Het Noorderlicht, ook wel bekend als de aurora borealis, is een van de meest betoverende natuurverschijnselen op aarde. De dansende lichten in de nachtelijke hemel boven de poolcirkel trekken jaarlijks duizenden reizigers aan. Stel je nu eens voor dat je dit mystieke schouwspel kunt aanschouwen vanuit het comfort van een vliegtuigstoel hoog boven de aarde.

Wie naar IJsland, Canada of de USA vliegt kan zijn vliegreis een stuk interessanter maken: als je geluk hebt kun je, zelfs als het bewolkt is, het Noorderlicht zien vanuit je raampje. We bezorgen jou tips om de kans dat je het noorderlicht spot vanuit jouw vliegtuigstoel te vergroten:

  • Kies voor een stoel aan het raam: zorg ervoor dat je aan de juiste kant van het vliegtuig zit. Passagiers die terugvliegen vanuit de VS of Canada hebben vaak het beste zicht aan de linkerkant van het vliegtuig, maar soms kan het lichtspektakel zich aan beide zijden voordoen.
  • Vraag de stewardess je te waarschuwen als de piloten het Noorderlicht zien en geniet dan languit van het unieke spektakel.
  • Reis je tussen september en maart? Dan vergroot de kans op een magische ontmoeting met de aurora borealis.
  • Blijf alert: zodra het vliegtuig de poolcirkel nadert, blijf alert en houd de hemel in de gaten. Het Noorderlicht kan plotseling verschijnen, en je wilt er zeker van zijn dat je dit magische moment niet mist. Zet indien nodig jouw wekker!

Benieuwd of jij het geluk hebt het noorderlicht vanuit het vliegtuig te spotten. Probeer je dit fenomeen op camera vast te leggen? Zorg dan voor een lange sluitertijd en vergeet niet jouw foto met ons te delen.