Kia Ora

Een ongerepte bestemming, verspreid over 2 grote eilanden met elk hun specifieke karakter. Ervaar een episch weg-van-de-wereld-gevoel en beleef de unieke Maori cultuur en tradities.

Ideale periode Nieuw Zeeland kan je het hele jaar door bereizen. Let wel op: in onze winter is het er zomer en omgekeerd. - Suggestie reisduur Nieuw Zeeland is lang vliegen, dus neem je best je tijd eens je daar bent. Reken zeker op zo’n 3-4 weken om te kunnen rondreizen. Heb je minder tijd, beperk je dan tot 1 van de beide eilanden

Deel deze bestemming

Nieuw Zeeland is enorm gevarieerd, zowat elke 100 kilometer treed je een volledig ander landschap binnen: van subtropische stranden tot besneeuwde bergpieken, glooiende groene heuvels, steile fjorden, uitgestrekte wijngaarden, dorre vulkanische vlaktes en diepblauwe gletsjermeren, je vindt het allemaal terug op een oppervlakte de grootte van Italië.

Bruisende steden als Auckland, Wellington en Christchurch bieden een culturele afwisseling voor alle natuurpracht, maar het zijn toch in eerste instantie de iconische landschappen, bekend van talloze epische films, die je hart zullen veroveren. Trek op avontuur naar adembenemende plekken als Milford Sound, Tongariro, Abel Tasman, Wanaka, Kaikoura of Rotorua. 

Nieuw Zeeland

Tongariro Crossing

De vulkaanreuzen bij Mount Doom

Eén van de meest adembenemende dagexcursies die je kan maken in Nieuw Zeeland is de stevige trektocht over en langs de beroemde Mount Doom uit de Lord of the Rings films. In de tocht van zo’n 20 km bereik je de 3 centrale, erg actieve vulkaanreuzen van het Noordereiland: Tongariro, Ngauruhoe en Ruapehu. Je trekt er door een desolaat, kaal landschap met smaragdgroene vulkanische meren. Door de spirituele en culturele waarde die Tongariro heeft voor de Maori werd de site uitgeroepen tot Werelderfgoed. Echt een trip om nooit te vergeten. 

Haka en Hangi bij de Maori

Terug in de tijd met traditionele rituelen

De authentieke Maoricultuur leeft het meest van al op het Noordereiland, vooral in en rond Rotorua. Dit geothermische stadje ligt bezaaid met geisers en borrelende poelen en je kan er heerlijk ontspannen in een natuurlijk heetwaterbad. In de typische Maori dorpen als Tamaki, Mitai of Whakarewarewa word je ondergedompeld in ceremoniële krijgsrituelen als de Haka en schuif je mee aan tafel voor een Hangi diner, waarbij het eten wordt gekookt op hete keien in de grond. 

Cruise door Milford Sound

Het achtste Wereldwonder

In Fiordland, het uiterste zuidwesten van het Zuidereiland ligt de absolute must see van Nieuw Zeeland: de slingerende Milford Highway die eindigt aan de imposante Milford Sound. De meeste toeristen komen hier enkel als vluchtige daguitstap vanuit Queenstown, maar de pracht van Fiordland ervaar je pas echt als je overnacht in Milford Sound zelf. De zonsopgang en -ondergang aan Mitre Peak – een 1700 meter hoge, mijtervormige fjord die loodrecht boven de zee uitrijst – is gewoonweg magisch. Als klap op de vuurpijl maak je een natuurcruise door de fjord zelf, langs talloze watervallen en steile kliffen en heb je de kans om dolfijnen, zeeotters en penguins te spotten

Interesse in een Kriski+ reiservaring?

Reizen is beleven. Verleg je grenzen, ga op avontuur en ontdek.

CONTACTEER ONS

Het spiegelmeer van de Pouakai Crossing

Een uitdagende hike op de flanken van de Taranaki vulkaan

De voor de Maori heilige, 2.500 meter hoge Mount Taranaki piekt hoog boven de westelijke vlaktes van het Noordereiland van Nieuw-Zeeland uit. In de omgeving kun je het Egmont National Park bezoeken, met de imposante Dawson Falls en de fotogenieke vuurtoren. 
Mount Taranaki is redelijk vlot te bedwingen, maar vergt toch enige inspanning. Een ervaren gids neemt je mee voor een dagtocht langs een prachtig bergpad langs de lagere flanken van de slapende vulkaan. Je passeert er een aantal magnifieke viewpoints, langs verticale kliffen, watervallen en een meertje waarin de vulkaan prachtig wordt weerspiegeld. Echt een onvergetelijke ervaring! 

Luxe Alpenlodge op het Zuidereiland

Avontuur en ontspanning in de Whare Kea Lodge

Beleef de Zuidelijke Alpen van Nieuw Zeeland in absolute luxe in een moderne ecolodge van hout en glas. Je geniet er van een adembenemend uitzicht over Lake Wanaka en de omliggende bergpieken van het Mount Aspiring National Park. In de buurt liggen 3 skigebieden en in het pittoreske stadje vind je uitstekende restaurants, boetieks en galerijen. 

De rotsbollen van de Goden

De mysterieuze Moeraki Boulders

Eén van de meest merkwaardige natuurverschijnselen vind je op het strand van het dorpje Moeraki. Bij laagtij komen tientallen ronde zwerfkeien zichtbaar, haast als immense drakeneieren. Bij hoogtij en bij zonsopgang wordt het plaatje zelfs nog een stuk spectaculairder, wanneer de golven de Moeraki Boulders overspoelen. De lokale Maori geloven dat de keien versteende kruiken zijn van de goden, maar in werkelijkheid zijn de stenen 65 miljoen jaar terug gevormd door een proces gelijkaardig aan parelvorming bij oesters.

 Kriski Plus

Jeroen

Azië, Costa Rica en Namibië expert

Plannen om Nieuw Zeeland te bezoeken? Ik help jullie graag verder! Ik heb er een hele tijd doorgebracht en werk met plezier een op maat gemaakt voorstel uit dat jullie zeker zal bekoren. 

Lees meer

Bel mij:
+32 486 07 97 64
Mail mij:
jeroen@kriski.be
Azië, Costa Rica en Namibië expert: Jeroen Bel Jeroen: +32 486 07 97 64 Mail Jeroen: jeroen@kriski.be Bekijk alle hoogtepunten

Blijf op de hoogte van onze aanbiedingen, nieuwe bestemmingen en belevingen.