Canada telt duizenden bezienswaardigheden. Het tweede grootste land ter wereld strekt zich dan ook uit over maar liefst 10 miljoen m2. Wij stelden voor jullie onze top 10 bezienswaardigheden samen, verspreid over het westen en het oosten van Canada.

  • Vancouver

Vancouver vormt een immens leefbare stad aan de rand van het water. Zowel de inwoners als de hoteliers investeren er enorm in groene daken waardoor je bijna van overal uitzicht hebt op groen. Flaneer langs Coal Harbour en geniet van een spectaculair uitzicht op de Olympic Mountains in de verte en Stanley Park vlakbij.

  • Vancouver Island

Vancouver Island dobbert voor de kust van British Columbia. Je treft er een ongeziene wildernis dankzij het Pacific Rim National Park en kan er zowel orka’s als walvissen spotten. Zwarte beren spot je er in hun natuurlijke habitat. En wie houdt van surfen, kan in Tofino de golven trotseren.

  • Whistler

Het populaire skioord Whistler vormt zicht tijdens de zomermaanden om tot het walhalla voor de actieve buitenmens. Je kan er met een quad de bossen in trekken, het kolkende water afvaren met een raft of een mountainbike huren om de trails in de regio te verkennen.

  • Rocky Mountains

Wie Alberta zegt, zegt Rocky Mountains. Deze ruige bergketen baant zich een weg vanuit Banff tot in Jasper. Beide bergdorpen worden met elkaar verbonden door de panoramische Icefields Parkway. Hoewel de afstand tussen Banff en Jasper slechts 290 kilometer bedraagt, raden we iedereen aan hier een daguitstap te maken. Er zijn namelijk ontzettend veel stops de moeite waard!

  • Lake Louise

Lake Louise is zonder twijfelen het meest gefotografeerde meer van West-Canada. Het kan er dan ook erg druk worden tijdens de zomermaanden. Heb je voldoende tijd, dan raden we telkens aan 1 nacht of meer in de buurt te logeren. Je kan dat niet alleen volop genieten van Lake Louise wanneer de dagtoeristen de regio alweer hebben verlaten, maar voelt je ook de koning te rijk op het charmante logeeradresje dat we voor jou voorzien.

  • Icefields Parkway

De dorpen Banff en Jasper worden met elkaar door de spectaculaire Icefields Parkway. Dichte bossen bedekken er de flanken van de Rocky Mountains terwijl gletsjers de bergtoppen kronen. Hoewel de afstand tussen Banff en Jasper slechts 290 kilometer bedraagt, raden we iedereen aan hier een daguitstap te maken. Er zijn onderweg ontzettend veel stops de moeite waard.

  • Ottawa

Ottawa, de hoofdstad van Canada, ligt in het oosten van Canada en wordt door de Ottawa rivier in 2 verdeeld. Aan de ene kant van de oever bevind je je in Ontario, aan de andere zijde in Québec. Het oude stadsgedeelte van Ottawa is bijzonder charmant. Neem de tijd om Parliament Hill te bezichtigen, bezoek Byward Market en plan een fietstocht langs de oevers van het Rideau kanaal.

  • Québec City

Québec City pronkt op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Gezelligheid troef in deze ommuurde stad. Je kan er een volledige dag doorbrengen in de smalle straten van Upper en Lower Québec City. Authentieke antiekwinkels en kunstgalerijen wisselen boetiekshops en toeristenwinkeltjes af. Wandel via de stadsmuren tot aan het Citadel en zak zo verder af naar het iconische Fairmont Le Chateau Frontenac hotel.

  • Mauricie National Park

De beboste heuvels van Mauricie National Park liggen vlakbij Québec City. Laat de bewoonde wereld even achter je en trek die ongerepte natuur in. Mauricie is de thuisbasis voor zwarte beren, elanden, herten, bevers en nog veel meer wilde dieren. Je kan er naar hartenlust wandelen, kajakken of kanoën. Bezoek je Mauricie National Park tijdens de maanden september of oktober, dan word je beloond met de prachtige kleuren van de Indian Summer.

  • Saguenay Fjord

Saguenay Fjord vormt een immens geul tussen Lac St. Jean en de St. Lawrence rivier in de provincie Québec. Je kan er logeren in typische blokhutten met zicht op het fjord of in boomhutten vlakbij Tadoussac. Hier moet je zijn om walvissen en beluga’s te spotten en om mooie wandelingen te maken langs het fjord.

Nuttige links om jouw reisgoesting aan te wakkeren: