Kia Ora

Een ongerepte bestemming, verspreid over 2 grote eilanden met elk hun specifieke karakter. Ervaar een episch weg-van-de-wereld-gevoel en beleef de unieke Maori cultuur en tradities.

Ideale periode Nieuw Zeeland kan je het hele jaar door bereizen. Let wel op: in onze winter is het er zomer en omgekeerd. - Suggestie reisduur Nieuw Zeeland is lang vliegen, dus neem je best je tijd eens je daar bent. Reken zeker op zo’n 3-4 weken om te kunnen rondreizen. Heb je minder tijd, beperk je dan tot 1 van de beide eilanden

Deel deze bestemming

Nieuw Zeeland is enorm gevarieerd, zowat elke 100 kilometer treed je een volledig ander landschap binnen: van subtropische stranden tot besneeuwde bergpieken, glooiende groene heuvels, steile fjorden, uitgestrekte wijngaarden, dorre vulkanische vlaktes en diepblauwe gletsjermeren, je vindt het allemaal terug op een oppervlakte de grootte van Italië.

Bruisende steden als Auckland, Wellington en Christchurch bieden een culturele afwisseling voor alle natuurpracht, maar het zijn toch in eerste instantie de iconische landschappen, bekend van talloze epische films, die je hart zullen veroveren. Trek op avontuur naar adembenemende plekken als Milford Sound, Tongariro, Abel Tasman, Wanaka, Kaikoura of Rotorua. 

Nieuw Zeeland

Maak de klim naar Roys Peak

Een stevige wandeling naar een adembenemend viewpoint

Nieuw-Zeeland is het land bij uitstek om epische meerdaagse wandeltochten te maken. Gelukkig zijn er ook voldoende ééndaagse wandelingen waarbij je de mooiste plekjes van het land kan ontdekken. Eén van die tochten leidt je naar het indrukwekkende viewpoint op Roys Peak, van waar je uitkijkt over Lake Wanaka en de pieken van de Zuidelijke Alpen. Een stevige trekking van zo'n 6 uur, langs een pad door alpenweiden en graslanden brengt je naar de populaire top met zijn adembenemend weids panorama. 

 

Helicoptervlucht over Mount Aspiring

Het mooiste stukje Zuidelijke Alpen vanuit de lucht

Het allermooiste ongerepte stukje Zuidereiland vind je bij Lake Wanaka en Glenorchy. Hier start het uitgestrekte Mount Aspiring National Park, een immens natuurgebied in de Zuidelijke Alpen. Om de echte schoonheid van de meren, bergen en bossen te kunnen vatten bewonder je dit gebied het beste vanuit de lucht. Je vliegt per helicopter over de eeuwige besneeuwde pieken van Mount Aspiring, waarna je landt in de verlaten en afgelegen Siberia Valley. Een memorabele ervaring!

Zeekajakken in Abel Tasman

Verlaten baaien ontdekken langs de Coast Track

Abel Tasman is het kleinste nationale park van Nieuw Zeeland en atypisch ten opzichte van de rest van het land: een aaneenrijging van paradijselijke gouden stranden en dichtbegroeid regenwoud. De hoogtepunten van de Abel Tasman Coast Track doe je makkelijk in één dag door de kustlijn deels met de zeekajak en deels te voet langs de stranden en via hangbruggen af te leggen. Je passeert er ook de beroemdste rots van het park: de granieten Split Apple, vlakbij Kaiteriteri.

Interesse in een Kriski+ reiservaring?

Reizen is beleven. Verleg je grenzen, ga op avontuur en ontdek.

CONTACTEER ONS

Het spiegelmeer van de Pouakai Crossing

Een uitdagende hike op de flanken van de Taranaki vulkaan

De voor de Maori heilige, 2.500 meter hoge Mount Taranaki piekt hoog boven de westelijke vlaktes van het Noordereiland van Nieuw-Zeeland uit. In de omgeving kun je het Egmont National Park bezoeken, met de imposante Dawson Falls en de fotogenieke vuurtoren. 
Mount Taranaki is redelijk vlot te bedwingen, maar vergt toch enige inspanning. Een ervaren gids neemt je mee voor een dagtocht langs een prachtig bergpad langs de lagere flanken van de slapende vulkaan. Je passeert er een aantal magnifieke viewpoints, langs verticale kliffen, watervallen en een meertje waarin de vulkaan prachtig wordt weerspiegeld. Echt een onvergetelijke ervaring! 

Cruise door Milford Sound

Het achtste Wereldwonder

In Fiordland, het uiterste zuidwesten van het Zuidereiland ligt de absolute must see van Nieuw Zeeland: de slingerende Milford Highway die eindigt aan de imposante Milford Sound. De meeste toeristen komen hier enkel als vluchtige daguitstap vanuit Queenstown, maar de pracht van Fiordland ervaar je pas echt als je overnacht in Milford Sound zelf. De zonsopgang en -ondergang aan Mitre Peak – een 1700 meter hoge, mijtervormige fjord die loodrecht boven de zee uitrijst – is gewoonweg magisch. Als klap op de vuurpijl maak je een natuurcruise door de fjord zelf, langs talloze watervallen en steile kliffen en heb je de kans om dolfijnen, zeeotters en penguins te spotten

Van Cathedral Cove tot Hot Water Beach

Op ontdekking langs de schilderachtige baaien van Coromandel

Op enkele uren rijden ten oosten van Auckland vind je het prachtige Coromandel Schiereiland, met ruwe, groene heuvels en afgelegen baaien met helderblauw water. De meest pittoreske baai is Cathedral Cove, waar je een lichtroze zandstrand vindt dat uitmondt in een open rotsboog. Enkel bij laagtij kan je onder de boog door wandelen naar het nog mooiere droomstrand aan de overkant, of je kan om de rotsen heen kajakken bij hoogtij. 

Een eindje zuidelijker ligt het uitgestrekte Hot Water Beach, waar natuurlijke heetwaterbronnen uit het zand opborrelen. Met een schep graaf je je eigen heetwaterpoel uit in het zand en kan je afkoelen met een duik in het koude zeewater. Hot Water Beach geeft een nieuwe dimensie aan ultiem relaxen. 

 Kriski Plus

Jeroen

Azië, Costa Rica en Namibië expert

Plannen om Nieuw Zeeland te bezoeken? Ik help jullie graag verder! Ik heb er een hele tijd doorgebracht en werk met plezier een op maat gemaakt voorstel uit dat jullie zeker zal bekoren. 

Lees meer

Bel mij:
+32 486 07 97 64
Mail mij:
jeroen@kriski.be
Azië, Costa Rica en Namibië expert: Jeroen Bel Jeroen: +32 486 07 97 64 Mail Jeroen: jeroen@kriski.be Bekijk alle hoogtepunten

Blijf op de hoogte van onze aanbiedingen, nieuwe bestemmingen en belevingen.