Pura Vida

De ultieme reisbestemming in Centraal Amerika, waar echt iedereen zijn gading vindt. Van imposante vulkanen tot tropische natuurparken en paradijselijke stranden. Costa Rica is dé natuurbestemming bij uitstek, met een ongeëvenaarde biodiversiteit en duurzame ecolodges bij de vleet.

Ideale periode Costa Rica is het hele jaar door te bereizen, want het heeft door zijn unieke ligging geen last van het orkaanseizoen. Het land kent wel een tropisch klimaat, dus je kan er op eender welk moment een regenbui krijgen. - Suggestie reisduur Reken op een tweetal weken om een rondreis met een korte strandvakantie te kunnen maken. Heb je 3 weken tijd om te reizen krijg je de mogelijkheid om ook de iets meer afgelegen plaatsen te bezoeken.

Deel deze bestemming

In Costa Rica kan je terecht voor zowel meer adrenalinegerichte activiteiten als surfen of ziplinen als voor het ultieme ontspannen: een yogasessie in de jungle of zen op het strand. Je komt er oog in oog te staan met talloze exotische diersoorten: zeeschildpadden die hun eitjes komen leggen op het strand, de zeldzame Quetzalvogel met z’n typische lokroep, tientallen soorten reptielen en slangen, aapjes en luiaards en ontelbaar veel kleurrijke vogels.

Na een rondreis langs de diverse natuurparken en vulkanen sluit je de reis af met enkele dagen ontspanning op een paradijselijk strand.

In het droge seizoen, van december tot mei, ligt de gemiddelde temperatuur rond de 25 graden. Deze periode is de beste om te snorkelen en alle wegen zijn vlot berijdbaar. Van juni tot november mag je elke dag een flinke tropische plensbui verwachten, waarna het terug opklaart. Het voordeel aan deze periode is dat de natuur nog veel groener oogt, alles prachtig in bloei staat en je de schildpadden hun eieren kan zien leggen. De uitzondering op de regel is de Caraïbische kust, waar het jaar door een warm en vochtig klimaat heerst.

Costa Rica

Idyllisch logeren omringd door zeven vulkanen

Off the beaten track op de grens met Nicaragua

In het noorden van Costa Rica, op de grens met Nicaragua reis je echt off the beaten track. In dit stukje prachtige diepgroene natuur word je opgepikt door een 4x4 om tot aan de afgelegen ecolodge te geraken waar je logeert. Je hebt er hoog op de heuvel een prachtig zicht over de uitgestrekte jungle en de 7 vulkanen in de omgeving. Je ziet er zelfs de beroemde tweelingvulkanen van Ometepe liggen, net over de grens met Nicaragua. In de buurt van de lodge kun je paardrijden, wandelen, vissen en zelfs boogschieten. Een originele ervaring voor wie graag meer wil dan enkel de klassiekers. 

 

La Isla Bonita

Exotische dieren spotten op een onbewoond eiland

Het schiereiland Nicoya is bekend voor zijn aaneenrijging van paradijselijke surfstranden en diepgroen binnenland. In het uiterste zuiden, vlakbij Montezuma ligt het kleine vissersdorpje Tambor, dat geldt als uitvalsbasis voor de mangrovebossen van de Curu Wildlife Reserve en het Isla Tortuga, een klein, onbewoond eilandje omgeven door een rif waar het zalig snorkelen is. In de hoefijzervormige Bahia Ballena kun je zelfs walvissen spotten. 

Kleurrijke Quetzales spotten

Een opwindende zoektocht naar de zeldzame, mythische vogel

In de tropische bergen van Costa Rica huist de erg zeldzame Quetzal, een kleurrijke vogel met een lange, sierlijke pluimstaart. De Quetzal heeft een mythische, legendarische status, maar hem spotten is geen sinecure. Met een professionele gids word je bij zonsopgang naar de beste plek geleid om de Quetzales te bewonderen, terwijl ze hun typische lokroep zingen. 

Interesse in een Kriski+ reiservaring?

Reizen is beleven. Verleg je grenzen, ga op avontuur en ontdek.

CONTACTEER ONS

Leer surfen in Santa Teresa

Actief ontspannen aan een paradijselijk strand

De stranden van Santa Teresa bieden enkele van de beste surfbreaks ter wereld. De sfeer in dit kleine tropische paradijsje is erg ontspannen, waardoor ook niet surfers zeker hun gading vinden aan de uitgestrekte zandstranden. In het slaperige vissersdorpje zelf vind je trouwens ook enkele hippe koffiebars en trendy restaurantjes en 's avonds geniet je er van een ongeëvenaarde zonsondergang. 

Ga paardrijden in de Turrialbavallei

Een ontspannen ritje door een prachtig landschap

De Turrialbavulkaan is één van de bekende landmarks van centraal Costa Rica. Je herkent de berg makkelijk aan zijn constante witte stoompluim die uit de top ontsnapt. Vanuit de lodge waar je logeert kijk je uit over het meer, de heuvels en de vulkaan. Je ontdekt de regio via een gezapig ritje te paard. De ervaren gids neemt jullie mee langs verlaten paden, tussen koffie- en suikerplantages en over de top van de heuvelrug. Je geniet er van een fantastisch uitzicht over de groene vallei en kan onderweg toekans en andere tropische vogels spotten. 

Glamping op Isla Chiquita

Kajakken op een oplichtende zee

Isla Chiquita, een piepklein eilandje voor de kust van Nicoya, is een zalige plek om te verblijven. Je logeert er in een luxe safaritent tussen het groen, met een adembenemend zicht op zee. Het is echter niet enkel de glamping op zich wat de ervaring er zo speciaal maakt. Je hebt bij Isla Chiquita bovendien de kans om een uniek natuurfenomeen te bewonderen: bioluminescentie, waarbij de oceaan 's nachts oplicht door hoge concentraties lichtgevend plankton. Je kajakt er als het ware op een omgekeerde nachtelijke sterrenhemel. Magisch gewoon!

 Kriski Plus

Jeroen

Azië, Costa Rica en Namibië expert

Plannen om Costa Rica te bezoeken? Ik help jullie graag verder! Ik ken het land van voor naar achter en werk met plezier een op maat gemaakt voorstel uit dat jullie zeker zal bekoren. 

Lees meer

Bel mij:
+32 486 07 97 64
Mail mij:
jeroen@kriski.be
Azië, Costa Rica en Namibië expert: Jeroen Bel Jeroen: +32 486 07 97 64 Mail Jeroen: jeroen@kriski.be Bekijk alle highlights

Blijf op de hoogte van onze aanbiedingen, nieuwe bestemmingen en belevingen.