Nadeera is een topgids op het eiland Sri Lanka. Hij deelt zijn kennis van zijn thuisland vol passie en enthousiasme met nieuwsgierige bezoekers. Lees zijn reistips en ervaring in ons blogartikel.

Het leven zoals het is, als gids in Sri Lanka

Wanneer de start van een rondreis door Sri Lanka nadert, loopt de tijd die ik met mijn familie doorbreng op een einde. De laatste dagen die we samen doorbrengen, zijn erg druk. We slaan voldoende boodschappen in, mijn vrouw maakt mijn valies, ik zorg ervoor dat de auto in orde staat, en ikzelf er netjes uitzie.

Ik neem de reisroute nog een keertje door vooraleer ik de reizigers oppik en neem afscheid van mijn vrouw en dochtertje. Wat zal ik hen missen! Veel kussen en knuffels later vertrek ik naar de luchthaven.

Eender hoeveel reizen ik al heb begeleid, keer op keer ben ik zenuwachtig wanneer ik klanten sta op te wachten. 1001 vragen tollen door mijn hoofd. Hoe zullen de klanten zijn? Ga ik erin slagen de klanten tevreden te stellen? Zal ik hen een unieke beleving in Sri Lanka kunnen bezorgen?

Van zodra ik kennis maak met de reizigers smelten mijn zorgen als sneeuw voor de zon. Ik ben alweer erg tevreden nieuwe vrienden te kunnen sluiten. Dit is één van de vele voordelen die mijn job me biedt. Ik ontmoet mensen van overal ter wereld, verschillende leeftijden, andere culturen, eetgewoontes en gebruiken.

Hoogtepunten tijdens een rondreis Sri Lanka

De kans om tijdens elke reis mijn favoriete bezienswaardigheden en ervaringen met klanten te kunnen delen, is voor mij een super beleving:

  • De zonsopgang op de top van Pidurangala na een ochtendwandeling
  • De geur van brandende wierrookstokjes en het ritme van de drums in de Tempel van de Tand
  • Het beklimmen van de Sigiraya rots om bovenop de top de historische waarde van het fort te beseffen
  • Het enthousiasme bij het spotten van een luipaard, of wanneer een kudde olifanten ons voorbij marcheert in één van onze nationale parken
  • Verschillende regionale gerechten uitproberen
  • Het vertellen van boeiende verhalen over de Sri Lankaanse geschiedenis en zo mijn kennis te kunnen delen

Ik ben me ervan bewust dat terwijl ik wekelijks de kans krijg verschillende hoogtepunten van Sri Lanka te bezoeken, dit voor het merendeel van de Sri Lankanen slechts een once-in-a-lifetime ervaring is. Een klant zei me ooit dat ik mezelf gelukkig mocht prijzen. Terwijl hij moet betalen voor deze ervaring, word ik betaald om ervan te genieten. Ik prijs mezelf ontzettend gelukkig.

Nuttige links om jouw reisgoesting aan te wakkeren:

  • Laat je inspireren door onze rondreis Sri Lanka, die we finetunen op jouw reiswensen

  • Ontdek enkele van onze hoogtepunten van een rondreis door Sri Lanka