Op rondreis in Oeganda door de ogen van collega Manon…

In februari trok ik 3 weken lang door de parel van Afrika, en ik kan sindsdien alleen maar bevestigen dat het land z’n bijnaam absoluut niet gestolen heeft.

Het land dat blijft geven

De diversiteit van de landschappen in Oeganda is adembenemend. Je kan je verwachten aan uitgestrekte nationale parken met droge savanne, weelderig regenwoud en hoge bergketens met slapende vulkanen. Op safari in de 10 nationale parken kan je ook talloze wilde dieren ontmoeten. Met andere woorden, de unieke indrukken en ervaringen die je opdoet in Oeganda zijn eindeloos!

Het absolute hoogtepunt van mijn rondreis?

Dat is geen specifieke gebeurtenis, maar eerder een gevoel dat ik meerdere keren mocht ervaren tijdens de reis. De kans om “gewoon” te voet te wandelen tussen wilde dieren, als één van hen, is onbeschrijfelijk voor mij. In Oeganda kwam ik zo oog in oog te staan met chimpansees, zebra’s, berggorilla’s en golden monkeys. Een heel intieme en unieke manier om de ongerepte natuur letterlijk te beleven.

Mijn conclusie? The time is now!

Oeganda krijgt al langer de titel van “parel van Afrika”, maar is voorlopig nog een zeer verborgen parel, waar je compleet ongestoord door kan reizen. Je voelt nochtans dat het land sterk aan het opkomen is als toeristische trekpleister. Het gebied aan de oevers rondom Lake Mutanda is bijvoorbeeld al volledig opgekocht door diverse internationale investeerders, om je maar een idee te geven… Gelukkig evolueert ook het toerisme aan Oegandees tempo, wat wil zeggen dat je zeker nog enkele jaren de tijd hebt om het land in z’n oorspronkelijke en onaangeroerde staat te ontdekken. The time is now!

Ontdek onze rondreis Oeganda

  • Laat je inspireren door onze rondreis Oeganda, die we kunnen aanpassen op maat van jouw reiswensen