Kia Ora

Een ongerepte bestemming, verspreid over 2 grote eilanden met elk hun specifieke karakter. Ervaar een episch weg-van-de-wereld-gevoel en beleef de unieke Maori cultuur en tradities.

Ideale periode Nieuw Zeeland kan je het hele jaar door bereizen. Let wel op: in onze winter is het er zomer en omgekeerd. - Suggestie reisduur Nieuw Zeeland is lang vliegen, dus neem je best je tijd eens je daar bent. Reken zeker op zo’n 3-4 weken om te kunnen rondreizen. Heb je minder tijd, beperk je dan tot 1 van de beide eilanden

Deel deze bestemming

Nieuw Zeeland is enorm gevarieerd, zowat elke 100 kilometer treed je een volledig ander landschap binnen: van subtropische stranden tot besneeuwde bergpieken, glooiende groene heuvels, steile fjorden, uitgestrekte wijngaarden, dorre vulkanische vlaktes en diepblauwe gletsjermeren, je vindt het allemaal terug op een oppervlakte de grootte van Italië.

Bruisende steden als Auckland, Wellington en Christchurch bieden een culturele afwisseling voor alle natuurpracht, maar het zijn toch in eerste instantie de iconische landschappen, bekend van talloze epische films, die je hart zullen veroveren. Trek op avontuur naar adembenemende plekken als Milford Sound, Tongariro, Abel Tasman, Wanaka, Kaikoura of Rotorua. 

Nieuw Zeeland

Tongariro Crossing

De vulkaanreuzen bij Mount Doom

Eén van de meest adembenemende dagexcursies die je kan maken in Nieuw Zeeland is de stevige trektocht over en langs de beroemde Mount Doom uit de Lord of the Rings films. In de tocht van zo’n 20 km bereik je de 3 centrale, erg actieve vulkaanreuzen van het Noordereiland: Tongariro, Ngauruhoe en Ruapehu. Je trekt er door een desolaat, kaal landschap met smaragdgroene vulkanische meren. Door de spirituele en culturele waarde die Tongariro heeft voor de Maori werd de site uitgeroepen tot Werelderfgoed. Echt een trip om nooit te vergeten. 

Haka en Hangi bij de Maori

Terug in de tijd met traditionele rituelen

De authentieke Maoricultuur leeft het meest van al op het Noordereiland, vooral in en rond Rotorua. Dit geothermische stadje ligt bezaaid met geisers en borrelende poelen en je kan er heerlijk ontspannen in een natuurlijk heetwaterbad. In de typische Maori dorpen als Tamaki, Mitai of Whakarewarewa word je ondergedompeld in ceremoniële krijgsrituelen als de Haka en schuif je mee aan tafel voor een Hangi diner, waarbij het eten wordt gekookt op hete keien in de grond. 

Maak de klim naar Roys Peak

Een stevige wandeling naar een adembenemend viewpoint

Nieuw-Zeeland is het land bij uitstek om epische meerdaagse wandeltochten te maken. Gelukkig zijn er ook voldoende ééndaagse wandelingen waarbij je de mooiste plekjes van het land kan ontdekken. Eén van die tochten leidt je naar het indrukwekkende viewpoint op Roys Peak, van waar je uitkijkt over Lake Wanaka en de pieken van de Zuidelijke Alpen. Een stevige trekking van zo'n 6 uur, langs een pad door alpenweiden en graslanden brengt je naar de populaire top met zijn adembenemend weids panorama. 

 

Interesse in een Kriski+ reiservaring?

Reizen is beleven. Verleg je grenzen, ga op avontuur en ontdek.

CONTACTEER ONS

De rotsbollen van de Goden

De mysterieuze Moeraki Boulders

Eén van de meest merkwaardige natuurverschijnselen vind je op het strand van het dorpje Moeraki. Bij laagtij komen tientallen ronde zwerfkeien zichtbaar, haast als immense drakeneieren. Bij hoogtij en bij zonsopgang wordt het plaatje zelfs nog een stuk spectaculairder, wanneer de golven de Moeraki Boulders overspoelen. De lokale Maori geloven dat de keien versteende kruiken zijn van de goden, maar in werkelijkheid zijn de stenen 65 miljoen jaar terug gevormd door een proces gelijkaardig aan parelvorming bij oesters.

Zeekajakken in Abel Tasman

Verlaten baaien ontdekken langs de Coast Track

Abel Tasman is het kleinste nationale park van Nieuw Zeeland en atypisch ten opzichte van de rest van het land: een aaneenrijging van paradijselijke gouden stranden en dichtbegroeid regenwoud. De hoogtepunten van de Abel Tasman Coast Track doe je makkelijk in één dag door de kustlijn deels met de zeekajak en deels te voet langs de stranden en via hangbruggen af te leggen. Je passeert er ook de beroemdste rots van het park: de granieten Split Apple, vlakbij Kaiteriteri.

Van Cathedral Cove tot Hot Water Beach

Op ontdekking langs de schilderachtige baaien van Coromandel

Op enkele uren rijden ten oosten van Auckland vind je het prachtige Coromandel Schiereiland, met ruwe, groene heuvels en afgelegen baaien met helderblauw water. De meest pittoreske baai is Cathedral Cove, waar je een lichtroze zandstrand vindt dat uitmondt in een open rotsboog. Enkel bij laagtij kan je onder de boog door wandelen naar het nog mooiere droomstrand aan de overkant, of je kan om de rotsen heen kajakken bij hoogtij. 

Een eindje zuidelijker ligt het uitgestrekte Hot Water Beach, waar natuurlijke heetwaterbronnen uit het zand opborrelen. Met een schep graaf je je eigen heetwaterpoel uit in het zand en kan je afkoelen met een duik in het koude zeewater. Hot Water Beach geeft een nieuwe dimensie aan ultiem relaxen. 

 Kriski Plus

Jeroen

Azië, Costa Rica en Namibië expert

Plannen om Nieuw Zeeland te bezoeken? Ik help jullie graag verder! Ik heb er een hele tijd doorgebracht en werk met plezier een op maat gemaakt voorstel uit dat jullie zeker zal bekoren. 

Lees meer

Bel mij:
+32 486 07 97 64
Mail mij:
jeroen@kriski.be
Azië, Costa Rica en Namibië expert: Jeroen Bel Jeroen: +32 486 07 97 64 Mail Jeroen: jeroen@kriski.be Bekijk alle hoogtepunten

Blijf op de hoogte van onze aanbiedingen, nieuwe bestemmingen en belevingen.