Het is zo ver : We vertrekken naar Canada voor 2 weken : een trip van de Rocky Mountains naar Vancouver staat op ons programma.

Je leest hier het reisverhaal van Pieter en Mireille.

Onze eerste stop, na een aangename vlucht, is Banff. Een klein levendig stadje te midden van de bergen.

We zijn onder de indruk van de dichte bossen & besneeuwde bergtoppen. Ook Lake Minnewanka aan de voet van de woeste bergen kan ons bekoren. Tenslotte nemen we de kabelbaan naar de top van Sulphur Mountain. We worden verrast met een grandioos zicht op de vallei.

Via de pittoreske Bow Valley Parkway rijden we naar Lake Louise.

Onderweg stoppen we voor een gemakkelijke wandeling in Johnston Canyon. Langs majestueuze watervallen komen we bij de Ink Pots, een serie bronnen die uitmonden in prachtige meertjes.

Na een autorit van een klein uurtje arriveren we bij Lake Louise, het meest gefotografeerde meer van Canada : smaragdgroen water omgeven door met dennenbomen begroeide hellingen.

Lake Louise

De volgende dag trekken we naar de voet van de Victoriagletsjer via het pad Plain of Six Glaciers. We combineren dit met een wandeling naar Big Heeve. Zo kunnen we het meer in al zijn glorie bewonderen. Een tussenstop, in een houten teahouse aan Lake Agnes, geeft ons weer energie ook al begint het te regenen.

Op dag 5 nemen we de gletsjerroute naar Jasper. De mooiste route van Canada !!!

Spitse bergen, spectaculaire gletsjers, klaterende watervallen & smaragdgroene meren zijn onze uitzichten vandaag. Maar ook wat regen, mist & sneeuw...

De streek rond Jasper is adembenemend mooi ! Een waar paradijs voor wandelaars & fietsers.

Zo fietsten we naar Lake Edith & Lake Annette, met een heerlijke picnic die we insloegen in Bear Paw Bakery.

Op onze laatste dag trekken we naar Mount Edith Cavell. Een echte must in de Rocky’s !!!

De bochtige weg er naar toe, is al een belevenis op zich. We wandelen naar gletsjer Angel. Jammer genoeg hebben we niet voldoende tijd om de alpiene weiden te bewonderen. Want de trein naar Vancouver wacht op ons.

Het uitzicht gedurende de treinreis is onbeschrijfelijk ! De trein vordert wel traag maar zo kunnen we wat langer genieten van de prachtige landschappen.

Onze eerste week in het immense Canada zit er al op...

Uitgerust pikken we de volgende dag onze huurwagen op in Vancouver.

Met de ferry varen we langs de Gulf Islands naar Victoria. Een schitterend traject...jammergenoeg spotten we geen walvissen of ander sea-life...

Het kuststadje Tofino is onze volgende halte.

Na een uurtje vanuit Victoria, verandert de omgeving : we rijden door prachtige bossen & langs uitgestrekte meren. De streek rond Tofino is door Unesco bestempeld als biosfeerreservaat.

Eindelijk treffen we de langverwachte beren & walvissen. We doen dit met een excursie op een zodiac. Zo genieten we optimaal van de omgeving en de dieren. Een echte aanrader !!!

Beren in Tofino

Ook de mooie korte wandelingen op de houten vlonders in het hart van het regenwoud zijn onvergetelijk : de met mossen begroeide bomen staan op ons netvlies gegrift.

De tijd op Vancouver-eiland gaat veel te snel voorbij.

Vancouver-stad is onze laatste halte : deze dynamische jonge stad met brede lanen & Stanleypark was de ideale afsluiter van een fantastische reis !

Een pluim voor de onberispelijke organisatie van Kriski voor deze buitengewone mooie reis !

Nuttige links om jouw reisgoesting aan te wakkeren: