Van de majestueuze Rocky Mountains tot aan de glinsterende kustlijnen van de Atlantische en Stille Oceaan, Canada biedt een schat aan avonturen. Maar hoe lang moet je uittrekken voor een rondreis door dit immense land?

Ideale reisduur West-Canada

Voor een rondreis door het westen van Canada trek je best minimum 2 weken uit. Zo kan je genieten van de imposante Rocky Mountains, de watervallen van Wells Gray Provincial Park, de leefbare stad Vancouver en de unieke sfeer op Vancouver Island. Beschik je over minder tijd? Probeer dan te focussen op 1 regio in het westen van Canada en reis enkel door de Rockies of kies voor een bezoek aan Vancouver, Vancouver Island en Whistler.

Ideale reisduur Oost-Canada

Een rondreis door Oost-Canada kan al van zodra je 1 week reistijd hebt. De historische steden zoals Montréal en Québec City liggen dicht bij elkaar en ook de natuur schuilt er om de hoek. Reizen jullie graag verder naar het fjord van Saguenay en de Niagara watervallen, dan heb je eerder 2 weken reistijd nodig.

Hoeveel tijd je dus nodig hebt voor een reis door Canada hangt af van welke regio je bezoekt. Beschik je over minder dan 2 weken tijd om te reizen? Ook dan weten we perfect hoe een reis op maat voor jou samen te stellen.

Rondreizen naar Canada die de reisgoesting aanwakkeren:

Wat kost een rondreis door Canada?

Voor een rondreis door het westen van Canada mag je rekenen op een reisbudget vanaf € 3500 per persoon, inclusief vluchten, logies en huurwagen voor een 2-weekse reis.

Reis je naar Oost-Canada, dan kan dit al vanaf € 2000 per persoon. Dit komt doordat de vluchtprijs iets goedkoper is.

Wanneer boek ik best een reis naar Canada?

Wacht niet te lang met boeken wanneer je met jouw gezin reist. Het is voordelig om reeds in het najaar jouw reis vast te leggen voor de komende zomervakantie. Zo profiteren jullie niet enkel van lagere prijzen maar zijn ook de leukste logeerplekjes nog beschikbaar.