Haal je hart op middenin de wildernis.

Reis als een ware avonturier door prachtige stukken natuur. Observeer wilde dieren in hun natuurlijke habitat of trek door de stilte van de ongerepte wildernis. Ontmoet vergeten volkeren, geïsoleerd van de wereld.

Deel deze beleving

Je zou het niet meteen verwachten, maar in de Sahara krioelt het van de beesten. Ga mee op avontuur en spot vanuit een luchtballon kuddes gazellen, een karavaan dromedarissen en aanschouw hoe de eindeloze woestijn onder je voorbij glijdt. 

There is no WiFi in the forest, but we promise you’ll find a better connection

Terwijl je met een bootje op de rivier vaart krijg je de kans om grizzlyberen te spotten op zoek naar verse zalm tijdens de zalm trek. Een gepassioneerd bioloog vertelt je meer over de levenswijze van deze dieren terwijl jij in alle rust, elke beweging kan observeren. 

 

Maak de klim naar Roys Peak

Een stevige wandeling naar een adembenemend viewpoint

Nieuw-Zeeland is het land bij uitstek om epische meerdaagse wandeltochten te maken. Gelukkig zijn er ook voldoende ééndaagse wandelingen waarbij je de mooiste plekjes van het land kan ontdekken. Eén van die tochten leidt je naar het indrukwekkende viewpoint op Roys Peak, van waar je uitkijkt over Lake Wanaka en de pieken van de Zuidelijke Alpen. Een stevige trekking van zo'n 6 uur, langs een pad door alpenweiden en graslanden brengt je naar de populaire top met zijn adembenemend weids panorama. 

 

De Perito Moreno gletsjer

Imposant UNESCO Werelderfgoed

De ijsmassa van Perito Moreno is één van de grootste toeristische trekpleisters in Argentinië. Je vindt deze ijsmassa in Los Glaciares nationaalpark dat maar liefst 51 gletsjers telt. De Perito Moreno gletsjer schreeuwt er om aandacht met zijn reusachtige witte ijsmassa middenin een grijsgrauw landschap.

De rotsgraven van Tana Toraja

Maak een mystiek begrafenisritueel mee vanop de eerste rij

Eén van de meest unieke en vreemdste ervaringen die je kan beleven in Indonesië is het bijwonen van een begrafenisritueel in Torajaland in Sulawesi. De begrafenissen duren meerdere dagen en kosten een fortuin, omwille van de vele buffels die ritueel worden geofferd, soms met tientallen tegelijk. Het lijk is doorgaans al enkele jaren voordien overleden en opgebaard in huis, zodat hij of zij nog bezoek kan blijven ontvangen. Na de begrafenis wordt de overledene in een rotsgraf geplaatst en wordt er eventueel een tau tau pop bij opgesteld.

Plan jouw Kriski+ Puur Natuur reis

Reis als een ware avonturier doorheen magnifieke stukken natuur.
Observeer wilde dieren in hun natuurlijke habitat of trek door de stilte van de ongerepte wildernis. Ontmoet vergeten volkeren geïsoleerd van de wereld.

GA VOOR PUUR NATUUR

Dieren spotten aan Peninsula Valdes

Kajakken tussen zuidkapers

Het schiereiland Peninsula Valdés vormt de thuisbasis van de zeldzame zuidkaper. In mei en juni zakken deze walvissen af naar de rustige wateren rondom het schiereiland om te paren of te baren. Ook voor zeeleeuwen en pinguïns is dit een ideale plek om hun jongen groot te brengen. Je kan deze prachtige dieren vanop het land bezichtigen. Mag het wat actiever? Peddel dan met een kajak langs de kustlijn en houd de horizon in het oog voor spectaculaire sprongen van de zuidkapers.

Fotografeer de meest fotogenieke berg

De watervallen bij Kirkjufell, de Kerkberg

Hij meet amper 463m, maar door zijn uitzonderlijke puntige vorm en setting is Kirkjufell, letterlijk Kerkberg, een populaire stop op het Snaefelsness schiereiland. De berg diende recent nog als cruciaal decor in Game of Thrones en The Secret Life of Walter Mitty. Als je Kirkjufell bekijkt vanaf de watervallen aan de voet lijkt hij op een kerktorenspits of pijlpunt, terwijl hij vanuit andere hoeken eerder op een heksenhoed doet denken. Vanaf het kleine parkeerterrein is het een korte, makkelijke wandeling over en langs de watervallen tot aan het meertje, van waar je het beste zicht hebt op Kirkjufell. Zonsondergang draagt nog extra bij aan de magische sfeer, want de zon zakt bijna recht achter de berg de zee in. 

 

Het kleurenpallet van Landmannalaugar

Wandel in een uniek vulkaanlandschap

Eén van de meest unieke regio’s van IJsland vind je in de schaduw de Hekla vulkaan, vlak naast het desolate Laugahraun lavaveld: Landmannalaugar, met zijn veelkleurige rhyolietbergen en natuurlijke heetwaterbronnen. Dit gebied kun je in principe enkel bereiken met een 4x4, via een kronkelende panoramische weg. Je rijdt langs vulkanische meren in een indrukwekkende omgeving. 

Plan jouw Kriski+ Puur Natuur reis

Reis als een ware avonturier doorheen magnifieke stukken natuur.
Observeer wilde dieren in hun natuurlijke habitat of trek door de stilte van de ongerepte wildernis. Ontmoet vergeten volkeren geïsoleerd van de wereld.

GA VOOR PUUR NATUUR

Blijf op de hoogte van onze aanbiedingen, nieuwe bestemmingen en belevingen.