Waar de natuur nog ongerept is

Je reist niet zomaar door Canada, Canada beleef je! En wij helpen jou hier graag een handje bij. Duik de natuur in, ontdek al fietsend de bruisende steden en maak kennis met de gastvrije Canadezen.

Ideale periode Canada kent van mei tot en met oktober aangename temperaturen. Wil je naar Canada om te skiën, dan raden we je aan te reizen tussen november en eind april. - Suggestie reisduur Vanaf 8 dagen
Klik hier voor een prijsindicatie

Deel deze bestemming

Canada is het land bij uitstek voor wie van puur natuur en levendige steden houdt.

Reis naar het westen en baan jezelf op Vancouver Island een weg door de regenwouden, observeer orka’s en walvissen in hun natuurlijke habitat en kayak op smaragdgroene meren tussen de ruige Rockies. Als kers op de taart mag wereldstad Vancouver niet op je ontdekkingstocht ontbreken.

Verdwaal in het oosten in diepgroene bossen, bezichtig bevers en beren terwijl ze ongestoord door de natuur wroeten, word verrast door charmante steden zoals Québec en Ottawa en bezichtig de Niagara Falls van wel erg dichtbij!

Don't listen to what they say, go see!

Kortom, Canada is een bestemming voor avonturiers en stedentrippers op zoek naar intense belevenissen en unieke ontmoetingen. Waar wacht je nog op? 

Canada

Van Vancouver tot de Rockies

Panoramische treinrit in alle comfort

Aan boord van de luxueuze Rocky Mountaineer glijd je doorheen het majestueuze landschap van West-Canada. Je vertrekt vanuit Vancouver, een wondermooie en energieke stad, en zet koers naar Jasper. Gaandeweg worden de vruchtbare valleien omgetoverd tot heuvelachtige landschappen tot het ruwere werk van Moeder Natuur, de Rocky Mountains. Geniet van gastronomische maaltijden aan boord en geef je ogen de kost vanuit de wagon met panoramisch dak. 

Orka’s spotten in de Strait of Juan de Fuca

Een merkwaardige beleving

Wie naar het westen van Canada reist, kan de unieke kans om orka's te spotten niet laten liggen. In de Strait of Juan de Fuca, gesitueerd tussen Vancouver Island en het vasteland van British Columbia, leven er scholen orka's wiens reilen en zeilen reeds geruime tijd wordt bestudeerd. Hierdoor bestaat er tonnen wetenschappelijke informatie die door trotse marine biologen met jullie wordt gedeeld tijdens een boottochtje. De kans om van hieruit orka's te spotten is bijzonder groot!

Met de kano door de wildernis

Logeer in een typische Canadese blokhut

Geef je over aan de onaangetaste, bosrijke wereld van Algonquin Provincial Park waar je, aan de oevers van een meer, in een typische Canadese blokhut overnacht. Kom tijdens een kanotocht oog in oog te staan met grazende elanden, merk de door bevers gebouwde burchten op en houd je oren gespitst voor het speels getjirp van de vogels die zich in de bossen verstoppen. 

Interesse in een Kriski+ reiservaring?

Reizen is beleven. Verleg je grenzen, ga op avontuur en ontdek.

CONTACTEER ONS

Gletsjers tellen op de Icefields Parkway

Panoramische route tussen Jasper en Lake Louise

Hoewel de afstand tussen Jasper en Lake Louise niet reusachtig groot is, trek je er best een dag voor uit om deze route te rijden. Je reist immers over de panoramische Icefields Parkway. De ene na de andere gletsjer duikt op aan de horizon terwijl watervallen zich te pletter storten in diep uitgesneden canyons in de vallei. Kies vooraf de wandelingen uit die je het meeste bekoren en val van de ene verbazing in de andere. 

Beren observeren in Glendale Cove

Middenin de desolate natuur

Aan boord van een watervliegtuigje zie je deze lodge uit het niets opduiken. Genesteld in Glendale Cove, waar de hoogste concentratie van grizzly's in British-Columbia werd vastgesteld, vormt deze unieke plek een ideale uitvalsbasis om dit wilde dier te spotten. Tijdens de lente- en zomermaanden doen deze imposante beren zich tegoed aan moerasgras aan de oevers van de rivier, en voedzame schelpdieren die zich onder de kiezels van de rivierbedding verstoppen. Van zodra de zalmtrek start, einde augustus, zie je deze reusachtige beren naar hartenlust vis opscheppen uit de rivier. De zalm voorziet deze beren van een gezonde dosis aan vetten en proteïnen om hun winterslaap voor te bereiden. 

Vanuit deze lodge vertrek je dagelijks met gepassioneerde gidsen het water op om de grizzly's te observeren. Van zodra het seizoen van de zalmtrek begint, kan je de beren bekijken van uit een uitkijkhut. Deze verborgen parel ligt daar bovenop ook nog eens vlakbij de Johnstone Strait, waar orka's kind aan huis zijn. Een once-in-a-lifetime beleving!

Beren spotten op Vancouver Island

Observeer beren in hun natuurlijke habitat

Je gaat aan boord van een zodiac en vaart samen met een gids het water af, op zoek naar bruine beren. Deze wilde dieren komen bij eb uit de bossen tevoorschijn om aan de oevers van het water krabbetjes en ander lekkers op te speuren. Vanop jouw bootje kan je deze beren ongestoord observeren. Doordat jij je op het water bevindt en niet aan wal, zien ze jou helemaal niet als een indringer van hun habitat. Een onvergetelijk moment tussen jou en Moeder Natuur als je het ons vraagt!

 Kriski Plus

Indira

Canada & USA expert

Willen jullie graag naar Canada? Dan ben je bij mij aan het goede adres! Ik zette reeds meerdere keren voet aan wal op deze magnifieke bestemming en keer steeds tevreden terug. De stilte van de eindeloze natuur, het verrassende van de wilde dieren, de energieke sfeer in de steden en, last but not least, de charmante Canadezen maken dit voor mij een vakantiebestemming bij uitstek.

Lees meer

Bel mij:
+32 479 63 69 00
Mail mij:
indira@kriski.be
Canada & USA expert: Indira Bel Indira: +32 479 63 69 00 Mail Indira: indira@kriski.be Bekijk alle hoogtepunten

Blijf op de hoogte van onze aanbiedingen, nieuwe bestemmingen en belevingen.