Ideale reisduur West-Canada

Voor een rondreis door het westen van Canada mag je rekenen op een reisduur van minimum 2 weken. Zo kan je genieten van de imposante Rocky Mountains, de watervallen van Wells Gray Provincial Park, de leefbare stad Vancouver en de unieke sfeer op Vancouver Island.

Ideale reisduur Oost-Canada

Een rondreis door Oost-Canada kan al van zodra je 1 week reistijd hebt. De historische steden zoals Montréal en Québec City liggen dicht bij elkaar en ook de natuur schuilt er om de hoek. Reizen jullie graag verder naar het fjord van Saguenay en de Niagara watervallen, dan heb je eerder 2 weken reistijd nodig.

Rondreizen naar Canada die de reisgoesting aanwakkeren:

Veelgestelde vragen over reizen naar Canada

  • Wat kost een rondreis door Canada?

Voor een rondreis door het westen van Canada mag je rekenen op een reisbudget vanaf 2200 EUR per persoon, inclusief vluchten, logies en huurwagen voor een 2-weekse reis.

Reis je naar Oost-Canada, dan kan dit al vanaf 1900 EUR per persoon. Dit komt doordat de vluchtprijs iets goedkoper is.

  • Wat is de beste reistijd voor Canada?

Indien je een zomervakantie naar Canada plant, raden we aan tussen mei en september te reizen. Dit is meteen ook het ideale seizoen om walvissen te spotten aan de oost- of westkust van Canada.

Denk je aan een wintervakantie Canada? Dan is een reis van december tot midden april aangeraden. Denk er echter aan dat Canada in de maand januari vaak een winterprik krijgt, met temperaturen tot ver onder het vriespunt.

  • Wanneer boek ik best een reis naar Canada

Wacht niet te lang met boeken wanneer je met jouw gezin reist. Het is voordelig om reeds in het najaar jouw reis vast te leggen voor de komende zomervakantie. Zo profiteren jullie van een ruim aanbod aan scherpe prijzen.