De beste reistijd voor Bali

Het klimaat van Bali is over het algemeen tropisch, wat betekent dat het het hele jaar door warm is. Het onderscheid tussen het droog en het nat seizoen is de hoeveelheid neerslag. Het droge seizoen wordt gekenmerkt door meer zon en minder neerslag, terwijl het natte seizoen ervoor zorgt dat Bali groener wordt, maar ook meer regen en wolken brengt.

Droge seizoen

De beste tijd om Bali te bezoeken is tussen april en oktober. Dit zijn de droge maanden waarin u kunt genieten van de zon en een aangename temperatuur, tussen de 25 en 30 graden Celsius. Buiten deze periode kan Bali getroffen worden door regenval en hogere luchtvochtigheid, wat de reiservaring kan beïnvloeden, voornamelijk als u van plan bent om buitenactiviteiten te ondernemen.

Regenseizoen Bali

Het regenseizoen in Bali loopt gelijk met onze winter. Uiteraard kan je ook dan naar het Godeneiland reizen, rekening houdend met een dagelijkse regenbui die vaak van korte duur is.

Surfen in Bali

Er zijn echter enkele uitzonderingen op de regel. Als je houdt van surfen, dan raden we aan om naar Bali te reizen zijn tussen mei en september, omdat deze maanden golven van goede kwaliteit bieden voor zowel beginners als gevorderde surfers. Als je het hoogseizoen wilt vermijden en goedkope tickets en accommodaties wilt scoren, dan zijn de maanden oktober en april de beste opties.

In Bali, the day, like all good days, passed far too quickly.

S.A. Tawks

Kortom, de beste reistijd voor Bali is tussen mei en september, als je zon en aangename temperaturen wilt ervaren. Ben je van plan om te gaan surfen, zijn dezelfde maanden ook de ideale optie. Als je echter wilt genieten van voordeligere prijzen en graag drukke toeristenlocaties vermijdt, kan je overwegen om in de maanden oktober en april te gaan.

Nuttige links om jouw reisgoesting aan te wakkeren.