Mystieke oudheid

Maak een ontdekkingstocht naar het verleden, langs eeuwenoude tempels en door adembenemende natuurlandschappen. De zachtaardige en gastvrije bevolking ontvangt je met open armen. Cambodja is een bestemming in volle bloei, eventueel te combineren met een reis naar Laos of Vietnam.

Ideale periode Het land kan het hele jaar door bezocht worden. De moesson is van mei tot oktober. In deze periode komen stevige, maar korte regenbuien voor. - Klik hier voor een prijsindicatie

Deel deze bestemming

Cambodja is met een oppervlakte van 180.000 km² het kleinste land in de Zuidoost-Azië. Toch herbergt het één van de zeven wereldwonderen: de mystieke tempels van Angkor Wat, het meest omvangrijke religieuze monument ter wereld.

Deze grote archeologische site heeft heel wat te bieden: honderden tempels, sommige nog volledig overwoekerd door de jungle, zijn een ongeëvenaarde culturele schatkamer voor elke Azië-reiziger.

Belevingen

Hier valt zoveel te beleven: cultuur-historische sites bezoeken, wandeltochten in spectaculaire landschappen, een cruise op de Mekong, contact met de gastvrije bevolking, rotsklimmen, ballonvaart boven Angkor Wat, fietsen, jungletocht, golf, relaxen op het strand, snorkelen, olifantentochten, genieten van de beste verse krab ter wereld, noem maar op... .

Cambodja

De Citadel van de Vrouwen

Bewonder de verfijnde Banteay Srei in Angkor

Een eind ten noorden van de Angkor site ligt de Banteay Srei, een prachtige 10de eeuwse tempel in roze zandsteen. Banteay Srei is helemaal anders opgebouwd dan de andere Khmer tempels in Angkor. De details van de ontelbare reliëfs zijn uiterst verfijnd en de kleur van het complex is zacht warm rood. De tempel kreeg daardoor de bijnaam 'Citadel van de Vrouwen', want alleen vrouwenhanden zouden in staat zijn zoiets zo verfijnd te maken. 

Door de wat afgelegen ligging op het platteland, weg van de circuits in Angkor, wordt de Banteay Srei trouwens helemaal niet zo druk bezocht. Een reden te meer om er halt te houden. 

Glamping in de Cambodjaanse jungle

Op safari door de jungle in ware Jackie Onassis stijl

Diep in de Cambodjaanse jungle, op een verlaten rivieroever in een schilderachtige vallei, ligt deze unieke parel van een hotel. Je logeert er in een super de luxe safaritent, ontworpen door de wereldberoemde designer Bill Bensley. 

De Shinta Mani Foundation die het domein van 350 hectare beheert, is gericht op natuurbehoud en duurzaamheid, strijdt in Cambodja tegen illegale jacht en houtkap en investeert in onderwijs voor kansarmen. Als gast geniet je er van pure, onvervalste luxe, uniek design en een onvergetelijke natuurervaring. Alsof je in ware Jackie Onassis stijl op safari zou trekken door de Cambodjaanse jungle in 1967. 

 

De vele gezichten van de Bayon

Zonsopgang aan de mooiste tempel van Angkor

De Bayon is zonder twijfel één van de mooiste tempels van de hele Angkor site. Je treft er 54 torens met elk 4 glimlachende, gebeeldhouwde gezichten. De meeste toeristen komen hier pas in de voormiddag aan, maar als je er al 's morgens vroeg bent heb je de hele tempel voor jou alleen. Een magisch moment, met de opkomende zon die een zacht licht over de gebeeldhouwde hoofden werpt.

Interesse in een Kriski+ reiservaring?

Reizen is beleven. Verleg je grenzen, ga op avontuur en ontdek.

CONTACTEER ONS

Exotische delicatessen en koloniale architectuur

Streetfood in Phnom Penh

De Cambodjaanse hoofdstad is vol extremen: het blinkende goud van het Royal Palace, maar ook het kale beton van het Genocide Museum. De stad heeft nog duidelijke littekens van de burgeroorlog, maar herleeft nu met streetfood, talloze marktjes en hippe bars.

Je gids neemt je mee langs lokale marktjes om er te proeven van diverse heerlijke versnaperingen. Ondertussen merk je het schrille contrast tussen de koloniale architectuur van de oude Franse wijk, met zijn Art Déco en Belle Epoque huizen en de typische Khmer ontwerpen uit het Pol Pot regime. 

Het plattelandsleven aan Tonle Sap

Varen door het paaldorp Kompong Khleang

Langs de oevers van het gigantische Tonle Sap meer leven de bewoners als sinds mensenheugenis in hutten op hoge palen. Het meer groeit en krimpt elk jaar enorm al naargelang het regen- of droogseizoen is, waardoor de huizen de ene keer amper vlak boven het wateroppervlak reiken en de andere keer zo'n 10 meter boven het moerasland uitsteken. We nemen je mee bij een lokaal gezin thuis, waar je uitgebreid en gastvrij wordt ontvangen. Je leert er de traditionele vistechniek en hoe de locals weten te overleven in deze moeilijke omstandigheden. Tegen zonsondergang vaar je in een traditioneel bootje het meer op om er te genieten van een magische zonsondergang. 

Het mysterieuze Angkor Wat

Dompel je helemaal onder in de mystieke sfeer

Angkor Wat is het grootste religieuze monument ter wereld, groter dan de St. Pietersbasiliek in Rome. De originele Hindoe tempel uit de 12de eeuw transformeerde doorheen de eeuwen tot een Boeddhistisch complex dat fungeerde als hoofdstad voor het Khmerrijk (Angkor Wat betekent letterlijk ‘Tempelstad’).

Angkor Wat doe je best ’s morgens vroeg of in de late namiddag: eerst de zon zien opkomen van achter de majestueuze tempel terwijl de torens worden gereflecteerd in de vijvers en daarna de binnenkant bezoeken voor de massa toeristenbussen arriveren of wachten tot de grote massa toeristen er al vertrokken is en genieten van de rode gloed op de boven de jungle uitstekende torens. 

 Kriski Plus

Jeroen

Azië, Costa Rica en Namibië expert

The world is a book, and those who do not travel read only a page.

Lees meer

Bel mij:
+32 486 07 97 64
Mail mij:
jeroen@kriski.be
Azië, Costa Rica en Namibië expert: Jeroen Bel Jeroen: +32 486 07 97 64 Mail Jeroen: jeroen@kriski.be Bekijk alle hoogtepunten

Blijf op de hoogte van onze aanbiedingen, nieuwe bestemmingen en belevingen.