Onze Costa Rica reis was ge-wél-dig! We hebben intens genoten van de adembenemende natuur, de overvloed aan vogels en andere dieren, het zalige weer en het verrukkelijke eten.

Tirimbina was gewoonweg fantastisch - een perfecte locatie om Costa Rica te leren kennen. We hebben daar echt geleerd hoe we dieren kunnen spotten en genoten van het vroege opstaan om met de vogels en de natuur de jungle in te trekken. We hebben daar trouwens ook enorm genoten van het zwembad… dat blijkbaar bij het andere hotel hoorde! Gelukkig deden ze niet moeilijk toen we er af en toe een duik namen! :)

Arenal - Een locatie met duizend mogelijkheden! De wandeling bij National Observatory Lodge was geweldig. We hadden het gevoel dat we een van de enige wandelaars waren op sommige paden. En het diner daar met het prachtige uitzicht op de Arenal en het meer is echt een aanrader. Uiteraard was het paardrijden ook zálig en heeft het lekkere eten en de warmwater baden in de Ecotermales ons dubbel en dik deugd gedaan.

Rincón de la Vieja was geweldig met zijn charmante ecolodge. De wandeling was heerlijk (we hebben zowel naar de Catarata als het andere pad gelopen), en de warmwaterbaden waren prachtig, zij het een beetje té warm. Wouter heeft de zipline gedaan en genoot er enorm van! Ikzelf bleef veilig op de grond.

Santa Teresa was een waar paradijs zoals jullie zeiden! We konden niet genoeg krijgen van het prachtige strand. 's Ochtends een rondje rennen leverde ons ook geluk op door het zien van bijzondere vogelsoorten. Maar we moeten wel toegeven dat we geschrokken waren bij aankomst in Santa Teresa vanwege hoe trendy en hip het was! Het bood echter wel de mogelijkheid om eens iets anders te eten dan we al hadden gedaan en onszelf wat meer te laten verwennen.

Mal Pais vond ik ook een leuk alternatief om eens naartoe te gaan, veel locals en optie om te snorkelen. De wandeling van 5km heen en terug in het natuurreservaat van Cabo Blanco is ook prachtig en echt wel de moeite om in de voormiddag te doen!

We hebben wat gesurft (maar de golven waren echt extreem sterk) en heerlijk gegeten bij de Argentijn (naast Manala). Die Argentijn ‘El Facon’ is echt geweldig, met elke avond live muziek of soms een dj, en het eten was super lekker! We zijn er zelfs drie keer geweest omdat het zo goed was. Ook ‘the bakery’ die je had aanbevolen was heerlijk en nog steeds erg populair. Banana Beach was ook een toffe aanrader.

Het viel ons echt zwaar om terug naar huis te moeten gaan. Het laatste hotelletje was dus van korte duur, maar we hebben er toch van genoten! Heel erg bedankt voor deze fantastische reis en alle hulp!

Aimée & Wouter