De tweelingmeren Pukaki en Tekapo liggen op een weidse hoogvlakte omringd door roestbruine bergen met witte sneeuwtoppen: The Mackenzie Country, genoemd naar een illustere veedief die zich hier ooit schuilhield. We hielden er enkele dagen halt aan de oever van het meer om van hieruit deze mooie en ongerepte streek te verkennen.

Het antieke kerkje aan het diepblauwe Lake Tekapo is een relatief druk gefotografeerd monument, maar het hoogtepunt krijg je hier door omhoog te kijken. De regio is één van de donkerste van het land, ideaal om te ‘stargazen’: we zagen er heel andere sterren dan bij ons – geen Poolster, maar het Zuiderkruis, geen Grote Beer te bespeuren en Orion die op zijn kop hangt. Als kers op de taart werden we er zelfs op een volledige maansverduistering getrakteerd, des te spectaculairder omdat de maan kaarsrecht boven het meer opkomt.

Wil je ook het ongerepte Mackenzie Country met zijn schilderachtige meren en eindeloze sterrenhemel ontdekken? Laat je dan inspireren door onze reis door Nieuw-Zeeland en geef ons een seintje voor een uitgewerkte reis op maat.