Regio rond Kaapstad

De Kaap kent een warm en droog klimaat in de zomermaanden (tussen november en februari), met temperaturen tussen 23°C en 26°C. Tijdens deze periode valt er ook het minste neerslag en is het weer het minst onvoorspelbaar.

Indien je geïnteresseerd bent in surfen, dan plan je ook best je reis naar de Kaap tijdens onze wintermaanden.

Wil je in Hermanus graag walvissen spotten? Dan zijn onze wintermaanden echter niet de beste periode om naar Zuid-Afrika te reizen. De beste tijd hiervoor is namelijk tussen juli en november, wanneer ze vanuit Antarctica hier hun jongen ter wereld komen brengen.

Regio rond Johannesburg

De regio rond Johannesburg heeft een compleet ander klimaat dan de regio rond Kaapstad. Het kent grosso modo maar 2 seizoenen: een droog seizoen en een tropisch regenseizoen.

De beste tijd om Johannesburg en Krugerpark te bezoeken is tijdens het droge seizoen van april tot oktober. Door de droogte is er namelijk minder vegetatie, waardoor dieren gemakkelijker te zien en te volgen zijn.

Anderzijds is het voor vogelliefhebbers interessanter om te reizen in het regenseizoen dat loopt van oktober tot mei, waarin januari het natst is. Tijdens deze zomerregens blijft het klimaat warm, met een aangename temperatuur van rond de 28°C.