Reis jij binnenkort naar Canada? Dan heb je ongetwijfeld ergens een lijstje met praktische vragen neergepend. De reisinfo hieronder staat jou zo goed als mogelijk bij, voor vertrek. Heb je bijkomende vragen? Laat het ons weten en we helpen je met plezier vooruit.

Elektriciteit in Canada

In Canada kan je jouw apparaten opladen met een platte stekker, aan 120 volt. Denk eraan een adapter mee te nemen! Vergeet je deze toch nog, dan kan je er eentje op de luchthaven kopen of bijvoorbeeld in een stedelijke supermarkt of op de luchthaven.

Fooien in Canada

Horeca medewerkers in Canada verdienen een basisloon dat dient te worden aangevuld met fooien. Wanneer je tijdens een restaurantbezoek jouw rekening vraagt, zal je zien dat er vaak op de rekening reeds een fooi voor je wordt uitgerekend, gaande van 10%, 15% tot 20% van het totale bedrag. Aan jou de keuze om een fooi te kiezen in functie van jouw tevredenheid.

Munteenheid Canada

In Canada wordt er betaald met de Canadese dollar (CAD), die momenteel erg gunstig geprijsd staat tegenover de euro. Haal je nog enkele dollars af voor vertrek, dan kan dat heus geen kwaad. We raden steeds aan ongeveer 500 CAD te bestellen voor vertrek en niet om te wisselen op de bestemming zelf.

Daarnaast is het érg gebruikelijk om zelf het kleinste bedrag met een credit card te betalen.

Parkeren tijdens de reis

In zowel de VS als in Canada worden vaak extra kosten in rekening gebracht voor wie gebruik maakt van de privéparking van het hotel. In grote steden mag je op een bijkomende kost voor parkeerplaats aan het hotel rekenen op ca. 18-25 dollar. Reis je door naar kleinere steden of dorpen, wordt er vaak geen kost in rekening gebracht.

Toegang tot de Nationale Parken

Tijdens jullie rondreis doorheen Canada gaan jullie op ontdekking in verschillende nationale parken, zoals Jasper National Park en Banff National Park. Bij het binnenrijden van het eerste nationale park tijdens jullie reis, dienen jullie een Discovery Pass aan te kopen (136,40 CAD per wagen) die jullie gedurende jullie rondreis toegang verleent dat alle parken op jullie route. Deze pass kunnen jullie niet vooraf bestellen, maar kan ter plaatse met creditcard worden betaald.

Shoppen in Canada

Wie in Canada gaat shoppen mag rekening houden met verschillende soorten taksen. Deze taksen worden niet gepubliceerd in de prijs en dien je er dus bij te tellen om een prijsbeeld te krijgen. Uiteraard verschijnen deze taksen op jouw rekening wanneer je afrekent in een winkel.

De federale taks, Goods & Services Tax (GST), bedraagt er 7%. Daarnaast rekenen sommige provincies ook een Provincial Sales Tax (PST) aan. Voor British Columbia bedraagt deze 7,5% terwijl in Alberta geen PST wordt aangerekend.