Het vrije land van de glimlach

Een rijke historische cultuur, een prachtige natuur en een zeer gastvrije Boeddhistische bevolking maken dit land tot één van dé top-bestemmingen van Azië. Tussen het massatoerisme door biedt dit land verschillende pareltjes en verborgen plekken in ongerepte natuurgebieden.

Ideale periode Het land kan het hele jaar door bezocht worden en temperaturen schommelen altijd rond 27° Celcius. Het subtropisch klimaat kent 4 seizoenen. De beste tijd is het droge seizoen, van december tot maart. Het regenseizoen start van mei tot eind oktober. - Suggestie reisduur Vanaf 8 dagen
Klik hier voor een prijsindicatie

Deel deze bestemming

Thailand vormt een ideale bestemming voor koppels of families met kinderen die voor het eerst kennismaken met het zuidoosten van Azië. Het land is erg toegankelijk, makkelijk bereisbaar en de inwoners zijn vertrouwd met bezoekers van heinde en ver. Daar bovenop biedt het erg gevarieerde landschap alles wat je maar wensen kan voor een overgetelijke rondreis door Thailand: van levendige jungles met een rijke fauna en flora tot paradijselijk droomstranden waar je heerlijk tot rust kan komen. 

Thailand

Vier mee tijdens het ‘Feest van het Licht’

Sprookjesachtige taferelen bij volle maan

Ervaar het echte Thailand en woon het Feest van het Licht bij in Chiang Mai. Tijdens dit Boeddhistische feest worden overal in de stad Boeddhabeelden omringd met honderden lichtjes. Lampionnen met kaarsen en wat geld worden te water gelaten en dobberen rond op de rivier. Her en der in de stad laat men lantaarns met behulp van een vuurtje de lucht in. Dit Boeddhistische ritueel zou ongeluk en pech wegdrijven. Beleef een magisch moment en bezoek Thailand in de maand november.

Met de fiets door het platteland

Op ontdekking door het rurale Thailand

Je trekt met de fiets door het platteland rond Chiang Mai. Je volgt er de rivier stroomafwaarts door een aangenaam en groen landschap en houdt hier en daar halt voor een fotomoment. De gezapige rit brengt je langs kleine, haast verlaten veldweggetjes en boerendorpjes, grote wegen worden vermeden. Zo ervaar je het echte plattelandsleven van Noord-Thailand van nabij. 

Boeddhabeelden tellen in Bangkok

Een wandeling langs de mooiste tempels van Rattanakosin

In Rattanakosin, het historische hart van Bangkok, vind je de mooiste en belangrijkste tempels van de stad. Op enkele minuten wandelen van elkaar ontdek je er onder andere Wat Phra Kaew, Wat Pho, Wat Traimit en Wat Arun. De prachtig versierde tempelcomplexen huizen honderden Boeddhabeelden, waaronder de heilige smaragdgroene Boeddha en de gouden liggende Boeddha. Het is er zalig kuieren door deze oude stadswijk aan de rivier, waar je trouwens ook heerlijk kan lunchen langs de oever of proeven van de vele streetfoodkraampjes. 

Interesse in een Kriski+ reiservaring?

Reizen is beleven. Verleg je grenzen, ga op avontuur en ontdek.

CONTACTEER ONS

De vele gezichten van Ayutthaya

Tempelhoppen in de historische hoofdstad van Siam

Ayutthaya was ooit het centrum van de macht van het vergane koninkrijk Siam, voor Bangkok de rol hiervan overnam. Vandaag is Ayutthaya een gezellig provinciestadje met talloze tempelsites verspreid over een groot historisch park. Zo geniet je bij Wat Chai Wattanaram van de mooiste zonsondergang, vind je bij Wat Phra Si Sanphet de drie grote stoepa's en tref je bij Wat Yai Chai Mongkhon en Wat Lokayasutharam de grote liggende Boeddha's. De meest iconische plek van Ayutthaya is echter de Wat Phra Mahathat, waar het hoofd van een Boeddhabeeld volledig vergroeid zit met een prachtige bodhiboom. De meest relaxte manier om de verschillende tempelsites te bezoeken is met de fiets: een ontspannen ritje langs rustige wegen en schaduwrijke parken. 

Heerlijk verdwalen op de moeder van alle markten

De eindeloze kraampjes van Chatuchak

De Chatuchak Weekend Market, in de volksmond ook JJ Market genoemd, wordt als één van de grootste markten ter wereld beschouwd. Elke zaterdag- en zondagavond stallen er meer dan 15.000 standhouders hun waren uit voor de zowat 300.000 wekelijkse bezoekers. Je vindt er echt alles, van eten tot antiek en van kunst tot huisdieren. De charme aan de markt is om er gewoon te verdwalen tussen de eindeloze rijen kleurrijke marktkraampjes en je te laten overweldigen door het verbluffende aanbod.   

Van de drijvende markt naar de treinmarkt

De unieke markten van Amphawa en Mae Klong

Een bezoek aan een drijvende markt in Bangkok is een absolute toeristische must do. De meeste toeristen trekken er naar het populaire Damnoen Saduak. De meest authentieke en minder toeristische marktervaring krijg je echter in Amphawa, op de levendige, drijvende weekendmarkt, met veel verse vis, zeevruchten en lokale specialiteiten. Enkele kilometer verder ligt de spectaculaire treinmarkt van Mae Klong, waarbij de trein letterlijk de markt in twee splitst. Telkens de trein langsrijdt moeten de standhouders hun waren en luifels snel terugtrekken en nadien terugplaatsen. Een waar schouwspel, te meer omdat de trein maar op enkele centimeter van de kraampjes passeert. 

 Kriski Plus

Jeroen

Azië, Costa Rica en Namibië expert

The world is a book, and those who do not travel read only a page.

Lees meer

Bel mij:
+32 486 07 97 64
Mail mij:
jeroen@kriski.be
Azië, Costa Rica en Namibië expert: Jeroen Bel Jeroen: +32 486 07 97 64 Mail Jeroen: jeroen@kriski.be Bekijk alle hoogtepunten

Blijf op de hoogte van onze aanbiedingen, nieuwe bestemmingen en belevingen.