Haal je hart op middenin de wildernis.

Reis als een ware avonturier door prachtige stukken natuur. Observeer wilde dieren in hun natuurlijke habitat of trek door de stilte van de ongerepte wildernis. Ontmoet vergeten volkeren, geïsoleerd van de wereld.

Deel deze beleving

Je zou het niet meteen verwachten, maar in de Sahara krioelt het van de beesten. Ga mee op avontuur en spot vanuit een luchtballon kuddes gazellen, een karavaan dromedarissen en aanschouw hoe de eindeloze woestijn onder je voorbij glijdt. 

There is no WiFi in the forest, but we promise you’ll find a better connection

Terwijl je met een bootje op de rivier vaart krijg je de kans om grizzlyberen te spotten op zoek naar verse zalm tijdens de zalm trek. Een gepassioneerd bioloog vertelt je meer over de levenswijze van deze dieren terwijl jij in alle rust, elke beweging kan observeren. 

 

Walvissen spotten in Husavik

In een traditionele eiken boot door de Skjalfandi fjord

Husavik is een klein, kleurrijk vissersdorpje omgeven door besneeuwde bergtoppen in de noordelijke fjorden van IJsland. Het is ook dé plaats bij uitstek in IJsland om walvissen te spotten, met een succesratio van zo’n 95%. De baai van Husavik wordt er gefrequenteerd door grote walvissen en bultruggen, kleinere bruinvissen en dolfijnen. De elegante beesten komen er tot vlak naast de boot gezwommen, en als je er bovendien in het juiste seizoen bent krijg je er nog duizenden rondvliegende papegaaiduikers bovenop. 

De regenboogberg Vinicunca

Vreemde kleurrijke lijnen in de Andes

De Rainbow Mountain, of de 'Montana de los 7 Colores' is één van de meest fotogenieke plekken van Peru. Je treft er een vreemde berg aan met groene, gele en rode strepen, die als het ware lijken geverfd op het landschap. De kleuren van de Vinicunca, zoals de berg echt heet, zijn echter het resultaat van koper, ijzer en malachiet in de grond. Onderweg naar de top spot je alpaca's en vicuna's en locals in hun traditionele klederdracht. 

Het meer met miljoenen rode lotusbloemen

Een boottocht op de Red Lotus Sea van Udon Thani

Het uitgestrekte, ondiepe Talay Bua Daeng meer in de noordoostelijke provincie Udon Thani is één van de meest fotogenieke plaatsen van heel Thailand. Het meer ligt bezaaid met miljoenen rode lotusbloemen, waardoor er zover je kan kijken een roze gloed hangt. Om de pracht van het meer in alle glorie te ervaren stap je best 's morgens zo vroeg mogelijk op een bootje, want de bloemen open zich enkel in de voormiddag. De lage zon over het meer zorgt bovendien voor een extra mystieke sfeer. 

 

Plan jouw Kriski+ Puur Natuur reis

Reis als een ware avonturier doorheen magnifieke stukken natuur.
Observeer wilde dieren in hun natuurlijke habitat of trek door de stilte van de ongerepte wildernis. Ontmoet vergeten volkeren geïsoleerd van de wereld.

GA VOOR PUUR NATUUR

Snuif de Caraïbische ziel op van Limon

Ontspan op het ritme van strand, muziek en lekker eten

Het zuidelijke deel van de paradijselijke kustprovincie Limon straalt een heel andere sfeer uit dan de rest van Costa Rica. Hier ervaar je de typische Caraïbische invloed, met stadjes als het kleurrijke Cahuita en zijn gelijknamige natuurpark of de bruisende havenstad Puerto Viejo. 

Limon is met zijn talloze koraalriffen een paradijs voor snorkelaars, terwijl je de natuurparken en mangroves ontdekt met de kajak. Ontspannen doe je op de eindeloze witte, zwarte en gouden zandstranden of op terras van een authentiek restaurantje, terwijl de zwoele Afro-Caraïbische muziek het plaatje compleet maakt. 

De watervallen van Munduk

Wandelen in het Balinese hoogland

Munduk is een klein, rustig bergdorpje in het noorden van Bali. Bij helder weer heb je van hieruit zicht tot de noordkust en de oceaan. Je kan er zalige wandelingen maken in de groene omgeving, met koffie- en rijstplantages op de flanken van de vulkanen. Een absolute must see zijn de diverse watervallen die je kan bezoeken, vooral de dubbele Banyumala waterval is echt fotogeniek. Een korte wandeling van een kwartiertje brengt je tot aan de voet ervan. Breng zeker je zwemgerief mee, want je kan er in zwemmen! 

 

De unieke rotsformaties van Damaraland

Trek naar Spitzkoppe en Vingerklip

Het uitgestrekte, ongerepte Damaraland is de regio die Etosha verbindt met kustplaatsen als Walvisbaai en Swakopmund. In dit tot de verbeelding sprekende woestijnlandschap vind je puntige pieken als de Spitzkoppe en Vingerklip, rode bergen als de Brandberg, talloze merkwaardige rotsformaties als het Versteende Woud en de Leeuwenmond en de White Lady rotsschilderingen. Je logeert er onder een eindeloze sterrenhemel en kan er op bezoek bij de traditionele Damara stammen. 

Plan jouw Kriski+ Puur Natuur reis

Reis als een ware avonturier doorheen magnifieke stukken natuur.
Observeer wilde dieren in hun natuurlijke habitat of trek door de stilte van de ongerepte wildernis. Ontmoet vergeten volkeren geïsoleerd van de wereld.

GA VOOR PUUR NATUUR

Blijf op de hoogte van onze aanbiedingen, nieuwe bestemmingen en belevingen.