je trouwens ook zeeschildpadden spotten. Echt magisch om een eindje mee te zwemmen met die prachtige dieren. 

Kamperen in de grootste grot ter wereld

Mysterieuze grotten van Phong Nha-Ke Bang in Vietnam

In een sprookjesachtig landschap, tussen tropische regenwouden en oerbossen, verken je de pas ontdekte en grootste grot van de wereld. Met de immense, terrasvormige grotten, fonkelende kristallen en hoge stalagmieten en talrijke grotparels is dit een waar kunststukje van moeder natuur. Naast wandelingen en boottochten kan je er zwemmen, een zipline (kabelbaan) nemen en er overnachten in tenten... 

Kajakken door Antelope Canyon

Een andere kijk op Lake Powell

Neem bij zonsopgang of -ondergang een unieke kijk op Antelope Canyon tijdens een kajaktocht. Samen met een gids peddel je tussen de kloven van de canyon terwijl de steile rotswanden zich omhullen in vurige kleuren. Een spectaculaire ervaring waarvan je in alle rust kan genieten.

Plan jouw Kriski+ Puur Natuur reis

Reis als een ware avonturier doorheen magnifieke stukken natuur.
Observeer wilde dieren in hun natuurlijke habitat of trek door de stilte van de ongerepte wildernis. Ontmoet vergeten volkeren geïsoleerd van de wereld.

GA VOOR PUUR NATUUR

Blijf op de hoogte van onze aanbiedingen, nieuwe bestemmingen en belevingen.