Pura Vida

De ultieme reisbestemming in Centraal Amerika, waar echt iedereen zijn gading vindt. Van imposante vulkanen tot tropische natuurparken en paradijselijke stranden. Costa Rica is dé natuurbestemming bij uitstek, met een ongeëvenaarde biodiversiteit en duurzame ecolodges bij de vleet.

Ideale periode Costa Rica is het hele jaar door te bereizen, want het heeft door zijn unieke ligging geen last van het orkaanseizoen. Het land kent wel een tropisch klimaat, dus je kan er op eender welk moment een regenbui krijgen. - Suggestie reisduur Reken op een tweetal weken om een rondreis met een korte strandvakantie te kunnen maken. Heb je 3 weken tijd om te reizen krijg je de mogelijkheid om ook de iets meer afgelegen plaatsen te bezoeken.

Deel deze bestemming

In Costa Rica kan je terecht voor zowel meer adrenalinegerichte activiteiten als surfen of ziplinen als voor het ultieme ontspannen: een yogasessie in de jungle of zen op het strand. Je komt er oog in oog te staan met talloze exotische diersoorten: zeeschildpadden die hun eitjes komen leggen op het strand, de zeldzame Quetzalvogel met z’n typische lokroep, tientallen soorten reptielen en slangen, aapjes en luiaards en ontelbaar veel kleurrijke vogels.

Na een rondreis langs de diverse natuurparken en vulkanen sluit je de reis af met enkele dagen ontspanning op een paradijselijk strand.

In het droge seizoen, van december tot mei, ligt de gemiddelde temperatuur rond de 25 graden. Deze periode is de beste om te snorkelen en alle wegen zijn vlot berijdbaar. Van juni tot november mag je elke dag een flinke tropische plensbui verwachten, waarna het terug opklaart. Het voordeel aan deze periode is dat de natuur nog veel groener oogt, alles prachtig in bloei staat en je de schildpadden hun eieren kan zien leggen. De uitzondering op de regel is de Caraïbische kust, waar het jaar door een warm en vochtig klimaat heerst.

Costa Rica

Bedwing de stroomversnellingen van de Rio Pacuare

Vaar met een raft tot bij de luxueuze Pacuare Lodge

De snel stromende Pacuare rivier slingert zich door de Costa Ricaanse jungle, helemaal tot aan de Caraïbische kust. Het uitzicht vanaf het water is adembenemend: klaterende watervallen, dichtbebost groen, diep uitgesneden kliffen en ontelbare exotische vogelsoorten. Via enkele uitdagende stroomversnellingen drijf je met je raft tot aan de Pacuare Lodge, een afgelegen, luxueuze back-to-nature ecolodge waar je logeert in een suite langs de oever of een stijlvolle boomhut, enkel te bereiken via een hangbrug. 

Tropische ecoluxe tussen de boomtoppen

Ultiem genieten aan de Rio Pacuare

In het hart van de dichtbeboste Costa Ricaanse jungle ligt een afgelegen, luxueuze back-to-nature ecolodge, enkel bereikbaar per vlot. Een rafttocht door de indrukwekkende vallei van de Rio Pacuare voert je tot aan je bestemming. Je logeert er in een tropische riviersuite langs de oever of in een boomhut die enkel te bereiken is via een hangbrug. Ook de architectuur is om duimen en vingers af te likken: een geslaagde mix van lokaal design en exotische luxe. In de omgeving kun je raften, wandelen, ziplinen of gewoon relaxen. ’s Avonds geniet je er van authentieke, biologische gastronomie, in een romantische setting bij kaarslicht. 

Zie babyschildpadden geboren worden

Op watersafari door de kanalen van Tortuguero

Tortuguero is het populairste natuurpark langs de Costa Ricaanse Caraïbische kust. Het park ontleent zijn naam aan de zeeschildpadden (tortugas) die hier hun eitjes komen leggen op het strand, echt een uniek spektakel. In het park maak je mooie wandelingen, ga je kanovaren en heb je de kans om de diverse kleurrijke kleine kikkertjes te spotten tijdens de nacht- en ochtendsafari’s. Ook de route naar je ecolodge is op zich al de moeite: je vaart door de kronkelende kanalen, helemaal tot aan het verlaten paradijselijke strand waar je de nacht doorbrengt. Tortuguero is een onmisbare halte tijdens elke Costa Rica reis. 

Interesse in een Kriski+ reiservaring?

Reizen is beleven. Verleg je grenzen, ga op avontuur en ontdek.

CONTACTEER ONS

Kleurrijke Quetzales spotten

Een opwindende zoektocht naar de zeldzame, mythische vogel

In de tropische bergen van Costa Rica huist de erg zeldzame Quetzal, een kleurrijke vogel met een lange, sierlijke pluimstaart. De Quetzal heeft een mythische, legendarische status, maar hem spotten is geen sinecure. Met een professionele gids word je bij zonsopgang naar de beste plek geleid om de Quetzales te bewonderen, terwijl ze hun typische lokroep zingen. 

Ontwaak met zicht op Volcan Arenal

Logeren op de flank van de vulkaan

Volcan Arenal is dé bekendste landmark van Costa Rica. Je ziet de conische piek al van kilometers ver boven de jungle uitsteken. Het maakt de rit ernaartoe, langs het langgerekte meer, al een belevenis op zich. Maar ook ter plekke zuigt de vulkaan alle aandacht naar zich toe. ’s Ochtends vanuit je lodge de mist zien optrekken rond de top, de trekking maken tot aan de La Fortuna waterval of de kleine lokale bergdorpjes ontdekken… Zalig gewoon.

Idyllisch logeren omringd door zeven vulkanen

Off the beaten track op de grens met Nicaragua

In het noorden van Costa Rica, op de grens met Nicaragua reis je echt off the beaten track. In dit stukje prachtige diepgroene natuur word je opgepikt door een 4x4 om tot aan de afgelegen ecolodge te geraken waar je logeert. Je hebt er hoog op de heuvel een prachtig zicht over de uitgestrekte jungle en de 7 vulkanen in de omgeving. Je ziet er zelfs de beroemde tweelingvulkanen van Ometepe liggen, net over de grens met Nicaragua. In de buurt van de lodge kun je paardrijden, wandelen, vissen en zelfs boogschieten. Een originele ervaring voor wie graag meer wil dan enkel de klassiekers. 

 

 Kriski Plus

Jeroen

Azië, Costa Rica en Namibië expert

Plannen om Costa Rica te bezoeken? Ik help jullie graag verder! Ik ken het land van voor naar achter en werk met plezier een op maat gemaakt voorstel uit dat jullie zeker zal bekoren. 

Lees meer

Bel mij:
+32 486 07 97 64
Mail mij:
jeroen@kriski.be
Azië, Costa Rica en Namibië expert: Jeroen Bel Jeroen: +32 486 07 97 64 Mail Jeroen: jeroen@kriski.be Bekijk alle hoogtepunten

Blijf op de hoogte van onze aanbiedingen, nieuwe bestemmingen en belevingen.