De Mol speelde zich in 2023 af in Arizona, één van de mooiste staten in de VS om te bezoeken. Arizona is de thuisbasis van vele natuurlijke wonderen, waaronder de Grand Canyon, één van de populairste toeristische bestemmingen ter wereld. Arizona heeft echter nog veel meer attracties die een bezoek waard zijn.

Grand Canyon

De Grand Canyon is ongetwijfeld de bekendste natuurlijk attractie in Arizona. Het is één van de natuurlijke wereldwonderen en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers. De kloof is meer dan 445 km lang, tot 30 km breed en op sommige plekken tot 1,5 km diep. De Grand Canyon werd uitgeslepen door de Colorado rivier en nodigt bezoekers uit voor een fikse wandeling, om te gaan raften, een helikoptervlucht te maken of een fietstochtje te plannen langs de rand van de kloof. De Grand Canyon is een must voor iedereen die Arizona bezoekt.

Grand Canyon

Antelope Canyon

De Grand Canyon hoeft heus niet met alle aandacht te gaan lopen. Ook Antelope Canyon is een niet te missen natuurwonder in Arizona. Deze slot canyon is gevormd door de erosie van zandsteen, voornamelijk door overstromingen. Het resultaat is een prachtige canyon met gladde, vloeiende wanden die van kleur lijken te veranderen dankzij de lichtinval. Laat je tijdens een bezoek begeleiden door een ervaren gids die je inzicht geeft in de geschiedenis en geologie van het gebied. Waarom Antelope Canyon een populaire bestemming is voor fotografen, hoeven we niet uit te leggen.

Antelope Canyon

Sedona

Sedona is een prachtige stad gelegen ten noorden van de internationale luchthaven van Arizona, Phoenix. Sedona staat bekend om zijn prachtige rode rotsformaties en werd uitgeroepen tot één van de mooiste plekken in Amerika. Bezoekers van Sedona kunnen genieten van wandelen, mountainbiken en schilderachtige ritten door het gebied. De stad is ook de thuisbasis van vele kunstgaleries, winkels en restaurants, waardoor het een perfecte bestemming is voor liefhebbers van natuur en cultuur.

Arizona is een staat met veel natuurlijke wonderen en attracties. De Grand Canyon, Antelope Canyon en Sedona zijn slechts enkele van de topbestemmingen in de staat. Of je nu op zoek bent naar avontuur, natuurlijke schoonheid of cultuur, Arizona heeft iets te bieden. Laat onze rondreis USA, die start in Arizona, je verder inspireren om je reis te plannen en alles te ontdekken wat deze prachtige staat te bieden heeft.

Devil's Bridge Sedona

Alles heeft schoonheid. Dat inspireert.

Gilles De Coster

Nuttige links om jouw reisgoesting aan te wakkeren.

  • Laat onze rondreis USA, die start in Arizona, je verder inspireren om je reis te plannen en alles te ontdekken wat deze prachtige staat te bieden heeft.