Reis je binnenkort naar de VS voor een onvergetelijke rondreis? Dan helpt deze info je ongetwijfeld om jouw vertrek beter voor te bereiden.

Natuurparken in de VS

Tijdens jullie rondreis door Amerika bezoeken jullie zonder twijfel verschillende nationale parken. Hiervoor dien je nog een pas aan te schaffen. Deze 'America The Beautiful' pas kost 80 USD en kan je aankopen bij het eerste park van jouw bezoek.

Daarnaast raden we jullie aan zeker een bezoekje te brengen aan de Visitor Information Centres in elk park. Hier vind je tonnen nuttige informatie over de voornaamste bezienswaardigheden en over de gratis activiteiten die je worden aangeboden.

Munteenheid USA

In de VS wordt betaald met US dollars. Opmerkelijk is dat alle biljetten eenzelfde kleur hebben én even groot zijn. De dollarkoers kan je makkelijk opvragen op de website van De Tijd. Wil je euro's omwisselen voor dollars? Dan doe je dat best voor vertrek en niet ter plaatse. Verder is het erg makkelijk om tijdens jouw reis kleine en grotere uitgaven met een credit card te betalen.

Elektriciteit

In de VS kan je jouw apparaten opladen met een platte stekker, aan 110 volt. Denk eraan een adapter mee te nemen! Vergeet je deze toch nog, dan kan je er eentje op de luchthaven kopen of bijvoorbeeld in een plaatselijke Staples Store.

Fooien

Horeca medewerkers in de VS verdienen een basisloon dat dient te worden aangevuld met fooien. Wanneer je tijdens een restaurantbezoek jouw rekening vraagt, zal je zien dat er vaak op de rekening reeds een fooi voor je wordt uitgerekend, gaande van 10%, 15% tot 20% van het totale bedrag. Aan jou de keuze om een fooi te kiezen in functie van jouw tevredenheid.