Marokko is een bestemming die dankzij de aangename temperaturen het hele jaar door kan worden bezocht. Elk seizoen heeft er echter zijn charme en er zijn verschillende klimaatzones die regionaal voor verschillen zorgen.

Algemeen beschouwd is het voorjaar (maart tot juni) en het najaar (september tot november) het meest ideaal om er te reizen. Je geniet er van aangenaam warme temperaturen en droge periodes.

In het noorden van Marokko heerst een mediterraan klimaat, met warme en droge zomers en en nattere, zachte winters. De Atlantische kust kent een warm zeeklimaat, maar met soms een stevige, verkoelende bries. In het zuiden van het land vind je een droog woestijnklimaat maar erg hete zomers en een groot temperatuurverschil tussen dag en nacht. In de bergen van de Atlas zal het in de zomermaanden warm zijn, maar in de winter koud met kans op een pak sneeuw.

De populairste bestemming in Marokko, Marrakech en de naburige woestijn, is het beste te bereizen buiten de zomermaanden. In juli en augustus lopen de temperaturen er erg hoog op, waardoor de stad comfortabel ontdekken er moeilijk wordt. Marrakech is in onze wintermaanden wel nog een perfecte bestemming voor een citytrip. Zo kan je er in december nog gerust van een deugddoend terrasje in de zon genieten.

Wil je in de zomermaanden naar Marokko reizen, kies dan best voor het noorden en/of de Atlantische kust.

Ontdek onze rondreizen in Marokko:

- Rondreis Centraal Marokko
- Citytrip Marrakech
- Rondreis Marokko