De beste periode om in Canada te skiën is vanaf november tot en met mei, afhankelijk van het skigebied dat je bezoekt. Ontdek hier insider tips!

Zo openen de skigebieden in de Rocky Mountains (Lake Louise, Jasper en Banff) al begin november. Skiën in Whistler kan vanaf einde november en maar liefst tot einde mei. De skigebieden van Lake Louise, Banff en Jasper sluiten dan weer eind april.

Maar wat vinden wij nu zelf de beste periode om te skiën in Canada. We reisden er immers al bijzonder vaak naartoe en delen onze kennis graag met jou.

December

We bevonden ons al meerdere keren in Canada tijdens de maand december. De ene keer viel de sneeuw met bakken uit de hemel in de regio van Blue River, de andere keer profiteerden we van een helblauwe hemel en poedersneeuw in Marmot Basin, het skigebied vlakbij Jasper.

Tip: Wie tegen betaalbare prijzen wil heliskiën, raden we aan in december te reizen.

Januari tot begin februari

Van januari tot begin februari kán het berekoud worden in Canada. Er ligt ondertussen wel een mooie laag droge sneeuw waar je volop van kan genieten. We raden je aan je te voorzien op temperaturen tot -20°C en kwaliteitsvolle thermische kledij mee te nemen.

Tip: Op extreem koude dagen raden we aan om tijdens de ochtendkoude de tijd op de zetellift te beperken. Kies dus voor kortere afdalingen en wacht geduldig af tot de temperatuur stijgt. Neem ook tijdig een pauze om op te warmen in een skihut.
Extra tip: ski tussen de bomen waar het doorgaans warmer aanvoelt dan op niet beboste afdalingen.

Midden februari t/m maart

We raden sterk aan om vanaf midden februari tot en met maart te gaan skiën in Canada. De meeste sneeuw is gevallen en je maakt meer kans op beter weer. Zo is de krokusvakantie een ideale periode om te skiën in Canada.

Hoef je echter geen rekening te houden met schoolvakanties, kan je ook in maart van topcondities profiteren.

Contacteer ons voor meer info of een prijs op maat voor jouw wintersportvakantie in Canada.

We stelden reeds enkele winterreizen samen om jou te inspireren: