Pura Vida

De ultieme reisbestemming in Centraal Amerika, waar echt iedereen zijn gading vindt. Van imposante vulkanen tot tropische natuurparken en paradijselijke stranden. Costa Rica is dé natuurbestemming bij uitstek, met een ongeëvenaarde biodiversiteit en duurzame ecolodges bij de vleet.

Ideale periode Costa Rica is het hele jaar door te bereizen, want het heeft door zijn unieke ligging geen last van het orkaanseizoen. Het land kent wel een tropisch klimaat, dus je kan er op eender welk moment een regenbui krijgen. - Suggestie reisduur Reken op een tweetal weken om een rondreis met een korte strandvakantie te kunnen maken. Heb je 3 weken tijd om te reizen krijg je de mogelijkheid om ook de iets meer afgelegen plaatsen te bezoeken.

Deel deze bestemming

In Costa Rica kan je terecht voor zowel meer adrenalinegerichte activiteiten als surfen of ziplinen als voor het ultieme ontspannen: een yogasessie in de jungle of zen op het strand. Je komt er oog in oog te staan met talloze exotische diersoorten: zeeschildpadden die hun eitjes komen leggen op het strand, de zeldzame Quetzalvogel met z’n typische lokroep, tientallen soorten reptielen en slangen, aapjes en luiaards en ontelbaar veel kleurrijke vogels.

Na een rondreis langs de diverse natuurparken en vulkanen sluit je de reis af met enkele dagen ontspanning op een paradijselijk strand.

In het droge seizoen, van december tot mei, ligt de gemiddelde temperatuur rond de 25 graden. Deze periode is de beste om te snorkelen en alle wegen zijn vlot berijdbaar. Van juni tot november mag je elke dag een flinke tropische plensbui verwachten, waarna het terug opklaart. Het voordeel aan deze periode is dat de natuur nog veel groener oogt, alles prachtig in bloei staat en je de schildpadden hun eieren kan zien leggen. De uitzondering op de regel is de Caraïbische kust, waar het jaar door een warm en vochtig klimaat heerst.

Costa Rica

Vlieg als Superman door het Nevelwoud van Monteverde

Ziplinen boven tropische boomtoppen

De groene regio van Monteverde is gekend voor zijn typische tropische nevelwouden, uitgestrekte koffieplantages en kleine, artisanale dorpjes. Door de ligging op meer dan 1400 m boven de zeespiegel wordt Monteverde constant gevoed door wolken die in de jungle een uniek ecosysteem tot stand brengen. De meest spectaculaire manier om dit nevelwoud te ervaren is per zipline, waarbij je hangend aan een kabel langs de boomtoppen scheert. Een unieke belevenis voor jong en oud. 

Bedwing de stroomversnellingen van de Rio Pacuare

Vaar met een raft tot bij de luxueuze Pacuare Lodge

De snel stromende Pacuare rivier slingert zich door de Costa Ricaanse jungle, helemaal tot aan de Caraïbische kust. Het uitzicht vanaf het water is adembenemend: klaterende watervallen, dichtbebost groen, diep uitgesneden kliffen en ontelbare exotische vogelsoorten. Via enkele uitdagende stroomversnellingen drijf je met je raft tot aan de Pacuare Lodge, een afgelegen, luxueuze back-to-nature ecolodge waar je logeert in een suite langs de oever of een stijlvolle boomhut, enkel te bereiken via een hangbrug. 

Trek naar de spectaculaire La Fortuna waterval

Neem een verfrissende duik aan de voet van de Arenal vulkaan

Eén van de mooiste, spectaculairste en populairste watervallen van Costa Rica vind je op de zuidwestelijke flank van de imposante Arenal vulkaan. De La Fortuna waterval stort zich er van tussen het dichte tropische groen 70 meter verticaal naar beneden. Via een pad door de jungle bereik je de poel met heldergroen, ijskoud water, waar het heerlijk is om een verfrissende duik te nemen. 

Interesse in een Kriski+ reiservaring?

Reizen is beleven. Verleg je grenzen, ga op avontuur en ontdek.

CONTACTEER ONS

Kleurrijke Quetzales spotten

Een opwindende zoektocht naar de zeldzame, mythische vogel

In de tropische bergen van Costa Rica huist de erg zeldzame Quetzal, een kleurrijke vogel met een lange, sierlijke pluimstaart. De Quetzal heeft een mythische, legendarische status, maar hem spotten is geen sinecure. Met een professionele gids word je bij zonsopgang naar de beste plek geleid om de Quetzales te bewonderen, terwijl ze hun typische lokroep zingen. 

Wandel over de walvisstaart van Marino Ballena

Bultruggen en dolfijnen spotten voor de kust van Uvita

Het nationaal park Marino Ballena heeft zijn naam echt niet gestolen: ballena betekent letterlijk walvis. Elke winter bevolken talloze bultruggen en dolfijnen er de baai, soms zelfs zo dicht bij de kust dat je ze kan spotten vanaf het strand. Bovendien heeft de Marino Ballena baai zelf ook een typische vorm: vanuit de lucht gezien vormen de twee halvemaanvormige witte zandstranden samen een gigantische walvisstaart. Toepasselijker kan echt niet.

Tropische ecoluxe tussen de boomtoppen

Ultiem genieten aan de Rio Pacuare

In het hart van de dichtbeboste Costa Ricaanse jungle ligt een afgelegen, luxueuze back-to-nature ecolodge, enkel bereikbaar per vlot. Een rafttocht door de indrukwekkende vallei van de Rio Pacuare voert je tot aan je bestemming. Je logeert er in een tropische riviersuite langs de oever of in een boomhut die enkel te bereiken is via een hangbrug. Ook de architectuur is om duimen en vingers af te likken: een geslaagde mix van lokaal design en exotische luxe. In de omgeving kun je raften, wandelen, ziplinen of gewoon relaxen. ’s Avonds geniet je er van authentieke, biologische gastronomie, in een romantische setting bij kaarslicht. 

 Kriski Plus

Jeroen

Azië, Costa Rica en Namibië expert

Plannen om Costa Rica te bezoeken? Ik help jullie graag verder! Ik ken het land van voor naar achter en werk met plezier een op maat gemaakt voorstel uit dat jullie zeker zal bekoren. 

Lees meer

Bel mij:
+32 486 07 97 64
Mail mij:
jeroen@kriski.be
Azië, Costa Rica en Namibië expert: Jeroen Bel Jeroen: +32 486 07 97 64 Mail Jeroen: jeroen@kriski.be Bekijk alle hoogtepunten

Blijf op de hoogte van onze aanbiedingen, nieuwe bestemmingen en belevingen.