Een onvergetelijke reis voor het hele gezin.

Zin in een onvergetelijke familiereis waar kind koning is en ouders worden verwend? Waar samen beleven centraal staat? Wij hebben leuke activiteiten voor jullie in petto!

Deel deze beleving

Reis met jouw gezin naar ongekende oorden en beleef er de tijd van jullie leven. Wij hebben een waaier van onvergetelijke uitstappen voor klein en groot in petto. Zo kan je wilde dieren leren opsporen in een wildernis park in Canada en slaap je er in een tent middenin de natuur.

Not all classrooms have 4 walls

Of heb je je al vaak afgevraagd hoe indianen vroeger leefden, en waarom ze nu First Nations worden genoemd? Dat kom je allemaal te weten wanneer je zelf eens bij hen gaat logeren, in een tipi.

Avontuurlijke waterratten worden op sleeptouw genomen in Bali, waar je naar hartenlust kan snorkelen in helderblauw water terwijl de bbq voor jou wordt klaargestoomd. 's Nachts kan je de sterren tellen vanop het paradijselijke strand, of wie weet, zelf een vallende ster aan de hemel spotten! 

Naar de top van Sigiriya

Bedwing de statige Leeuwenrots

De Leeuwenrots van Sigiriya is één van de belangrijkste hoogtepunten van Sri Lanka, letterlijk en figuurlijk. De rots steekt hoog, bijna verticaal boven de vlakte uit en was eeuwen geleden de basis voor een versterkt paleis. Vanop de top heb je een adembenemend uitzicht over de omgeving, terwijl je aan de voet ervan door de aangelegde watertuinen kan flaneren. De klim naar de top is vrij stevig, met talloze smalle trappen. Daarom doe je de beklimming best 's morgens zo vroeg mogelijk, dan is het er koeler en is het er ook minder druk. 

Voor wie het beste uitzicht op de Leeuwenrots zelf wil hebben is de beklimming van de nabijgelegen Pirudangala rots zeker een aanrader. Dit kleine broertje van Sigiriya is minder bekend bij toeristen, maar biedt een ongeëvenaard uitzicht. 

Zwem met wilde dolfijnen in Kaikoura

Speels onderwaterballet

Het schiereilandje Kaikoura is een afgelegen parel op het Zuidereiland: aan de ene kant besneeuwde Alpenreuzen, aan de andere kant een turkooizen oceaan. Voor de kust ligt een 800 m diepe kloof die zorgt voor een overvloed aan onderwaterfauna. Kaikoura is hierdoor één van de enige plaatsen ter wereld waar je zo dicht bij de kust zo makkelijk in contact kan komen met dolfijnen en walvissen. Wie meer wil dan enkel de dolfijnen spotten kan er ook zwemmen met deze fascinerende dieren. Je duikt verschillende keren de Atlantische Oceaan in, als nieuw speelkameraadje van tientallen nieuwsgierige dolfijnen. 

De reigers van Petulu

Dagelijks natuurspektakel bij Ubud

In het kleine Balinese dorpje Petulu, iets buiten het centrum van Ubud, speelt zich elke avond een prachtig natuurspektakel af. Vanaf de late namiddag komen er duizenden gestreepte Javaanse reigers aangevlogen om er te nesten in de bomen langs de weg. Het ritueel begon ooit in 1965 en niemand weet de precieze reden waarom de reigers net Petulu uitkozen. Volgens de locals brengen de reigers wel geluk. 

Interesse in een Kriski+ reiservaring?

Reizen is beleven. Verleg je grenzen, ga op avontuur en ontdek.

CONTACTEER ONS

Zie babyschildpadden geboren worden

Op watersafari door de kanalen van Tortuguero

Tortuguero is het populairste natuurpark langs de Costa Ricaanse Caraïbische kust. Het park ontleent zijn naam aan de zeeschildpadden (tortugas) die hier hun eitjes komen leggen op het strand, echt een uniek spektakel. In het park maak je mooie wandelingen, ga je kanovaren en heb je de kans om de diverse kleurrijke kleine kikkertjes te spotten tijdens de nacht- en ochtendsafari’s. Ook de route naar je ecolodge is op zich al de moeite: je vaart door de kronkelende kanalen, helemaal tot aan het verlaten paradijselijke strand waar je de nacht doorbrengt. Tortuguero is een onmisbare halte tijdens elke Costa Rica reis. 

Als een Maharadja in India

Logeer in majesteuze paleizen en haveli’s

Eén van India’s meest spraakmakende provincies is ongetwijfeld Rajasthan. Vrouwen zijn er gehuld in kleurrijke sari’s terwijl mannen met krulsnorren en tulbanden er het straatbeeld versieren. Weelderige paleizen, feeërieke forten, droge woestijnen en drukke markten zorgen voor een mengelmoes van indrukken. Reis naar India en logeer in luxueuze paleizen terwijl je wordt ondergedompeld in de plaatselijke cultuur.  

Op bezoek bij de Hobbits van Middle Earth

Ontdek de legendarische filmset in groene heuvels bij Matamata

De filmtrilogieën van The Lord of the Rings en The Hobbit brachten het indrukwekkende landschap van Nieuw Zeeland naar het grote scherm. Eén van de centrale locaties in de films is The Shire, De Gouw, waar de Hobbits wonen. Het groene, zacht glooiende landschap is niet zomaar een decor, maar bestaat ook echt. Een bezoek aan de voormalige schapenboerderij waar Frodo, Bilbo en de andere Hobbits hun thuis hadden is fun voor kinderen en volwassenen

 

Interesse in een Kriski+ reiservaring?

Reizen is beleven. Verleg je grenzen, ga op avontuur en ontdek.

CONTACTEER ONS
Laat je nummer achter Bel ons: +32 9 226 31 81 Mail ons: info@kriski.be Bekijk alle highlights

Blijf op de hoogte van onze aanbiedingen, nieuwe bestemmingen en belevingen.