Groot, groter, grootst. Argentinië is niet alleen een gigantisch land, maar ook haar bezienswaardigheden zijn van een groot niveau. Een top 10 samenstellen was dan ook geen makkie, maar hieronder wagen we toch een poging.

1. Los Glaciares National Park: Betreed een wonderwereld van ijs en bergen in dit UNESCO-werelderfgoed, op de grens tussen Chili en Argentinië. Het park strekt zich uit over meer dan 700.000 hectare en herbergt enkele van 's werelds meest indrukwekkende gletsjers, waaronder de legendarische Perito Moreno. Een waar wandelparadijs en een must-visit voor elke natuurliefhebber.

2. Ushuaia: De meest zuidelijke stad ter wereld, gelegen aan de rand van het adembenemende “Tierra del Fuego”, biedt avontuurlijke mogelijkheden zoals trektochten, cruises naar Antarctica en de kans om pinguïns te spotten.

3. Iguazu Falls: Laat je overweldigen door de kracht en schoonheid van een van 's werelds meest spectaculaire watervallen, gelegen op de grens tussen Argentinië en Brazilië. Langs Argentijnse kant aanschouw je dit natuurspel vanaf verschillende wandelpaden, terwijl je in Brazilië bijna tot in de “Devil’s Throat" kan kijken. Een regenjas meebrengen is geen overbodige luxe!

4. Buenos Aires: Dompel jezelf onder in de levendige cultuur van de Argentijnse hoofdstad, waar tango dansen op straat en historische wijken zoals La Boca en San Telmo je terugvoeren in de tijd.

5. Bariloche: Ontdek de charme van dit schilderachtige stadje aan de oevers van het prachtige Nahuel Huapi-meer, omringd door met sneeuw bedekte bergen en uitgestrekte bossen.

6. Peninsula Valdés: Ga op safari in dit natuurreservaat en bewonder een overvloed aan wilde dieren, waaronder zeeleeuwen, zeeolifanten, walvissen en pinguïns.

7. Perito Moreno: Sta versteld van de kracht en grootsheid van deze iconische gletsjer, die constant in beweging is en een adembenemend schouwspel biedt van ijsbreuken en gletsjerwandelingen.

8. Mendoza: Verken de uitgestrekte wijngaarden van deze regio, die wereldberoemd is om zijn Malbec-wijnen, en geniet van gastronomische hoogstandjes en adembenemende uitzichten op de Andes.

9. Salinas Grandes: Deze uitgestrekte zoutvlaktes, gelegen in de noordwestelijke regio van het land, vormen een buitengewoon schouwspel van glinsterend wit tegen een helderblauwe hemel. Het zout kraakt onder je voeten terwijl je wandelt, en je kunt zelfs spiegels van zoutwaterplassen tegenkomen die de lucht weerspiegelen, waardoor het lijkt alsof je zweeft tussen de wolken.

10. Salta: Duik in de koloniale charme van deze prachtige stad, omringd door dramatische berglandschappen en doordrenkt van een rijke geschiedenis en cultuur.