Wat mag je verwachten

Er is geen plek zoals India, een continent op zich. Het enorm uitgestrekte en diverse land biedt een waaier aan belevingen, één voor één verbazend, verbluffend en mysterieus. Bewonder de bijzondere paleizen, de prachtige natuur, de heerlijke keuken en de veelzijdige cultuur met haar tradities en spiritualiteit.

  • Reisperiode verschilt per regio

  • Internationale reispas en visum

  • Prijzen vanaf €€

India, met haar levendige markten, sprookjesachtige paleizen en bruisende festivals, biedt een unieke ervaring voor reizigers die verder reiken dan de gebruikelijke vakantiebestemmingen. Laat je betoveren door de prachtige architectuur van de Taj Mahal, ga op safari in de nationale parken om wilde dieren te spotten, en maak kennis met de diverse keukens die de zintuigen prikkelen.

Hoogtepunten in India

Cruisen door het veelzijdige Delhi

Van UNESCO Werelderfgoed tot indrukwekkende staaltjes architectuur

Delhi, de hoofdstad van India, is een stad doordrenkt van geschiedenis en moderniteit, waar eeuwenoude tradities samensmelten met hedendaagse dynamiek. Het vormt een indrukwekkende mix van oude monumenten, levendige markten, kosmopolitische buurten en moderne infrastructuur.

Het oude gedeelte van Delhi, met zijn smalle steegjes en historische bezienswaardigheden, ademt de sfeer van vervlogen tijden. Het Rode Fort, een UNESCO Werelderfgoed, symboliseert de grootsheid van het Mogolrijk, terwijl de Jama Masjid, een van de grootste moskeeën in India, een indrukwekkend staaltje architectuur is.

In tegenstelling hiermee is New Delhi, ontworpen door Sir Edwin Lutyens tijdens de Britse overheersing, een stuk moderner met brede lanen, regeringsgebouwen en diplomatieke wijken. Het India Gate, een oorlogsmonument, en het imposante Rashtrapati Bhavan, de residentie van de president, sieren de stad met majestueuze grandeur.

Delhi herbergt ook een levendige culinaire scene en diverse markten zoals Chandni Chowk en Connaught Place, waar je kunt genieten van lokale gerechten en winkelen voor traditionele handwerkproducten. De stad weerspiegelt de diversiteit van India, met een mix van religies, talen en culturen die bijdragen aan de rijke sociale stof van Delhi. Kortom, Delhi is een stad die zowel het oude als het moderne India omarmt en bezoekers een fascinerende en veelzijdige ervaring biedt.

Verkenning van de "Roze Stad" Jaipur

Amber Fort, een majestueus fort

Jaipur, ook wel bekend als de "Roze Stad" vanwege de karakteristieke roze kleur van veel van zijn gebouwen, is een bruisende stad in de noordwestelijke staat Rajasthan, India. Deze stad, opgericht in 1727 door Maharaja Sawai Jai Singh II, staat bekend om zijn rijke geschiedenis, prachtige architectuur en levendige cultuur.

Het historische centrum van Jaipur is doordrenkt met charmante straatjes, levendige markten en indrukwekkende forten. Het City Palace, een schitterend complex van paleizen, tuinen en binnenplaatsen, weerspiegelt de koninklijke grandeur van het verleden. Het Hawa Mahal, ook bekend als het Paleis van de Winden, is een ander opvallend monument met zijn unieke architectuur, ontworpen om de koninklijke dames een discreet uitzicht te bieden op het dagelijkse leven op straat.

Jaipur staat ook bekend om zijn prachtige ambachten en kleurrijke markten, waar je handgemaakte textiel, sieraden en traditionele Rajasthaanse kunstwerken kunt ontdekken. De stad is een paradijs voor liefhebbers van winkelen en biedt een scala aan traditionele goederen.

Verder naar de buitenwijken van Jaipur vind je Amber Fort, een majestueus fort op een heuveltop, bekend om zijn imposante poorten, spiegelzaal en weelderige tuinen. Al met al biedt Jaipur een betoverende mix van geschiedenis, cultuur en hedendaagse energie, waardoor het een onvergetelijke bestemming is in het hart van Rajasthan.

De Taj Mahal, een architectonisch fenomeen

Universeel symbool van liefde

De Taj Mahal, gelegen in Agra, India, is een monumentaal meesterwerk dat dateert uit de 17e eeuw. Dit indrukwekkende bouwwerk, gebouwd door keizer Shah Jahan ter nagedachtenis aan zijn overleden vrouw Mumtaz Mahal, belichaamt een verfijnde architectuur en symmetrie.

Het mausoleum is vervaardigd uit wit marmer en kenmerkt zich door een imposante koepel bekroond met een vergulde top. Vier minaretten sieren de hoeken van het platform, met gedetailleerd inlegwerk van halfedelstenen dat de buitenkant verfraait.

De tuinen rondom de Taj Mahal zijn aangelegd met een precisie die bijdraagt aan de majestueuze uitstraling. Het betoverende schouwspel van de Taj Mahal weerspiegeld in de vijver aan de voorzijde bereikt zijn hoogtepunt tijdens de serene momenten van zonsopgang en zonsondergang.

Als UNESCO Werelderfgoed is de Taj Mahal niet alleen een architectonisch fenomeen, maar ook een universeel symbool van liefde en toewijding. Het trekt jaarlijks miljoenen bezoekers van over de hele wereld, die zich laten betoveren door de verfijnde pracht van dit culturele icoon in India.

Tussen Bengaalse tijgers en luipaarden

Vrede, rust en harmonie in je jachtlodge

Tijdens je safari verblijf je in een 5-sterren jachtlodge aan een meer in Zuid-India. In dit wildpark ga je op zoek naar olifanten, tijgers en luipaarden. Vanop het water maak je een riviersafari. 's Avonds stap je de jeep op om de dieren in hun habitat te zien.

Tussen de rivieren aan het meer verblijf je in een luxueuze lodge, verkozen tot één van de meest exclusieve ter wereld. ‘s Avonds krijg je bezoek van leden van omringende stammen. Lekker eten en muziek maken je avontuur helemaal af.

Mystiek en heilig

Varen op de heilige Ganges

De stad Varanasi, ook bekend als Benares in Noord-India, is gebouwd op de oevers van de heilige rivier de Ganges. Duizenden gelovigen komen van heinde en verre om er de riviergodin te eren. Deze stad is een beleving op zich: smalle steegjes, heilige koeien en in de Ganges worden offers gebracht terwijl mensen baden en zich wassen.

Vanuit een roeibootje kan je deze taferelen aanschouwen. Ook vanop je balkon in je paleis heb je uitzicht op de mysterieuze rivier en al zijn rituelen...

Indira Singh

Canada & USA expert

Indira

Reizen verruimt je denkwereld, biedt je andere inzichten op het dagelijkse leven en leert je vreemde culturen kennen. Meer dan dat, het brengt je vaak op wondermooie plekjes waar je langer dan eventjes wil verblijven.

Lees meer Bel mij: +32 479 63 69 00 Mail mij: indira@kriski.be

De favoriete reizen van Indira

De gouden driehoek

De Gouden Driehoek

India - 7 dagen

  • Rondreis met privégids van 7 dagen
  • Vanaf 965 euro per persoon
  • Overnachten in boutique hotels