De beste reisperiode voor een rondreis Canada is tussen mei en oktober. Vanaf mei smelt de sneeuw en bloeit de natuur open. Het klimaat in deze maanden is aangenaam en temperaturen zijn mild.

De maanden mei of juni

Reis je in mei naar Canada dan kan het er best nog fris zijn. Temperaturen schommelen tussen 10°C en 18°C. Een winterjas is dan ook geen overbodige luxe wordt wanneer je door de Rocky Mountains reist.

Wat een reis naar Canada in mei of juni uniek maakt, is het ontwaken van de fauna en flora. Beren komen uit hun winterslaap en nemen hun kleintjes op sleeptouw, bloemen duiken op van onder de sneeuw, en ook het walvissen seizoen gaat van start.

Canada in de zomer

Tijdens onze zomermaanden neemt ook de temperatuur in Canada toe. In het oosten van Canada, in Montréal, kan het zelf tropisch warm worden. Denk eraan dat ook de muggen bijzonder actief worden rondom de meren en bossen. Vergeet dus die muggenmelk niet!

In het westen van Canada ontdooien de turkooizen meren waardoor je prachtige taferelen waarneemt. Denk maar aan het fotogenieke Lake Louise of Lake Peyto langs de Icefields Parkway.

De zomermaanden vormen meteen ook het hoogseizoen. Reis je met het gezin, dan wordt het belangrijk om op tijd jouw reis vast te leggen. Zo zijn er voldoende beschikbaarheden en heb een ruime keuze van logies afhankelijk van jouw budget.

De beste reistijd voor een Indian Summer in Canada

De herfstmaanden in het oosten van Canada zijn waanzinnig mooi. De bossen kleuren er van fel geel, naar warm oranje en vurig rood. Van zodra de temperatuur ’s nachts onder nul zakt en de dagtemperatuur boven nul klimt, trekken de bladeren hun herfsttenue aan. Moeilijk te voorspellen wanneer dit natuurfenomeen zich exact voordoet, maar eind oktober - begin november maak je het meeste kans om op te gaan in een rijk kleurenpallet.

Winter in Canada

Wie tijdens de wintermaanden naar het westen van Canada reist, mag zich verwachten aan hopen droge sneeuw. Een ideaal decor voor de wintersporter die zich kan uitleven in skioorden van buitengwone categorie! Bevroren watervallen worden als klimmuren gebruikt en sneeuwscooters worden van stal gehaald. Het kan er bijzonder koud worden, dus denk eraan thermisch ondergoed te voorzien.

Het oosten van Canada lijkt wel een winterwonderland. De bomen schuilen onder een dikke laag sneeuw, je kan er schaatsen op dichtgevroren meren en genieten van sneeuwschoenwandelingen door de bossen. Ook hier kan je terecht als wintersporter, al is de sneeuw er vochtiger dan in het westen van het land.

Nuttige links om jouw reisgoesting aan te wakkeren:

  • Ontdek onze winterreizen in Canada

  • Ga voor een zomerreis door het westen van Canada

  • Lees alles over onze rondreis door het oosten van Canada