Haal je hart op middenin de wildernis.

Reis als een ware avonturier door prachtige stukken natuur. Observeer wilde dieren in hun natuurlijke habitat of trek door de stilte van de ongerepte wildernis. Ontmoet vergeten volkeren, geïsoleerd van de wereld.

Deel deze beleving

Je zou het niet meteen verwachten, maar in de Sahara krioelt het van de beesten. Ga mee op avontuur en spot vanuit een luchtballon kuddes gazellen, een karavaan dromedarissen en aanschouw hoe de eindeloze woestijn onder je voorbij glijdt. 

There is no WiFi in the forest, but we promise you’ll find a better connection

Terwijl je met een bootje op de rivier vaart krijg je de kans om grizzlyberen te spotten op zoek naar verse zalm tijdens de zalm trek. Een gepassioneerd bioloog vertelt je meer over de levenswijze van deze dieren terwijl jij in alle rust, elke beweging kan observeren. 

 

Tongkonan bezoeken bij de Toraja

Een rit langs traditionele dorpen in een adembenemend landschap

De Toraja, het volk uit het binnenland van Zuid-Sulawesi leeft nog steeds volgens eeuwenoude, klassieke tradities. Je treft er overal typische huizen, tongkonan, met een opvallend, groot zadeldak. De beroemdste staan in het dorpje Kete Kesu en worden zo'n 500 jaar oud geschat. De tongkonan vertegenwoordigt de clan waartoe de bewoners behoren en etaleert hun rijkdom en status. Hoe meer buffelhorens de tongkonan sieren, hoe groter het aanzien de eigenaars genieten. Het bezoeken van de verschillende traditionele dorpjes is echt een fantastische belevenis, des te meer omdat het groene berglandschap van Tana Toraja minstens zo indrukwekkend oogt. 

Orang-Oetans spotten in het wild

Jungle trekking in het Gunung Leuser nationaal park

Orang-Oetan betekent letterlijk 'wilde mens'. Het dna van deze roodharige mensapen is voor 97% gelijk aan dat van de mens. Je vindt hun de natuurlijke habitat enkel op Borneo, Kalimantan en Sumatra. Dé plek om Orang-Oetans te spotten in Sumatra, het grootste eiland van Indonesië, is Gunung Leuser, een immens nationaal park in het noorden. Met een natuurgids trek je er de jungle in, de kans om de apen hier te spotten is zo goed als zeker. Wie echt avontuurlijk is aangelegd kan kiezen voor een meerdaagse tocht en enkele keren blijven overnachten in de jungle. Een onvergetelijke ervaring! 

 

Het spiegelmeer van de Pouakai Crossing

Een uitdagende hike op de flanken van de Taranaki vulkaan

De voor de Maori heilige, 2.500 meter hoge Mount Taranaki piekt hoog boven de westelijke vlaktes van het Noordereiland van Nieuw-Zeeland uit. In de omgeving kun je het Egmont National Park bezoeken, met de imposante Dawson Falls en de fotogenieke vuurtoren. 
Mount Taranaki is redelijk vlot te bedwingen, maar vergt toch enige inspanning. Een ervaren gids neemt je mee voor een dagtocht langs een prachtig bergpad langs de lagere flanken van de slapende vulkaan. Je passeert er een aantal magnifieke viewpoints, langs verticale kliffen, watervallen en een meertje waarin de vulkaan prachtig wordt weerspiegeld. Echt een onvergetelijke ervaring! 

Plan jouw Kriski+ Puur Natuur reis

Reis als een ware avonturier doorheen magnifieke stukken natuur.
Observeer wilde dieren in hun natuurlijke habitat of trek door de stilte van de ongerepte wildernis. Ontmoet vergeten volkeren geïsoleerd van de wereld.

GA VOOR PUUR NATUUR

De unieke rotsformaties van Damaraland

Trek naar Spitzkoppe en Vingerklip

Het uitgestrekte, ongerepte Damaraland is de regio die Etosha verbindt met kustplaatsen als Walvisbaai en Swakopmund. In dit tot de verbeelding sprekende woestijnlandschap vind je puntige pieken als de Spitzkoppe en Vingerklip, rode bergen als de Brandberg, talloze merkwaardige rotsformaties als het Versteende Woud en de Leeuwenmond en de White Lady rotsschilderingen. Je logeert er onder een eindeloze sterrenhemel en kan er op bezoek bij de traditionele Damara stammen. 

De verkleurende kratermeren van Kelimutu

Zie de zon opkomen op de top van de vulkaan

De Kelimutu vulkaan op het eiland Flores heeft een uniek natuurverschijnsel: op de top bevinden zich drie kratermeren die door de aanwezige mineralen elk een andere kleur hebben: groen, blauw en zwart. Bovendien veranderen de meren ook regelmatig van kleur; zo was het blauwe meer enkele jaren terug nog rood en het zwarte meer was ooit wit. De echte oorzaak van de kleurverandering blijft een mysterie, maar wellicht heeft het te maken met het water dat na verloop van tijd andere mineraallagen aanstoot. Kelimutu is een heilige berg voor de locals, die de meren als rustplaats voor overleden zielen zien. De zon zien opkomen vanop de mistige top is echt een magische ervaring. De klim is niet zo zwaar, maar je start die al voor dag en dauw. Na afloop geniet je van een lekker ontbijt in de ecolodge aan de voet van de vulkaan, met een heerlijk uitzicht over het groene landschap.

Het Noorderlicht achterna

Winter wonderland met een unieke belichting

IJsland bezoeken tijdens de wintermaanden heeft een absoluut voordeel: van september tot april kan je er het Noorderlicht bewonderen. In deze 6 daagse selfdrive beleef je de hoogtepunten van de Golden Circle en het zuiden: Reykjavik, Geysir, Thingvellir, Jökulsarlon, Skaftafell, Vatnajökull, Reynisfjara en de beroemde watervallen Gullfoss, Seljalandsfoss en Skogafoss. Onderweg kun je ontspannen in natuurlijke heetwaterbronnen, paardrijden en walvissen spotten. De route leidt je de natuur in, weg van de lichten van de stad, waar je ten volle kan genieten van een eindeloze sterrenhemel, groen gekleurd door het imposante Aurora Borealis.

 

Plan jouw Kriski+ Puur Natuur reis

Reis als een ware avonturier doorheen magnifieke stukken natuur.
Observeer wilde dieren in hun natuurlijke habitat of trek door de stilte van de ongerepte wildernis. Ontmoet vergeten volkeren geïsoleerd van de wereld.

GA VOOR PUUR NATUUR

Blijf op de hoogte van onze aanbiedingen, nieuwe bestemmingen en belevingen.