Waar de natuur nog ongerept is

Je reist niet zomaar door Canada, Canada beleef je! En wij helpen jou hier graag een handje bij. Duik de natuur in, ontdek al fietsend de bruisende steden en maak kennis met de gastvrije Canadezen.

Ideale periode Canada kent van mei tot en met oktober aangename temperaturen. Wil je naar Canada om te skiën, dan raden we je aan te reizen tussen november en eind april. - Suggestie reisduur Vanaf 8 dagen
Klik hier voor een prijsindicatie

Deel deze bestemming

Canada is het land bij uitstek voor wie van puur natuur en levendige steden houdt.

Reis naar het westen en baan jezelf op Vancouver Island een weg door de regenwouden, observeer orka’s en walvissen in hun natuurlijke habitat en kayak op smaragdgroene meren tussen de ruige Rockies. Als kers op de taart mag wereldstad Vancouver niet op je ontdekkingstocht ontbreken.

Verdwaal in het oosten in diepgroene bossen, bezichtig bevers en beren terwijl ze ongestoord door de natuur wroeten, word verrast door charmante steden zoals Québec en Ottawa en bezichtig de Niagara Falls van wel erg dichtbij!

Don't listen to what they say, go see!

Kortom, Canada is een bestemming voor avonturiers en stedentrippers op zoek naar intense belevenissen en unieke ontmoetingen. Waar wacht je nog op? 

Canada

Beren observeren in Glendale Cove

Middenin de desolate natuur

Aan boord van een watervliegtuigje zie je deze lodge uit het niets opduiken. Genesteld in Glendale Cove, waar de hoogste concentratie van grizzly's in British-Columbia werd vastgesteld, vormt deze unieke plek een ideale uitvalsbasis om dit wilde dier te spotten. Tijdens de lente- en zomermaanden doen deze imposante beren zich tegoed aan moerasgras aan de oevers van de rivier, en voedzame schelpdieren die zich onder de kiezels van de rivierbedding verstoppen. Van zodra de zalmtrek start, einde augustus, zie je deze reusachtige beren naar hartenlust vis opscheppen uit de rivier. De zalm voorziet deze beren van een gezonde dosis aan vetten en proteïnen om hun winterslaap voor te bereiden. 

Vanuit deze lodge vertrek je dagelijks met gepassioneerde gidsen het water op om de grizzly's te observeren. Van zodra het seizoen van de zalmtrek begint, kan je de beren bekijken van uit een uitkijkhut. Deze verborgen parel ligt daar bovenop ook nog eens vlakbij de Johnstone Strait, waar orka's kind aan huis zijn. Een once-in-a-lifetime beleving!

Glamping in de wildernis van Canada

Met een watervliegtuig de desolate natuur in

Zweef met een watervliegtuig boven de beboste heuvels van Vancouver Island en zet voet aan wal in deze magnifieke lodge waar een persoonlijk touch hoog in het vaandel wordt gedragen. Het avontuur wordt er dagelijks in jouw schoot geworpen. Verken de overweldigende natuur per paard, laat je heerlijk verwennen in de SPA, vaar per kajak de rivier af en maak kans om beren of walvissen te spotten. ’s Avonds word je verwend met heerlijke, vers bereide gerechten.

Beren spotten op Vancouver Island

Observeer beren in hun natuurlijke habitat

Je gaat aan boord van een zodiac en vaart samen met een gids het water af, op zoek naar bruine beren. Deze wilde dieren komen bij eb uit de bossen tevoorschijn om aan de oevers van het water krabbetjes en ander lekkers op te speuren. Vanop jouw bootje kan je deze beren ongestoord observeren. Doordat jij je op het water bevindt en niet aan wal, zien ze jou helemaal niet als een indringer van hun habitat. Een onvergetelijk moment tussen jou en Moeder Natuur als je het ons vraagt!

Interesse in een Kriski+ reiservaring?

Reizen is beleven. Verleg je grenzen, ga op avontuur en ontdek.

CONTACTEER ONS

Kajakken op smeltwater

Oog in oog met Moeder Natuur

In het voorjaar zorgt de dooi van de gletsjer- en bergmeren in Canada voor helblauwe stromen water. Per helikopter vlieg je over de oneindige natuur van de Coast Mountains, door uitgeholde valleien, langs ontembare watervallen en turquoise rivieren, tot aan de gletsjer. Met een kajak peddel je het heldere smeltwater op. Bijzonder nietig voel je je, wanneer je oog in oog staat met deze imposante gletsjertong.  

Skiën in Jasper

Ski & the City of Edmonton

Beleef een onvergetelijke wintersportvakantie in Jasper. Overdag ski je in Marmot Basin waar je de ongeëvenaarde natuurpracht van de Rocky Mountains bewondert en 's nachts logeer je onder een schitterende sterrenhemel van het Jasper Dark Sky Preserve. Sluit jouw skivakantie af met een verblijf in Edmonton en bezoek er het grootste winkelcentrum van Noord-Amerika.

Sporen zoeken in een beestenbos

Overnacht als een echte avonturier in een wildpark

Bereid je voor op een heus avontuur wanneer je aankomt in dit dierenpark in Oost-Canada. Samen met een enthousiaste gids leer je elanden en rendieren opsporen in de wildernis. Zet je zintuigen op scherp en spot als eerste de wilde dieren in het park! ’s Avonds peddel je in een kano de zonsondergang tegemoet en beleef je een unieke avond rond het kampvuur. 

 Kriski Plus

Indira

Canada & USA expert

Willen jullie graag naar Canada? Dan ben je bij mij aan het goede adres! Ik zette reeds meerdere keren voet aan wal op deze magnifieke bestemming en keer steeds tevreden terug. De stilte van de eindeloze natuur, het verrassende van de wilde dieren, de energieke sfeer in de steden en, last but not least, de charmante Canadezen maken dit voor mij een vakantiebestemming bij uitstek.

Lees meer

Bel mij:
+32 479 63 69 00
Mail mij:
indira@kriski.be
Canada & USA expert: Indira Bel Indira: +32 479 63 69 00 Mail Indira: indira@kriski.be Bekijk alle hoogtepunten

Blijf op de hoogte van onze aanbiedingen, nieuwe bestemmingen en belevingen.